עבור לתוכן

אחרי הפסקת חשמל מחשב לא מצליח להדלק

Featured Replies

פורסם

אתמול היתה הפסקת חשמל קצרה והמחשב הישן שלי (q6600 על לוח gb + 9800GTX ספק crosair 550) לא מצליח להדלק. התופעה שקוראת היא שהלוח נדלק לרגע וגם המאווררים ואז מייד נכבה . זה ממשיך כל עוד המחשב מחובר לחשמל והספק דלוק.

אני חושד שמשהו התקלקל בספק. אין לי בדיוק ספק ספייר בשביל לבדוק את זה אבל אני חושב שאני יכול לחבר את הספק של המחשב החדש שלי למחשב הישן ולראות אם הוא עולה. ניסיתי לנתק את קווי ההזנה של הכרטיס המסך אני אולי יכול לנתק את הכל חוץ מהלוח ולראות מה קורה.

אם יש למישהו ניסיון עם בעיה כזאת או יכול לתת לי רמז אני אשמח. אני חושב שהמחשב קצת סבל מהתחממות בגלל שחלק מהמאווררים מתו.

כל המלצה תתקבל בברכה

תודה מראש.

עריכה : שאלתי מישהו בעבודה והוא אמר שאני צריך לנתק את הזיכרונות ואם אני שומע צפצופים זה לוח האם ואם לא זה כנראה הספק.

פורסם

נסה עם ספק אחר

פורסם

אתה חייב לבדוק עם ספק כוח אחר (תקין ב 100%)

נסה לנתק את כל ה USB שמחוברים למחשב, הוצאת את הזיכרונות והחזרת?

יכול להיות שהמעבד מתחמם יותר מידי...

פורסם

1. מה הייתה הסיבה להפסקת החשמל? אם מדובר בהפסקת חשמל שלא נגרמה מצידך (לא גרמת לקצר, כך שקפץ מפסק בארון חשמל או משהו כזה), אלא בהפסקת חשמל שנגרמה ע"י נחשול מתח או כל דבר דומה שבאחריות חברת החשמל, אתה יכול לנסות לפנות לחברת החשמל לקבלת פיצויים. בד"כ צריך להביא הוכחות לכך (דו"ח טכנאי או משהו דומה), אבל זה יכול לעבוד.

2. נסה להפעיל את הספק באופו ידני ע"י קיצור החוט הירוק וחוט שחור כלשהו ממחבר ה-24 פינים. במצב כזה ספק הכח אמור להידלק. אם לא - הבעיה בספק. כמובן שרצוי לנתק את הספק מהמחשב רק ליתר ביטחון.

3. כתבת שחלק מהמאווררים שלך "מתו". באילו מאווררים מדובר (המאווררים של המארז, כרטיס המסך, המעבד)? יכול להיות שהמעבד פשוט מתחמם יותר מדיי, וזה מה שגורם לבעיה. נסה לבצע ריענון למשחה הטרמית בין המעבד לגוף הקירור, ואם צריך - תחליף את המאוורר של המעבד (אם הוא לא עובד). כמו כן האם ניתקת את המאווררים התקולים מספק הכח כאשר הבחנת בבעיה? יכול להיות שהשארת מאווררים "תקועים" מחוברים לספק הכח, דבר שגרם למשיכת זרם גדולה וזה יכול לגרום לשריפת ספק הכח.

4. נסה להפעיל את הלוח עם מינימום רכיבים - לוח, מעבד, מודול זיכרון אחד, כרטיס מסך מובנה (אם יש) או כרטיס מסך חיצוני (אם אין ברירה) ותראה מה קורה. זה אומר לנתק את הכל מהמחשב - דיסקים קשיחים, צורב, כרטיסי הרחבה נוספים (אם יש לך), כל מה שמחובר ל USB וכד'.

פורסם
נסה עם ספק אחר
פורסם

הוא כתב בהודעה הראשונה שאין לו ספק אחר, ובגלל זה הצעתי דברים אחרים. ברור שאם יש אפשרות להחליף ספק כח אז זה הדבר הראשון שיש לנסות במקרה הזה.

פורסם

אין לו יש לו זה לא משנה.

תופעה ידועה של ספק אחרי הפסקת חשמל.

פורסם
  • מחבר

אתמול הוצאתי את הזכרונות והכרטיס מסך ולא היה שום שינוי בסימפטומים . אני חשד בספק. אולי אני אמצא איזה ספק אחר אם לא זרקו אותם לפח. בינתיים יש לי את הספר של המחשב החדש שלי. אני יכול לנתק אותו מהלוח אם החדש ולחבר לישן ולראות אם זה עובד. בגלל שמדובר על להשבית מחשב זה בעיה. יש לי גם מחשב אחר שמעלה אבק אבל זה איזה P4 ישן אולי ננסה את הספק שלו . גם ככה הכרטיס מסך לא יכול לעבוד עם הספק הזה כי 9800GTX הוא חזיר.

ההפסקת חשמל לא היתה קשורה לבית כי זה היה בכל הבניין לרגע ואז הפסיק. אם אני אנסה ספק אחר וזה יעבוד זה הספק אחרת זה בטח הלוח או המעבד.

פורסם

כנראה ספק, רק אל תחבר איזה ספק גנרי אם כרטיס מסך כבד כשאתה בודק דברים כדיילא לשרוף עוד משהוא.....

מה שאמרו לך בעבודה אם הצפצופים לא נכון - יכולים להיות או לא להיות צפצופים בין אם הבעיה בלוח או בספק, זה לא אומר כלום

פורסם

מחשב תקין ללא זיכרון מותקן אמור להשמיע ציפצופים (בד"כ צפצוף אחד ארוך שחוזר על עצמו). אם זה לא קורה, הבעיה היא ככל הנראה בלוח, במעבד או בספק הכח.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

רק מעדכן מה קרה בסוף - המעבד הלך והוחלף ל Q8200 ביחד עם הקירור ומאווררים עלה 350 שקל כל התיקון . כשהגיע הביתה החיבור של החשמל של הקשיח לא מחובר ואני בכשרון רב שברתי את המחבר חשמל וגם את הכבל SATA . בסוף הצלחתי חבר את המחבר למרות השבר (פלסטיק שבור ) ואת הכבל SATA החלפתי והכל בסוף עובד. אולי כדאי לקנות קשיח חדש ולגבות את הישן אבל אין לי ממש משהו חשוב שם.

הסיבה העיקרית ששלחתי לתיקון במעבדה באיזור רחובות היא שהכבלים של הספק במחשב החדש מסודרים ולא התחשק לי לפרק אותם . לא היה לי ספק מתאים חוץ מההוא במחשב החדש . אבא של אשתי לקח אותו לתיקון למעבדה שאני מכיר הם תיקנו את הבעיה ועלה רק 350 שקל . אולי זה מה שכל המחשב הזה שווה אבל לפחות הוא עובד ולא משתמשים בשלי.

פורסם

לא נשמע אמין בעליל

כדיי שהפסקת חשמל (או יותר נכון, נחשולי מתח לפני ואחריי) יגיעו למעבד הם צריכים לעבור את הספק ואת הלוח, וזה אומר לשרוף את הספק ואת הלוח

והלך לך רק המעבד ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים