עבור לתוכן

MSI H87G43 vs. Asus H87-E

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי שאלה פשוטה. בכותרת ציינתי שני לוחות אם עם ערכת השבבים H87. שני הלוחות נמכרים באותו מחיר. בעת הרכבת מחשב, איך אני אמור לבחור בין השניים, האם קיימים הבדלים משמעותיים ? במה הייתם ממליצים לבחור, ולמה ?

תודה ויום טוב !

פורסם

ברוב המקרים אין הבדל בין הלוחות השונים ובין ערכות השבבים השונות, כי הביצועים תלויים במעבד ולא בלוח (זה נובע מכך שבקר הזיכרון נמצא על המעבד). לכן מה שמבדיל בין הלוחות הוא התכונות (פיצ'רים) שהם מציעים.

הלוח של MSI:

http://www.msi.com/product/mb/H87-G43.html#/?div=Detail

הלוח של Asus (אין לוח בשם H87-E באתר של Asus, יש לוח בשם H87M-E, אליו אני אתייחס):

https://www.asus.com/Motherboards/H87ME#specifications

עכשו תשווה בין התכונות שלהם ותבחר מה מתאים לך. לדוגמא:

• בלוח של MSI יש שני חריצי הרחבה מסוג PCI-Express X16 והוא תומך במערך CrossFire (של AMD). בלוח של Asus יש רק חריץ הרחבה אחד מסוג PCI-Express X16. לכן אם אתה מתכנן לבנות מערך CrossFire (שני כרטיסי מסך של AMD) הלוח של Asus לא יעזור לך.
  • מספר חיבורי ה USB, ובפרט חיבורי ה USB 3.0: בלוח של MSI יש לך עד 4 חיבורי USB 3.0, כאשר שניים מהם בפאנל האחורי ועד 10 חיבורי USB 2.0, שמתוכם 6 בפאנל האחורי של הלוח. בלוח של Asus יש לך עד 6 חיבורי USB 3.0, כשמתוכם 4 בפאנל האחורי, ועד 8 חיבורי USB 2.0, כשמתוכם שניים הם בפאנל האחורי. לכן אם חשוב לך שיהיו הרבה חיבורי USB 3.0 הלוח של Asus יותר מתאים לך.
  • גודל הלוח - הלוח של MSI הוא בגודל ATX בעוד שהלוח של Asus הוא Micro-ATX, מה אומר שהוא קטן יותר פיזית. אם יש לך מארז קטן שלא ניתן להתקין בו לוח בגודל ATX, אז הלוח של Asus יתאים לך.

את שאר הדברים אתה יכול לראות לבד (אין הבדל רציני ממה שראיתי, למעט מספר חריצי ההרחבה).

חוץ מכל זה, עדיף שתבדוק זמני אחריות לכל לוח כי זה יכול להיות שיקול, ואני מציג גם לבדוק ביקורות באינטרנט לגבי כל לוח - אולי יתברר שאחד הלוחות בכל זאת נותן ביצועים טובים יותר. אני גם מציע לבדוק מה משתמשים שקנו את הלוח חושבים - בד"כ אני נכנס לאתרים כמו Newegg ומסתכל על התגובות של האנשים לגבי המוצר. אם אתה רואה שיש הרבה תגובות לא טובות, ושהרבה אנשים מציינים את אותה הבעיה, אז אולי כדאי לשקול שוב את קניית המוצר הזה.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים