עבור לתוכן

צריך עזרה בבחירת חלקים למערכת קירור מים, 3570K+2x7970

Featured Replies

פורסם

בדיוק חשבתי על זה, הוקדמתי

עידן, האם שקלת לנסות לבצע החלפה של הכרטיס עם מישהו אחר?

לחילופין, למכור ולקנות כך שיהיה לך זוג זהה?

פורסם

או לבנות בינתיים "תשתית" טובה (כולל קירור למעבד) ואולי גם מארז ובהמשך לשדרג כבר את מערך הכרטיסים (עוד שנה נגיד)

פורסם
  • מחבר

כל המחשב שלי בעייתי, יש סיבה להכל.

את הלייטנינג לא אחליף כיוון שהוא היחיד עם 4 חיבורי מיני DP, בקרוספייר יש בעיה כאשר עובדים על מעל שני מסכים, נוצרת קריעת תמונה ולכן הפיתרון הוא לחבר דרך DP, הלייטנינג הוא היחיד שעונה על הדרישה, לכן קניתי במקום 7970 אחר שהיה לי.

להחליף את השני שבגרסת OC אין לי בעיה אך למצוא עוד לייטנינג בארץ זו בעיה גדולה מאוד.

אולי למכור אותו ולקנות 280X.

פורסם

אולי למכור את שניהם ולהביא כרטיס יחיד חזק יותר זה פיתרון טוב

זה יחסוך בקירור המים לא מעט. פחות חום, פחות שטח רדיאטור פחות בלוק, כל זה הרבה פחות כסף. השיחה היא האם מכירת הכרטיסים ומעבר לכרטיס יחיד. יענה על הדרישות שלך

פורסם
  • מחבר

אין כיון כרטיס בודד שיוכל להחזיק שלושה מסכים, מה גם שכרטיס בודד כלשהו יעלה לי עוד הרבה כסף בהוספה.

נראה שאחפש לייטנינג למכירה ובמקביל אשלח מייל ל-EK.

פורסם

אין ספק שיותר נוח לרשום הודעות מהמחשב.

לעניינו:

כרטיס בודד זה פונקציה של המשתמש, אני יודע שגם אתה עובד עם מערך מסכים.

אני יודע שGTX780 בודד יכול לתת מספרים יפים יחסית כשהוא רץ לבד.

השאלה היא האם כרטיס 280X או 290X יספקו אותך?

אם החלטת ללכת על כרטיס יחיד וחזק, אתה תחסוך לא מעט בהוצאות הקירור. אני בדיעבד מתחרט על כך (ראה פרוייקט SERVER OF NOD, רכשתי כרטיסי 4850 ולא הלכתי על הטופ, אכלתי אותה בעלויות הבלוקים, ובעצם בכל דבר, כי הרמתי להם לופ נפרד (רדיאטור, משאבה, מיכל וכו').

תראה מה משתלם לך כלכלית:

1. להשקיע בצמד כרטיסים ולהכפיל כמעט את הציוד לקירור המים? (ובלוק, זה ממש לא החלק הזול במשוואה)

2. ללכת על כרטיס אחד, חזק , שיכול לעלות יקר יותר , אך מצד שני אתה תקבל חיסכון משמעותי בהוצאות הקירור, פליטת החום של המערכת, וכמובן חשמל.

ללכת על לייטנינג נוסף זו גם אפשרות, אבל לך תמצא, (אפילו בחו"ל).

לסיכום:

בתור התחלה, הייתי מקבל החלטה לעניין כרטיסי המסך, היות וכבר יש לך קירור "סביר" למעבד", ובהמשך משדרג את הלופ כך שיתאים גם למעבד.

כמובן שאם אתה קונה ציוד, לך על רדיאטורים / משאבות שישאירו לך אפיקי שדרוג, כך שכל שתזדקק לו הוא בלוקים עבור הרכיבים החדשים הואיל ויש לך מספיק שטח רדיאטור וכוח משאבה.

לחילופין, אתה יכול לרדת מכרטיסי המסך, לבינתיים. ולבנות לופ עבור המעבד בלבד (ואולי ללוח?). בהמשך תוסיף את כרטיסי המסך למשוואה.

מהניסיון שלי, להשקיע בבלוקים (חדשים), עבור דור שכבר נחשב כישן, הוצאה לא כלכלית בכלל. (חפש בפורומים בחו"ל, סביר להניח שתמצא בלוקים משומשים במצב טוב)

הכדור אצלך.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה אחשוב כבר מה לעשות :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים