עבור לתוכן

עזרה | מחפש מערכת שמע לבית

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מערכת שמע לבית, אני רוצה איכות שמע סבירה ומעלה ומשהו שיחזיק מעמד עם ילדים קטנים בבית. אני צריך את זה לשלשה חדרים שנמצאים ברצף אופקי, סלון מטבח וחדר עבודה גדול, לסלון 2 מטבח 1 וחדר עבודה 2. המרחק מקיר לקיר של שלשת החדרים יחד הוא כ20 מטר.

זה לא יכול להיות רצפתי בגלל ילדים קטנים, ועדיף משהו דקורטיבי בקירות, וצריך לכלול שלט רחוק.

טווח המחירים הוא עד כמה אלפי שקלים (לא מערכות בעשרות אלפי שקלים).

תודה מראש.

פורסם

לא הבנתי. אתה צריך 3 מערכות או מערכת אחת? ואם מערכת אחת, איך היא אמורה לשמש 3 חדרים, אלא אם אתה מעביר אותה כל פעם לחדר אחר?

בכל אופן, האילוצים שאתה מציב הופכים את הבקשה לכמעט בלתי אפשרית. חשוב שתגדיר תקציב באופן מדויק.

פורסם

בקשר לבעיית המרחק: קיימות 2 אופציות חוטים מאריכים ורמקולים אלחוטיים

באופן אישי לא ממליץ ללכת על האלחוטיים מה גם שמקור מתח או להחליף להם בטריות כל הזמן זה סיוט

עכשיו היות וממילא אתה הולך על תוספת הארכה ההיצע ממש רחב וכל מערכת רמקולים טובה עם עוצמה סבירה תעשה את העבודה

רק תזכור שבשביל לפזר רמקולים אתה צריך שימוש ביציאת סטריאו אחת (ולא 5 ערוצים)

כדי שבכל חדר יספיקו לך 2 רמקולים (או אחד אמצעי) כדי לשמוע צלילים מלאים.

החברות הממולצות בתחום זה הם Yamaha, bose, B&W

(למעשה בשביל איכות 'סבירה' אתה לא צריך את החברות הללו ומספיק קראטייב לוגיטק וכו' אבל אם אתה מתכנן להשקיע לך על זה).

נ.ב בקשר למותג Harman Kardon שנחשב כמו הרשומים למעלה יש הרבה חילוקי דעות וביקורות, לדעתי לא כדאי

פורסם
  • מחבר

אני רוצה מערכת אחת לשלשה חדרים המרכז בחדר מגורים ומשני לחדר עבודה ומטבח, שזה אומר 5 רמקולים ורסיבר או מערכת סטיראו, אני חייב משהו שיוכל להגיע לווליום גבוה, התקציב הוא עדיף עד 2000 עם חריגה עד 3000.

איזה רסיבר או סטיראו אני צריך? זה לשמע בלבד האיכות צריכה להיות סבירה לפחות, שזה פוסל את לוג'יטק ואולי גם את קריאייטיב. למרות החסרון של הבטריות אני מעדיף אלחוטי ואני אפי' ישלם יותר על זה, אבל זה צריך להיות איכותי ולהגיע לווליום גבוהה, אני חשבתי רסיבר או סטיראו בסלון עם שני רמקולים עדיף שקועים, ועוד סט של 3 רמקולים לשאר, או מערכת שמגיעה עם 5 רמקולים.

כמו כן אני צריך מגש לדיסקים.

האם יש לכם המלצה על מערכת ורמקולים?

תודה מראש, וסליחה על הניסוח ועל חוסר הבהירות, אני חדש לעולם המערכות הביתיות.

פורסם

קודם כל איני חוזר בי.

על אף שאני צורך את המוזיקה שלי עם Bose ACOUSTIMASS אני מודע שאי שם למטה יש רמקולים זולים מאוד וסבירים שמשמעים מוזיקה מבלי לעוות כמעט, ואפשר בהחלט להנות מהם.

לעניינינו התרשמתי שכדאי להקדים קצת.

יש 3 חלקים עיקרים במערכת שמע 1. הרסיבר 2.הסאבוופר 3. הרמקולים הרגילים

1. הרסיבר הוא בעצם המוח שמאחורי המערכת בו עצמו אין רמקול אבל הוא מגביר את הצלילים עבור הרמקולים ומפזר אותם בצורה חכמה שהבסיסית בה נקראית סטריאו

(היינו שיתוף פעולה בין 2 רמקולים שכל אחד מהם תורם את חלקו).

2.הסאבוופר הוא האח הגדול של הרמקולים הואצורך את הבס ואת הטונים שקרובים לשם ומשמיע אותם בדרך כלל מריצפת החדר

3. הרמקולים משמיעים את הצלילים הבינוניים והגבוהים בלבד וקרויים לווינים.

במערכות של כמה רכיבים שנקנים בייחד יש רק בסיס 1 שהוא או הרסיבר ואז הלווינים גדולים פיזית כש בכל אחד מהם יש גם רמקול שמשמיע בסים (בדומה למערכות מוזיקה הקלאסיות של פנסוניק וכ') במקרים אחרים אין רסיבר אלא סאבוופר שבתוכו המגבר ויש ממנו יציאה\כניסה פשוטה למחשב\נגן או כל מוצר קלאסי אחר.

אם הבנתי נכון רצית שהבסיס יהיה עם 2 רמקולים בסלון בחדר אחד עוד שניים ובחדר השלישי רמקול בודד.

זה צורה חכמה ודי טובה אבל צריך לזכור 2 נקודות

1. אם מדובר ברמקולים קטנים (בלי צלילי בס -כשיש בס בנפרד) הסאבוופר-בסיס חייב להיות חזק, ומונח על הרצפה (עדיף כך אבל המריבות עם השכנים לא עלי...) כדי שהבס יורגש בכל הבית.

2. ברמקולים של 5.1 יש 2 רמקולים ימניים ו 2 רמקולים שמאליים חשוב שגם בשסלון וממילא גם בחדר שבו ה 2 רמקולים יהיה אחד ימני ואחד שמאלי. (ברמקולים רגילים הם מתחברים לרמקול הראשי ושם מסומן על החיבורים מה ימין ומה שמאל) את האמצעי תצטרך להעביר לחדר שנשאר עם רמקול אחד (בדרך כלל החוט שלו הכי קצר ותצטרך מאריך) אם לא תסדר בצורה זו זה יורגש כשעוברים מחדר לחדר.

אם תבחר רמקולים שהמרכז הוא רסיבר ולא סאב פעיל פרושו של דבר שיש לך בס קטן בכל רמקול ואז הנקדה הראשונה לא רלונטית.

שים לב: שילובים בין מערכות שונות אינם מומלצות ויכולות לעוות את הצליל.

הנה קישורים לרמקולים בכיוון שלך. וכן, אתה צודק בהחלט: רמקולים אאלחוטיים בדר"כ חזקים הרבה פחות ויקרים הרבה יותר לכן לא צירפתי קישורים לזה (אם לא במחירים אסטרונומיים של עשרות אלפי שקלים מדובר בגימיקים נחמדים)

Yamaha NSP285

Polkaudio RM705

הראשון יותר איכותי השני יותר חזק ושניהם טובים. בהצלחה.

פורסם

לפי מה שהבנתי הוא מעוניין ברמקולים מדפיים ולא סטליטים (לפחות לסלון)

פורסם
  • מחבר

נכון, אבל סטייל לא יזיק.

מה אתם אומרים על משדר ומקלט רדיו להעברה לחדרים אחרים במקום חיווט?

פורסם

קודם כל חשיבה מחוץ לקופסה .אהבתי.

בתכל'ס זה לא פיתרון:

1.הרמקולים יקבלו את האותות בעוצמה חלשה להחריד (כאילו חיברת אותם ישירות לנגן בלי מגבר)- בקיצור אחלה של אוזניות ענק

2.האיכות תירד דרסטית שכן המשדרים משדרים באיכות נמוכה (משדרי רדיו באיכות שלא תוריד מהרמקולים המעולים שאתה מתכנן עולים מאות ואלפי שקלים ליחידה!).

פורסם
  • מחבר

מבחינת מה האיכות נמוכה? אם הרוחב פס שלו הוא מעל 320 KBPS, זה עדיין בעייתי מבחינת האיכות? כי מצאתי באיביי משדר עם רוחב פס לווידאו ב150 ש"ח בערך.

והאם אין פתרון להגברה בלי חיווט בכל הבית?

פורסם

קודם כל יש פיתרון פשוט (לא ביצועית) אם בכל רמקול תשים מגבר (אם אתה בשביל לפרק ולהרכיב רמקולים לך על זה,ותעדכן.)

בקשר למשדרי רדיו אני לא יודע מה ראית, ואני לא רוצה לחוות דעה סתם. (טוב תעשה אם תצרף קישור)

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים