עבור לתוכן

צורב לא מזוהה

Featured Replies

פורסם

יש לי צורב ישן שניתקתי לא מזמן.

אני רוצה לחבר אותו שוב, אבל בכל פעם שאני מדליק את המחשב הוא נתקע על מסך הפתיחה.

כשאני מנתק את הצורב מהלוח אם ומשאיר רק את החיבור לספק, המחשב עולה בסדר אבל הצורב כמובן לא מזוהה.

הצורב עצמו עובד.

מה לעשות?

פורסם

חבר לכניסה אחרת.

פורסם

תפרט איזה לוח יש לך ובאיזה צורב מדובר.

אם מדובר בצורב ישן עם חיבור IDE (ולא SATA), אז ייתכן שיש צורך לג'מפר אותו.

אם מדובר בצורב עם חיבור SATA - נסה בקר אחר על הלוח, ואם זה לא עוזר - נסה את הצורב במחשב אחר.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שיש חיבור אחר.

זה חיבור ירקרק כזה וגם הצבע של החלק שנכנס לתוכו ירקרק.

לוח GA-P35-DS3L

פורסם

אז זה חיבור IDE. כמו שנאמר, אולי יש לג'מפר את הצורב.

פורסם
  • מחבר

מה זה לג'מפר?

פורסם

החיבור הירוק הזה על הלוח הוא אכן חיבור IDE. לכבל IDE בד"כ יש 3 חיבורים - אחד שמתחבר ללוח ושניים שמתחברים ל-2 כוננים (כוננים אופטיים או/ו דיסקים קשיחים). בכדי שהבקר יידע בדיוק מה מחובר אליו, יש להגדיר איזה כונן הוא ה Master ואיזה כונן הוא ה Slave. אם מחובר רק כונן אחד, יש להגדירו כ Master כמו ש QttP כתב (ניתן גם להגדיר כ CS - Cable Select). פעולת ההגדרה הזו מחייבת הזזת מגשר (ג'מפר) פיזי על הכונן, שבד"כ נמצא ליד חיבורי המתח והמידע שלו, למיקום המתאים.

לא כתבת אם הצורב הוא ההתקן היחיד שמחובר לבקר ה IDE או שיש לך גם דיסק קשיח שמחובר אליו. במידה ומחובר גם דיסק קשיח IDE, כנראה תצטרך לג'מפר גם אותו.

פורסם
  • מחבר

הצורב הוא ההתקן היחיד, היציאה הנוספת בכבל לא מחוברת לשום דבר.

בכל אופן הזזתי את הג'מפר לCS וזה עדיין לא עבד(לא שמתי לב איפה הוא היה קודם). הזזתי לMASTER ועכשיו המחשב עולה אבל הוא לא מזוהה.

פורסם

יכול להיות שהכבל דפוק, או הצורב עצמו (לדעתי פחות סביר).

פורסם

נסה לג'אמפר אותו על CABLE SELECT.

וודא שבקר/חיבור הIDE מופעל בביוס(אם יש כזאת אופציה).

ומקסימום הגיע הזמן לקנות בזול צורב SATA חדש ולזרוק את התקני הIDE הישנים לפח ההיסטוריה איפה שהם שייכים.

פורסם

כמו ש Art Tatum - תוודא שבקר ה IDE מופעל בביוס.

כמו כן תוודא שכבל ה IDE מחובר נכון - על הכבל יש פס אדום בצד אחד, שמסמל את פין 1. בכונן עצמו יש לחבר את כבל ה IDE כך שהפס האדום קרוב למחבר המתח, ועל הלוח הפס האדום צריך להיות מחובר ליד המספר 1 שמודפס ליד הפין הראשון בבקר. בחיבור IDE יש פין אחד חסר באמצע, וברוב הכבלים יש פין חסום במקום המקביל, כך שלא תוכל לחבר את הכבל הפוך. יכול להיות שזה לא המצב אצלך, ואז הכנסת את כבל ה IDE הפוך.

דבר נוסף - תוודא שמגיע מתח לצורב - תלחץ על הכפתור שלו ותראה אם הדלת נפתחת או לא. אם לא - תנסה לחבר מחבר molex אחר.

כמובן שאם יש לך אפשרות - תבדוק שהצורב מזוהה ועובד במחשב אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים