עבור לתוכן

90 מעלות ב-Prime95 עם 4770 בסטוק, הגיוני?

Featured Replies

פורסם

אתמול הרכבתי לחבר מערכת חדשה לגמרי. השתמשנו בקירור Noctua NH-L9i שהוא לא סוס עבודה אבל אמור לעשות את העבודה לפי הביקורות שקראתי. המחשב כמובן לא מיועד לאוברקלוק והכל יישאר בסטוק. אחרי שהרכבנו את המחשב עשיתי לו בדיקת מאמץ קטנה עם פריים ולהפתעתי הטמפרטורה הגיעה ל-90 מעלות אחרי 4 דקות של בדיקה. עצרתי את הבדיקה מהר.

האם זה הגיוני שמעבד בסטוק מגיע ל-90 מעלות? משחה תרמית של נוקטואה נמרחה באופן מושלם על ידי.

בדקתי באינטרנט וקראתי שלא כדאי לבדוק מעבדי האסוול עם פריים ושעדיף להשתמש ב-IBT

עוד דבר שלא הגדרתי זה פרופיל מאוורר בביוס אז המהירות של המאוורר נשארה על 900 משהו כזה. מדובר בלוח H87-D3H.

תודה לעוזרים

פורסם

היי צח, ידוע שמעבדי האסוול מאוד חמימים וכן עלולים להגיע לטמפרטורות כאלו עם קירור סטוק ומאוורר במהירות סיבוב נמוכה, אם כי 90 מעלות נשמע קצת גבוה ומתאים יותר למעבד תחת OC(הוא לא K ולכן אין מצב).

מעניין אותי לאילו טמפ תגיעו בבדיקה עם OCCT תחת בדיקת הlinpack AVX.

פורסם
  • מחבר

לא יודע עד כמה יש טעם לבדוק לינפאק על מעבד שאמור לרוץ בסטוק, פשוט היה נראה לי ממש מוזר שהוא מגיע לכזו טמפרטורה... באינטרנט כתוב לא לבדוק מעבדי האסוול עם פריים, יש סיבה מיוחדת לזה?

פורסם

זו שטות שכבר שמעתי בעבר, ממלאים לאנשים את הראש בשטויות עקב צריכת חשמל מוגברת ומעט חום שהתוכנה גורמת.

למעשה הקירור המסריח הזה שקול כמעט לסטוק של אינטל ולא מצליח לעשות את העבודה בפריים, הוא לא מתאים למעבדי i7 אלא יותר לכיוון i5 ודרומה.

מעבד צריך לבדוק כמו שצריך ולמשימה דרושה prime 95 עם כל הצער שבדבר, זה מה יש עם המעבדים הרותחים הללו.

פורסם

אתה מודע לכך ש-I7 לא צורך יותר מ-I5 מקביל?

פורסם
  • מחבר

מוזר לי מאודדדד מה שאמרת על הקירור עכשיו, סך הכל מדובר בגוף קירור די גדול שכולל שני מאווררים, אחד 80 מילימטר ועוד אחד 120 מעליו וזה עדיין נוקטואה, להגיד שזה לא רחוק מהקירור סטוק של אינטל? נראה לי קצת מופרך... זו לא פעם ראשונה שאני מרכיב קירור על מחשב, ואין לי ספק שהמשחה יושבת פיקס בין המעבד לגוף קירור... נראה לי מוזר פשוט. בכל מקרה זה לא ככ משנה כי המעבד בחיים לא יגיע לטמפרטורה הזו, רק מעניין אותי לדעת אם שווה אולי להוציא את ההיטסינק, לנקות את המעבד, לשים משחה מחדש ולראות אם זה ישתפר. כמו כן אני גם צריך להגדיר לו פרופיל PWM בביוס.

פורסם
אתה מודע לכך ש-I7 לא צורך יותר מ-I5 מקביל?

לא, לא ידעתי שעוד זיכרון מטמון ופונקציית ריבוי נימים הם פיקציה שלא צורכת חשמל :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

סליחה התבלבלתי בדגם!

הקירור הוא NH-L12

פורסם

דבר ראשון תבדוק שהגוף קירור יושב טוב שווה לבדוק את זה. דבר נוסף תבדוק עם OCCT כי פריים קצת קיצונית דבר שלישי אחרי בערך 5 דקות זאת פחות הטמפרטורה שתהיה אלא אם אתה רוצה לבדוק יציבות זה מינימום שעה

פורסם

צח עם הקירור הזה זה לא בלתי אפשרי להגיע ל-90 מעלות אבל נשמע קצת גבוה, כמה חם החדר בו יושב המחשב, איך זרימת האוויר במארז?

פורסם
  • מחבר
צח עם הקירור הזה זה לא בלתי אפשרי להגיע ל-90 מעלות אבל נשמע קצת גבוה, כמה חם החדר בו יושב המחשב, איך זרימת האוויר במארז?

המארז הוא R4 והחדר שבדקנו בו היה ממוזג. לדעתי זה בגלל פרופיל מאוורר בביוס, או שמעבדי האסוול לא אוהבים פריים. אני אקפוץ לחבר עוד פעם בימים הקרובים ונראה מה הסיפור...

פורסם

זה לא שהם לא אוהבים פריים, הם פשוט מתחממים בקלות, נשמע קצת תמוה שעם R4 וחדר ממוזג אלו הטמפ׳.

נסה להגביר את מהירות המאוורר בביוס ולבדוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים