עבור לתוכן

אין עוד טכנאיי חומרה?

Featured Replies

פורסם

אני זוכר שכשהייתי צעיר והזיקה שלי למחשבים רק החלה, שכל פעם שהייתי חוסך מספיק כסף הייתי הולך לחנות המחשבים הקרובה לביתי, נותן להם את המחשב שלי ומבקש מהם שישדרגו אותו. פעם זה היה כרטיס מסך, פעם זה היה צורב DVD, וכו'.

ואני זוכר שתמיד אחרי שנתתי את המחשב שלי לשדרוג או תיקון, המוכר הראשי היה נותן אותו לאיזה עובד מאחורה, בן אדם שנראה לי אז מאוד רציני.

אז ממה שאני מבין לבן אדם ההוא קוראים "טכנאי מחשבים". מה הוא עושה? משדרג, מתקן, בונה מחדש, אולי אפילו עושה מודים. הוא בעל ידע אודות כל החלקים הקטנים והגדולים - מבטרית הCMOS לצ'פ(ים) של הBIOS, לגודל הVRM, והוא יודע בעצם כל דבר בתוכנה שיכול להיות קשור לבנית או תיקון מחשב.

עכשיו שאני סטונדט (לומד לרב מהבית), ואני מחפש עבודה לזמן מה, הרעיון לעבוד במה שאני עושה כבר שנים כתחביב צץ לי. אבל כשאני מחפש עבודה התחום החומרה אני פשוט לא מוצא כלום.

בצבא עבדתי בתל השומר בתפקיד מפעיל רשת מחשוב. למי שלא יודע, זה משהו כמו 95% תוכנה (תיקון בעיות טפשיות של כל היוזרים) ו5% חומרה (כמעט אף פעם - במקרה שצריך להחליף מחשב לבן אדם). בקיצור, זה מה שאני לא רוצה, וזה כל מה שאני מוצא.

אז השאלה שלי היא - איפה טכנאיי החומרה? מי בונה את כל המחשבים שקיימים היום בשוק? למה אני לא מוצא חנות מחשבים שמעוניינת להעסיק בן אדם שעושה בעצם את הדבר היחידי שחנות מחשבים עושה חוץ ממכירת חלקים בנפרד? כל הקטע הזה מרגיש מוזר. זה כמו שיש מאות בתי קפה בתל אביב.. אבל אף אחד לא מחפש מלצרים או בריסטות.

האם אני מפספס משהו?

פורסם

http://ksp.co.il/?jobs

http://www.ivory.co.il/jobs.html

http://www.drushim.co.il/jobs/search/%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%A9+%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%90%D7%99+pc/

https://www.google.co.il/#q=%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%A9+%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%90%D7%99+PC

אבל כן, אין לי מושג איך הם מעסיקים בפועל ואני מניח שאם יש משרה טובה (במקום ספציפי) אז זה חבר מביא חבר כמו בכל תחום...

ללא נסיון:

http://www.alljobs.co.il/SearchResultsGuest.aspx?page=1&position=1188&region=&type=33

מקווה שעזרתי קצת. מנוסים ממני בתחום יעלו את התובנות שלהם. :)

נערך על-ידי abatiah

פורסם
  • מחבר
http://ksp.co.il/?jobs

http://www.ivory.co.il/jobs.html

http://www.drushim.co.il/jobs/search/%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%A9+%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%90%D7%99+pc/

https://www.google.co.il/#q=%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%A9+%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%90%D7%99+PC

אבל כן, אין לי מושג איך הם מעסיקים בפועל ואני מניח שאם יש משרה טובה (במקום ספציפי) אז זה חבר מביא חבר כמו בכל תחום...

ללא נסיון:

http://www.alljobs.co.il/SearchResultsGuest.aspx?page=1&position=1188&region=&type=33

אז זהו שכל המשרות הללו הן לא באיזור שלי (מחפש בתל אביב או רמת גן/גבעתיים), כי לחברות הללו יש סניפים בכל רחבי הארץ.

זו הסיבה שאני מחפש עסק קטן, חנות אחת. הרי אם המחשב מתקלקל, אתה לא פונה לKSP, נכון? אתה פונה לחנות המחשבים הקרובה אליך.

מקווה שעזרתי קצת. מנוסים ממני בתחום יעלו את התובנות שלהם. :)

כן, תודה.

לא נראה לי הגיוני שלא אמצא לפחות חנות מחשבים אחת בגוש דן שתעסיק אותי.. אבל אם לא, אצטרך לעבוד בצורת פרילנס בצורה עצמית.

נערך על-ידי Track

פורסם
  • מחבר

וואלה, אין תגובות? זה רק מחזק את המוזריות של כל הסיטואציה.

תגידו משהו..

פורסם

פשוט תעבור בין חנויות מחשבים ותשאל אם הם צריכים איש טכני.

פורסם
המוכר הראשי היה נותן אותו לאיזה עובד מאחורה

הייתי חייב :smiley1:

פורסם
  • מחבר
פשוט תעבור בין חנויות מחשבים ותשאל אם הם צריכים איש טכני.

נו, מה אני מחפש צדקה?

אני שואל בצורה תאורטית - מדוע אין מודעות של טכנאיי מחשבים?

הייתי חייב :smiley1:

הייתה חייב מה?

פורסם
נו, מה אני מחפש צדקה?

מה הקשר בין מחט לתחת? אם אתה רציני לגבי מציאת עבודה תעשה מה שצריך, כולל להסתובב בין חנויות ולשאול אם מחפשים עובדים. הפעולה הבסיסית הזו לא אמורה להוריד לך מהכבוד.

פורסם

אני לא חושב שזה כזה מוזר כמו שאתה עושה מזה. אין כל כך הרבה חנויות מחשבים. חנות מחשבים לא צריכה כל כך הרבה אנשים שמרכיבים מחשבים כי אנשים כיום לא מחליפים מחשב בתדירות גבוהה, וגם כך רוב המכירות הן ברשתות גדולות. אני מעריך גם שתחלופת העובדים בתחום הזה לא גבוהה, לרוב אנשים שעוסקים בזה עושים את זה כי זה מה שהם אוהבים ואין להם תשוקה עזה לעבור לאיזה תפקיד אחר.

פורסם

אני שואל בצורה תאורטית - מדוע אין מודעות של טכנאיי מחשבים?

כי היום יש כל כך הרבה "טכנאי מחשבים", שזה כבר ברמה שהמקצוע מוצף.

גם אני אחרי הצבא עשיתי קורס טכנאי מחשבים ועבדתי כמה חודשים בחנות שכונתית.

בלי קשר הבעיה בקורסים האלו מתחילה בזה, שבקורס לומדים דבר אחד וזה "בתאוריה", לפי מה שהבנתי רק עכשיו הם מתחילים להריץ קורס עדכני יותר שכולל לימוד על חומרה ומערכות עדכניות.

פורסם
  • מחבר
מה הקשר בין מחט לתחת? אם אתה רציני לגבי מציאת עבודה תעשה מה שצריך, כולל להסתובב בין חנויות ולשאול אם מחפשים עובדים. הפעולה הבסיסית הזו לא אמורה להוריד לך מהכבוד.

לא קשור לכבוד. זה פשוט אקט לא רציני בעיניי. אם בעל עסק זקוק לעובדים, הוא מפרסם זאת.

חוץ מעובדי בנין לא חוקיים שלא מדברים עברית, מעולם לא נתקלתי בבן אדם שנכנס לעסק ושואל אם יש להם עבודה בשבילו.

אבל אוקיי, אולי אני טועה.

אני לא חושב שזה כזה מוזר כמו שאתה עושה מזה. אין כל כך הרבה חנויות מחשבים. חנות מחשבים לא צריכה כל כך הרבה אנשים שמרכיבים מחשבים כי אנשים כיום לא מחליפים מחשב בתדירות גבוהה, וגם כך רוב המכירות הן ברשתות גדולות. אני מעריך גם שתחלופת העובדים בתחום הזה לא גבוהה, לרוב אנשים שעוסקים בזה עושים את זה כי זה מה שהם אוהבים ואין להם תשוקה עזה לעבור לאיזה תפקיד אחר.

אתה עובד בצורה הפוכה. אתה מנסה למצוא עובדות שמוכיחות את ההשערה שלך, במקום להסתכל על כל העובדות ואז ליצור השערה.

אפילו במקצועות עם כמות העובדים הנמוכה ביותר, תמצא כמה הצעות עבודה ואנחנו מדברים פה על בנית מחשבים - אחת התצרוכות הגדולות ביותר בעולם.

אז אם כל יום בגבעתיים קונים "X" מחשבים, איפה ה"X" טכנאיי מחשבים שבונים אותם?

כי היום יש כל כך הרבה "טכנאי מחשבים", שזה כבר ברמה שהמקצוע מוצף.

גם אני אחרי הצבא עשיתי קורס טכנאי מחשבים ועבדתי כמה חודשים בחנות שכונתית.

בלי קשר הבעיה בקורסים האלו מתחילה בזה, שבקורס לומדים דבר אחד וזה "בתאוריה", לפי מה שהבנתי רק עכשיו הם מתחילים להריץ קורס עדכני יותר שכולל לימוד על חומרה ומערכות עדכניות.

נו, אז אם יש קורסים, איפה הצעות העבודה?

כל מה שאני מוצא בחיפוש תחת "טכנאי מחשבים" הן משרות בחברות גדולות שמספקות שירותי תיקון חומרה ותוכנה לעסקים.

כמה שזה קרוב למה שאני מחפש, זה פשוט לא זה. איפה מי שבונה את המחשב שאני אמור לתקן? אני לא יכול להדגיש את זה מספיק.. הבניה היא מה שאני רוצה לעשות, ואני טוב בזה, ואני מהיר.

חייבת להיות משרה ספציפית של בנית מחשבים. זה כמו שיש מסעדות עם אוכל ומלצרים, אבל אין אף הצעה עבודה לטבחים ושפים.. אז מי בדיוק מכין את האוכל?

פורסם
... אבל אוקיי, אולי אני טועה.

אתה טועה. זה קיים ואפילו בעבודות "מכובדות" יותר.

... אז אם כל יום בגבעתיים קונים "X" מחשבים, איפה ה"X" טכנאיי מחשבים שבונים אותם?

אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד. כן יש מודעות דרושים לטכנאי מחשב. אפילו פה בפורום הביאו לך קישור לכמה כאלה. באופן נקודתי, אין שם מודעות לגבי המרכז.

כמה שזה קרוב למה שאני מחפש, זה פשוט לא זה. איפה מי שבונה את המחשב שאני אמור לתקן? אני לא יכול להדגיש את זה מספיק..

ברשתות גדולות או בחברות שבגלל לא מייצרות/מרכיבות את המחשב בארץ.

סתם לצורך העניין, למה אתה כזה מתעקש על התפקיד הזה? לך לעבוד באיזה משהו שיועיל לך בעתיד...

פורסם
  • מחבר
אתה טועה. זה קיים ואפילו בעבודות "מכובדות" יותר.

הנתון הזה לא קריטי לי, אבל אם אתה דוחף אותו, אז אוקיי.. תן לי דוגמא של עבודה מכובדת יותר.

אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד. כן יש מודעות דרושים לטכנאי מחשב. אפילו פה בפורום הביאו לך קישור לכמה כאלה.

הפוסט הקודם שלך הוקדש להסברת מדוע לא מוזר שאין משרות טכנאיי מחשבים.

עכשיו אתה אתה אומר שאתה בעצם לא מסכים איתי ושבעצם כן יש משרות?

כפי שהסברתי, הקישורים שניתנו לי הם עבור משרות של טכנאיי תיקון חומרה ותוכנה ורובם עסקיים. לא מה שאני מחפש.

באופן נקודתי, אין שם מודעות לגבי המרכז.

באופן נקודתי? אתה מנסה לומר שיש איזו קונספירציה שבה כל המחשבים בארץ נבנים בפרפריה?

ברשתות גדולות או בחברות שבגלל לא מייצרות/מרכיבות את המחשב בארץ.

עכשיו אתה סתם מדבר שטויות.

אין דבר כזה לבנות מחשבים בחו"ל ולייבא אותם לארץ. זה לא אפשרי מבחינה פיזית בטיחותית וזה לא כדאיי מבחינה כלכלית.

אם, כפי שאתה אומר, הם נבנים ברשתות הגדולות, אז מי בונה אותם במרכז? כי KSP וIvory לא מחפשים להעסיק בוני מחשבים.

סתם לצורך העניין, למה אתה כזה מתעקש על התפקיד הזה?

כי יש שלושה דברים שאפשר להנות מהם בתחום המחשבים - בניה, תיקון ושדרוג.

בניה, אי אפשר למצוא מסיבה שאיש לא יודע.

תיקון - רק בפרטי. תיקון מחשבים עסקיים הוא 95% תוכנה, כי שרתים לא מתקלקלים כל יום - זו הסיבה שהם כל כך יקרים. אלא אם כן אני עובד על מספר שרתים, או על שרת ענק, מה שלא נראה לי שייתנו לי בלי תעודה כלשהיא.

שדרוג - כן, תאוריתית יש אפשרות להנות משדרוג של שרת שלם, אבל זה קרה בדיוק פעם אחת ב3 שנים ששירתתי בתל השמור. וגם אז אין לך את האפשרות לראות את השמחה של הלקוח שמקבל מחשב מהיר או טוב יותר.. זה יש רק בפרטי.

וכל ההצעות במרכז הן של הדברים הלא מהנים.

לך לעבוד באיזה משהו שיועיל לך בעתיד...

הדרך היחידה שעבודה עם לקוחות עסקיים תועיל לי בעתיד היא אם אני לומד לתואר במחשבים, ואני לא.

פורסם

אני די בטוח שכל המחשבים של דל/HP/IBM שנמכרים לחברות גדולות בארץ מורכבים בחו"ל. לדעתך זה לא כך?

אני לא מצליח להבין האם אתה טוען שבארץ אין משרות של הרכבת מחשב או אין משרות פנויות להרכבת מחשבים.

בנוגע ל"עתיד": עושה רושם שיש לך שכל. ברור לך שבדבר הזה אין עתיד? המשכורת נמוכות (בצדק) ואין אפיק התקדמות.

פורסם

מי אמר שבכלל יש תפקיד כזה שנקרא מרכיב מחשבים?

לדעתי התפקיד הזה הוא רק חלק מהאחריות של טכנאי רגיל בחנות. בנוסף הוא גם צריך לדעת לזהות ולפתור תקלות וגם למכור ללקוחות. כל הטכנאים יודעים לעשות הכל ואין "תפקיד קבוע" לכל אחד אלא כל הזמן מתחלפים לפי העומס של העבודה וכו' (אם אני טועה שמישהו יתקן אותי).

גם בחנות מחשבים שכל המטרה שלה היא למכור ולהרכיב מחשבים אני לא חושב שצריך מישהו ב full time job שזה כל מה שהוא עושה. כשתסיים עם ה- 10 מחשבים של אותו יום מה תעשה? תשב רגל על רגל? אולי תלך הביתה?

לא קשור לכבוד. זה פשוט אקט לא רציני בעיניי. אם בעל עסק זקוק לעובדים, הוא מפרסם זאת.

חוץ מעובדי בנין לא חוקיים שלא מדברים עברית, מעולם לא נתקלתי בבן אדם שנכנס לעסק ושואל אם יש להם עבודה בשבילו.

אבל אוקיי, אולי אני טועה.

אתה טועה. זה אקט רציני ביותר שמראה שחשוב לך למצוא עבודה עד כדי כך שאתה מוכן להסתכן ולקום מהכיסא.

לפעמים מקום מסוים לא מפרסם למרות שהוא כן צריך מאלף ואחת סיבות. או שהוא פירסם ואתה פשוט לא יודע על כך. במצב כזה אתה בעצם מוכר את עצמך, אז כשאתה מדבר עם המנהל (לא עם העובד הזוטר שלא מבין כלום מהחיים שלו) תסביר לו למה הוא כן צריך להעסיק אותך. איך תוריד את העומס משאר העובדים, שאתה מסודר, שאתה לומד מהר, שאתה כבר מבין ב- X וב- Y. שאתה מוכן שהוא יעסיק אותך לחודש ניסיון (עם או בלי תשלום) כדי שתוכיח את עצמך (ובמקרה הכי גרוע אם לא עברת לפחות תוכל להוסיף עוד שורה בקו"ח שעבדת בתור טכנאי באותה חנות ועל סמך זה להתקבל לחנות אחרת).

המעז מנצח.

תיקון מחשבים עסקיים הוא 95% תוכנה

על סמך מה אתה אומר את זה?

בתור טכנאי מחשבים עסקי אתה תתקן את המחשבים של המשתמשים של החברה גם מבחינת תוכנה וגם מבחינת חומרה. בחלק מהחברות בתור טכנאי מחשבים תהיה אחראי גם על כל נושא הלפטופים, המדפסות והתקשורת, ואז יש לך הזמדנות ללמוד המון.

בשרתים בד"כ אתה לא תגע (זה התפקיד של מנהל רשת/איש סיסטם).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים