עבור לתוכן

אין עוד טכנאיי חומרה?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
אני די בטוח שכל המחשבים של דל/HP/IBM שנמכרים לחברות גדולות בארץ מורכבים בחו"ל. לדעתך זה לא כך?

יכול להיות שאני טועה, אבל אני לא רואה איך אפשר להטיס מחשב בנוי. כל מי שבונה מחשב יודע שכל החלקים בפנים עדינים בצורה קיצונית, במיוחד בחיבורים שבינהם. העברתי מחשב מארה"ב לישראל לפני כמה שנים ונעלצתי לפרק אותו לגמרי ולעטוף כל חלק בגליל פצפצים מיוחד שדוחה חשמל סטטי.

אני לא מצליח להבין האם אתה טוען שבארץ אין משרות של הרכבת מחשב או אין משרות פנויות להרכבת מחשבים.

נו ברור שיש. ראה את הדימוי שלי למסעדה בלי טבחים.

בנוגע ל"עתיד": עושה רושם שיש לך שכל. ברור לך שבדבר הזה אין עתיד? המשכורת נמוכות (בצדק) ואין אפיק התקדמות.

בכל משרה יש עתיד, אם אתה נהנה ממנה. אם בשימוש במילה "עתיד", אתה בעצם מדבר על שכר גבוה וקידום בקריירה, אז כמובן שלא. כמעט ואין "עתיד" למשרות שלא דורשות לפחות תואר ראשון.

מי אמר שבכלל יש תפקיד כזה שנקרא מרכיב מחשבים?

לא אמרתי שיש תפקיד שקוראים לו "בונה מחשבים". מה שאמרתי זה שהתפקידים היחידים שאני מצליח למצוא הם תפקידים שמסיבה כלשהיא אינם כוללים בניית מחשבים, ואני לא מצליח להבין מדוע.

אתה טועה. זה אקט רציני ביותר שמראה שחשוב לך למצוא עבודה עד כדי כך שאתה מוכן להסתכן ולקום מהכיסא.

לפעמים מקום מסוים לא מפרסם למרות שהוא כן צריך מאלף ואחת סיבות. או שהוא פירסם ואתה פשוט לא יודע על כך. במצב כזה אתה בעצם מוכר את עצמך, אז כשאתה מדבר עם המנהל (לא עם העובד הזוטר שלא מבין כלום מהחיים שלו) תסביר לו למה הוא כן צריך להעסיק אותך. איך תוריד את העומס משאר העובדים, שאתה מסודר, שאתה לומד מהר, שאתה כבר מבין ב- X וב- Y. שאתה מוכן שהוא יעסיק אותך לחודש ניסיון (עם או בלי תשלום) כדי שתוכיח את עצמך (ובמקרה הכי גרוע אם לא עברת לפחות תוכל להוסיף עוד שורה בקו"ח שעבדת בתור טכנאי באותה חנות ועל סמך זה להתקבל לחנות אחרת).

המעז מנצח.

אולי זה רק אני, אבל אני לא מסכים להוריד את עצמי לרמה של לנסות להסביר מדוע מעסיק זקוק לי. אתה רואה את זה כמעשה פרואקטיבי, אני לא.

אני מעדיף שהכל יהיה מסודר. אם אני זקוק לעובד, אני אבקש. אם בעל עסק לא יודע בכלל שהוא זקוק לעובד, למה אני בכלל צריך להסביר את עצמי ולהמעיט את ערכי עד כדי שאפסיד חודש שכר?

יש רק חנות מחשבים אחת באיזור שלי בגבעתיים - פסקל. הם גדלו הרבה עם השנים.. אלך ואשאל בכל זאת.

על סמך מה אתה אומר את זה?

בתור טכנאי מחשבים עסקי אתה תתקן את המחשבים של המשתמשים של החברה גם מבחינת תוכנה וגם מבחינת חומרה. בחלק מהחברות בתור טכנאי מחשבים תהיה אחראי גם על כל נושא הלפטופים, המדפסות והתקשורת, ואז יש לך הזמדנות ללמוד המון.

בשרתים בד"כ אתה לא תגע (זה התפקיד של מנהל רשת/איש סיסטם).

נו אז אתה כבר מדבר על משהו שהוא אפילו פחות מהנה מהעבודה שלי בצבא, שכללה משהו כמו 15-20% עבודה על השרת.

כפי שאמרתי, תיקון מחשבים עסקיים הוא הדבר הכי פחות כיף בלהיות טכנאי מחשבים, לרב בגלל שאין לך מושג לאן ייזרקו אותך או על אילו מערכות אתה תצטרך לעבוד.

בוא נגיד, אם הייתי טכנאי חומרה עסקי, הייתי הולך על זה. אבל לפחות אני עובד תחת חברה צד ג' ולא מועסק תחת חברה אחת שתסנג'ר אותי בכל פינה.

האמת, לאחר סקר השוק שעשיתי בחיפוש חנויות מחשבים באיזור, אני באמת לא מצאתי אפילו טכנאי מחשבים אחד בדפי זהב שהייתי מתקשר אליו אם הייתי זקוק לדבר כזה. נראה לי שאתחיל לעבוד בעצמי.. אדפיס פליירים או מגנטים ואצור מן עסק ביתי שנותן שירות לאנד יוזר עד הבית. אוכל לדרוש 200 ש"ח על כל ביקור. יש מישהו פה שעושה משהו דומה?

פורסם
אני לא מסכים להוריד את עצמי לרמה של לנסות להסביר מדוע מעסיק זקוק לי

זו בדיוק הבעיה שלך. אני לא מבין למה אתה מרגיש סוג של השפלה להסביר למי שיושב מולך למה הוא צריך להעסיק אותך. מה שונה בינך לבין זה שיצא לפניך או זה שיכנס אחריך?

בכל ראיון עבודה במקומות גדולים שואלים אותך למה לנו להעסיק דווקא אותך? יש עוד 100 כמוך שמחכים בתור למשרה הזו.

ומה אתה עונה על שאלה כזו? אם אתם לא מבינים שאתם אלה שצריכים אותי אני הולך?

אם אני זקוק לעובד, אני אבקש. אם בעל עסק לא יודע בכלל שהוא זקוק לעובד, למה אני בכלל צריך להסביר את עצמי ולהמעיט את ערכי עד כדי שאפסיד חודש שכר?

לא אמרתי ישר לקפוץ ולעבוד בחינם, אבל אם אתה מגיע בלי ניסיון זו אחת הדרכים להיכנס לעניינים, ואם תתייחס לזה כמו לימודים תראה שזה לא כזה נורא.

הצעתי את זה כי אני לא יודע מה הרקע שלך ואת כל הפרטים של הסיפור. אתה מתחיל? כבר יש לך ניסיון? כרגע אתה עובד או מובטל?

קח בחשבון שלפעמים ניסיון אישי לא נחשב כשאתה מתראיין למקום עבודה. חודש בחנות בתור טכנאי נחשב יותר מאשר להגיד אני מתעסק בזה מגיל 4 ובונה את כל המחשבים במשפחה.

לגבי השאלה שלך- למה אתה צריך להסביר לבעל העסק שהוא צריך אותך: טכניקה בסיסית במכירות אומרת שלפני שאתה מוכר משהו למישהו אתה צריך ליצור אצלו צורך לאותו המוצר. לגרום לו להבין שהוא חייב לקנות אותו ושזה בכלל לא מובן איך הוא הצליח להסתדר עד עכשיו בלעדיו. (ע"ע השקת האייפון 1: סטיב ג'ובס מסביר בהתלהבות למה מסך מגע זה הרבה יותר טוב ממסך רגיל ושכדאי לכולנו להשתדרג. אם הוא היה מתחיל בזה שכדאי לנו להשתדרג למכשיר שעולה 300$ בלי להסביר מזה מסך מגע כולם היו צוחקים ממנו).

יכול להיות גם שבעל העסק מחפש עובדים למרות שהוא לא פרסם (או לא הספיק לפרסם), אבל אתה לא נראה לו מתאים לתפקיד ולכן הוא אומר שהם לא מחפשים. אולי אחרי שתמכור את עצמך הוא ישנה את דעתו? אולי הוא יאמר לך שבעיקרון הם לא מחפשים, אבל אין לו בעיה שתבוא אחת לשבוע לתגבור ביום ג' כשיש להם עומס? (סתם דוגמה). שוב, אני לא יודע מה הרקע שלך אבל ניסיון כזה הוא מבורך. זו עוד שורה בקו"ח שתעזור לך להתקבל לעבודה הבאה שלך.

פורסם

גם בחברות הייטק זה מקובל להגיע לחברות ולהשאיר קורות חיים למזכירה בכניסה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים