עבור לתוכן

Windows server 2008

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי בעיה עם ה IPV4 בשרת.

יש לי שרת ושלושה מחשבים, אני לא רוצה שייצאו לרשת האינטרנט לכן לא מחוברים לנתב.

חיברתי הכל כמו שצריך, הגדרתי לכולם כתובות סטטיות (להלן: 192.168.1.2-5 255.255.255.0 בלי GW ובלי DNS)

המחשבים עצמם יכולים לתקשר ביניהם אך השרת עצמו לא יכול לתקשר עם אף אחד מה לעשות?

נ.ב

המחשבים מחוברים דרך SWITCH

בתודה מראש

מאור.

פורסם

אני לא מכיר את Windows Server 2008, אבל דברים שיש לבדוק באופן כללי:

1. האם השרת יכול לעשות ping לעצמו (גם ל 127.0.0.1 וגם לכתובת ה IP שמוגדרת לו)? אם לא - הבעיה היא בחבילת ה TCP/IP בשרת.

2. האם אתה בטוח שכל המחשבים מחוברים בינהם? האם אתה בטוח שכל הפורטים ב Switch עובדים ושלא מוגדר סינון כלשהו עליהם (אם ה Switch ניתן לתכנות)? אני מציג להשתמש ב sniffer, כמו Wireshark, בכדי לראות אם ניתן לראות חבילות מידע שיוצאות מהשרת במחשב אחד ולהיפך. אם לא - יש לך בעיה בתשתית (בחוטים, ב Switch וכד').

3. האם מופעל firewall במחשבים? אם כן - נסה לבטל אותו ולראות אם יש תקשורת. יכול להיות שזה מה שחוסם את הגישה לשרת.

הערה: אני מניח ש ping מכל מחשב לקוח לשרת ולהיפך לא עובד. אם לא ניסית את זה - תנסה את זה ותראה מה קורה.

פורסם

חומת אש מפריעה ?

פורסם

לתקשר באיזה פרוטוקול? אחרי שתענה השאלה שלי אני מקווה בשבילך שאתה מבין מה צריך לבדוק.

פורסם
  • מחבר
אני לא מכיר את Windows Server 2008, אבל דברים שיש לבדוק באופן כללי:

1. האם השרת יכול לעשות ping לעצמו (גם ל 127.0.0.1 וגם לכתובת ה IP שמוגדרת לו)? אם לא - הבעיה היא בחבילת ה TCP/IP בשרת.

2. האם אתה בטוח שכל המחשבים מחוברים בינהם? האם אתה בטוח שכל הפורטים ב Switch עובדים ושלא מוגדר סינון כלשהו עליהם (אם ה Switch ניתן לתכנות)? אני מציג להשתמש ב sniffer, כמו Wireshark, בכדי לראות אם ניתן לראות חבילות מידע שיוצאות מהשרת במחשב אחד ולהיפך. אם לא - יש לך בעיה בתשתית (בחוטים, ב Switch וכד').

3. האם מופעל firewall במחשבים? אם כן - נסה לבטל אותו ולראות אם יש תקשורת. יכול להיות שזה מה שחוסם את הגישה לשרת.

הערה: אני מניח ש ping מכל מחשב לקוח לשרת ולהיפך לא עובד. אם לא ניסית את זה - תנסה את זה ותראה מה קורה.

1. השרת יכול לבצע PING לעצמו ולכתובת הבאה: 192.168.1.1 שאני לא יודע למה היא משוייכת לא הגדרתי אותה אף פעם.

2. יש לי בעיה עם ההתקנה של הSNIFFER או WIRESHARK. ואני בטוח שכל ההתקנים טובים ואני לא יודע איך להתחבר לSW.

3.לא מופעל חומת אש. לא בשרת ולא במחשבים. למרות שגם כשניסתי להפעיל את החומת אש ושמתי על ברירת מחדל של ההגדרות עדיין לא עבר כלום.

חומת אש מפריעה ?

כבתי את החומת אש..

לתקשר באיזה פרוטוקול? אחרי שתענה השאלה שלי אני מקווה בשבילך שאתה מבין מה צריך לבדוק.

אני לא בדיוק מומחה בזה, אבל אם אתה מתכוון לפורט 23 של הTCP/UDP אז אני חושב שכנראה איתו יש את הבעיה בשרת.

ואם באמת יש הבעיה היא בפורט הנ"ל אז אני לא יודע איך לסדר אותה.

פורסם

TCP 23 זה telnet. מה אתה צריך לעשות בtelnet?

תנסה להסביר שוב בפרטים מה אתה מנסה לעשות ומה אתה בודק ומה בדיוק לא מצליח.

פורסם
  • מחבר

אני מנסה לעשות פינג בין המחשב לשרת ואני לא מצליח וכן להיפך

פורסם

אוקיי, אז תתחיל מהדברים הבסיסיים. לפני שאתה דורש תשובה בICMP - תראה שהם מוצאים אחד את השני בשאילתות ARP.

אם לא, אז יש לך בעיה ברמת התקשורת הפיסית או התשתית.

פורסם

1. מה עוד מחובר לך לרשת הביתית, כלומר ל Switch? הכתובת 192.168.1.1 שייכת בד"כ למכשיר רשת שממנו יש יציאה לרשת, כמו ראוטר. אם אין לך שום דבר אחר שמחובר, אז בהכרח הכתובת 192.168.1.1 שייכת לאחד מארבעת המחשבים ברשת שלך. תלך לכל מחשב, תפתח חלון cmd ותכתוב את הפקודה ipconfig/all ותפרסם פה את הפלט אם אתה לא מבין מה כתוב שם (ה all/ הוא בשביל הפלט של ה arp בשלב הבא).

2. בכל מחשב נסה לעשות ping לכל אחד משאר המחשבים ברשת, ואז תרשום את הפקודה arp -a, גם כן בחלון ה cmd, ותעלה את הפלטים לכאן.

בכדי לפרסם פה את הפלטים בצורה מסודרת כטקסט ולא כאוסף של תמונות, אני מציע ליצור את הפלטים באופן הבא:

1. בחלון ה cmd נתב את פלט התוכנה (ipconfig ו-arp במקרה הזה) לקובץ. לדוגמא:

ipconfig /all > c:\ipcnf1.txt

arp -a > c:\arp1.txt

2. גש לכונן C למחיצה הראשית, ושם תמצא את הקבצים שיצרת. בדוגמא הנ"ל תמצא את הקבצים ipcnf1.txt ו arp1.txt. תשלח את הקבצים (או תעתיק אותם בעזרת DoK) למחשב בעל גישה לאינטרנט ותפרסם אותם כאן.

3. חזור עבור כל אחד מאבעת המחשבים שלך ברשת, רצוי עם שם קובץ אחר (למשל arp1.txt למחשב הראשון, arp2.txt למחשב השני וכד').

פורסם
  • מחבר

הנה הרשימות של ה ARP -A וה ipconfig /all משני המחשבים והשרת: http://www.fileflyer.com/view/8BpLcAh

דרך אגב חיברתי את השרת למחשב ישירות (PEER TO PEER) והחיבור עבד

יכול ליהיות שיש בעיה עם הSW?

הדגם של הSW הוא: LEVEL ONE fsw-0808tx

פורסם

1. לפי הנתונים שפירסמת בקובץ, ומתוך הנחה שאכן עשית ping לשאר המחשבים ברשת לפני שהפעלת את הפקודה arp -a, אז יש לך בעיה - אף מחשב לא מוצא את המחשבים האחרים ברשת (או לפחות הוא לא שומר את כתובת ה MAC המתאימה לכל כתובת IP).

2. לפחות חלק מכתובות ה IP ברשימת ה ARP של כל מחשב אמור להיות דינאמי, אך אצלך זה לא קורה משום מה. למעשה, הרשומה היחידה שמושגת באופן דינאמי נמצאת במחשב a, והיא מתאימה לכתובת IP של 192.168.1.14. לפי מבנה הרשת שלך (4 מחשבים, בעלי כתובות IP בטווח 192.168.1.2 עד 192.168.1.5 שכולם מחוברים לאותו ה switch וזהו), זה לא אמור לקרות - לא צריך להיות לך מחשב בעל כתובת IP של 192.168.1.14, או באותה מידה מחשב בעל כתובת IP של 192.168.1.1.

אני לא בטוח לגמרי מה גורם לזה, אבל הגורמים האפשריים, לדעתי, הם:

א. יכול להיות שמשהו משובש אצלך במערכת ההפעלה (אולי שיחקת עם ההגדרות או משהו)

ב. הרשת עצמה לא תקינה (אין תקשורת) - ה switch לא מתפקד כמו שצריך (למרות שכתבת שהוא תקין), כבלי הרשת שבהם אתה משתמש לא תקינים או שיש הפרעות אלקטרומגנטיות באיזור (האם כבלי הרשת שלך מסוככים?). יכול להיות גם שאחד או יותר מכרטיסי הרשת שלך לא תקינים.

ג. טופולוגיית הרשת שתיארת אינה נכונה - הרשת היא לא 4 מחשבים שמחוברים בינהם ב switch וזהו, אלא יש לך מכשירים נוספים שמחוברים אליה. כלומר, הרשת אינה מחוברת באופן שאתה חושב שהיא מחוברת, ולכן אינה עובדת כמצופה.

ד. אפשרות אחרת, ואני מנחש פה, היא שיש משהו שזורק "מידע זבל" לרשת ומשבש את התקשורת (זה יכול להסביר מדוע נכנסות כתובות IP מחוץ לטווח לרשימת ה ARP). ייתכן שמדובר בוירוס או משהו דומה. ייתכן שהבעיה נגרמת מאותם גורמים כמו בב' (swtich לא תקין, כבלי רשת לא תקינים או לא מסוככים).

ציינת שחיבור השרת ישירות למחשב אחר (בכבל crossover אני מניח) כן מביא לתקשורת בינהם, דבר שרק מחזק את האפשרות שמשהו לא תקין ב switch.

אגב, זה העמוד של ה switch שלך:

http://global.level1.com/Non-PoE-Unmanaged/FSW-0808TX/p-2154.htm

אני לא רואה שם שהוא בר-תכנות.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך

חשבתי כבר על כל מה שציינת והכל תקין זה כנראה בעיה במערכת הפעלה.

יש אפשרות לעשות שיחזור הגדרות לwindows server 2008 r2 או שאני פשוט אתקין מחדש?

פורסם

אין פה מה לשחזר. זאת לא בעיה ברמת מערכת ההפעלה/תוכנה.

פורסם

בכדי לוודא שהבעיה היא לא במערכות ההפעלה, אני מציע לך להפעיל את המחשבים ממערכת הפעלה live, שרצה מדיסק או מ DoK ולא מתקינה כלום על הדיסק הקשיח שלך (לדוגמא - Ubuntu). במערכת ההפעלה הזו תבצע ping בין המחשבים ותראה אם זה עובד (ייתכן שתצטרך ללמוד איך להגדיר את כתובות ה IP בכל מחשב).

שוב - ציינת שחיבור השרת ישירות למחשב אחר כן מביא לתקשורת בינהם, אז זה כנראה מעיד על כך שהבעיה היא לא במערכות ההפעלה.

למרות זאת, אני אציע לנתק (לעשות disable) לכל כרטיסי הרשת שלא מחוברים ישירות לרשת שלך (זה כולל את ההתקנים הוירטואלים שיש לך), ואז לבדוק שוב את התקשורת. אני בספק אם זה יעזור, אבל אולי משהו שם מפריע לתקשורת.

אני מציע לך לשבת ולצייר את טופולוגיית הרשת - איזה רכיבי רשת יש ואיך הם מחוברים, כולל כתובות IP שהגדרת להם. לא הגיוני שלרשת שלך נכנסים מחשבים "זרים" כאשר היא מחוברת נכון (לפחות כפי שתיארת, כלומר 4 מחשבים בטופולוגיית star עם switch במקום hub) והכל תקין.

פורסם
  • מחבר

ניסתי את הDISABLE לא שינה כלום.

לפני שאני מתקין את הLIVE הסתכלתי שוב ברשת ואפילו כשאני מנתק את הכבל רשת של השרת ולכאורה השרת לא מחובר לכלום הוא עדיין כאילו מזהה שיש כבל רשת מחובר למרות שפיסית אין כלום. ניסתי לחבר לשני הכרטיסים האחרים של השרת ועדיין אין כלום.

מה זה אומר, אם זה מראה לי שהכבל עדיין מחובר למרות שהוא לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים