עבור לתוכן

2 שאלות לגבי תעבורת רשת

Featured Replies

פורסם

היי,

1. ברשת LAN כשמעבירים ממחשב א' למחשב ב' קובץ כלשהו שנגיד שוקל 50GB ונאמר ששני ה NICs של המחשבים הם 100.

האם זה אומר ששני הצדדים ינצלו עד תום את הנפח שהכרטיס שלהם תומך(בדוגמא שלנו 100) ??

השאלה שלי היא האם 2 המחשבים ששותפים בהעברת הקובץ "חנוקים" במקרה כזה ?

2. ב LAN רגיל לכל מחשב יש ערוץ ישיר מול הפורט בסוויצ' וכך לא ניתן להאזין לתקשורת ב unicast .

האם ככה זה גם ברשת אלחוטית? לכל מחשב יש ערוץ ישיר מול הראוטר ואי אפשר להאזין לunicast?

ממה שאני יודע, ברשת אלחוטית אני לא יכול להאזין לunicast בין מחשב נוסף ברשת לבין הראוטר, אם ככה אז התעבורה היא ממש כמו ב lan רגיל חוץ מזה שיש גלי רדיו שאפשר להאזין להם. אני צודק?

תודה מראש לעוזרים!!

פורסם

1. זה לתלוי בפרוטוקול ובoverhead שלו. כאשר יש שימוש ב TCP יהיה גם עיכוב לצורך ack לכל כיוון. ה"חנק"יהיה תלוי ביכולות של אותו NIC (כמו TCP offload)ובאמצעי האיחסון שעליו יושבים הקבצים.

2. מי אמר שאתה לא יכול לבצע האזנה בחיבור שהוא קווי? לא רק זה, אתה יכול גם לבצע ARP spoofing ולכוון את התעבור הלמקום אחר לגמרי.

פורסם
  • מחבר

1. תודה ענית לי על השאלה.

2. * האזנה בתקשורת קווית? אתה בטוח?

הרשת האלחוטית מאפשרת האזנה מכיוון שהגלים גלויים ובLAN זה לא ככה ממה שאני יודע.

* MAC Spoofing כבר לא קשור לרשת אלחוטית או קווית. ניתן לבצע את זה בלי קשר

אז נכון לאמר רשת WLAN עובדת כמו LAN ?

פורסם

זה שה"שידור" הוא באוויר זה לא אומר שיש הרבה הבדל משידור על פס נחושת או סיב אופטי. כבר הוסבר לך על CSMACD לפני כמה דיונים גם.

אין שום מניעה מהכריז על זה שכתשובה לשאילתת ARP אני חזיר תשובה כהמקור ואאחסן את כל המידע אצלי ואז אעביר למקור עצמו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים