עבור לתוכן

אין תמונה והמחשב לא עולה לאחר החלפת כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

אני משתמש במחשב עם לוח אם של אינטל DP55WG עם מעבד i3, והיה מורכב עליו כרטיס של אנוידיה 9800GT והכל עבד כמו שצריך (לאחר שביצעתי עדכון אחרון לביוס, לפני כן הייתה בעיה דומה לנוכחית גם עם הכרטיס 9800GT).

היום החלפתי את ה- 9800GT בכרטיס AMD Sapphire HD 5750, שהיה מורכב וגם פעל במחשב אחר בבית (ועדיין עובד על כל מחשב אחר בבית), והמחשב לא עולה. אין תמונה, והלוח מציג באמצעות LED את הודעת השגיאה Eb שמשמעותה calling video bios והוא לא ממשיך בעליית המערכת (אפילו לא מגיע לביוס). ניסיתי להכניס HD 6850 במקום, וגם איתו יש בעיה זהה. לעומת זאת, כאשר אני מכניס כרטיס של אנוידיה 8500GT (שבמזל שכב לי איפשהו בבית) המחשב כן מצליח לעלות, וכן מצליח להכנס לביוס. ניסיתי באופן שיטתי לכבות ולהפעיל אפשרויות בביוס, ובכל פעם לנסות לחבר חזרה את הכרטיס החדש, אך ללא הועיל. המחשב עדיין לא עולה. כאמור הביוס מעודכן לגירסה החדשה ביותר, והבעיה לא קשורה לכרטיס מסך עצמו (שכן הוא פועל במחשבים אחרים, וגם כרטיסים אחרים שפועלים על מחשבים אחרים לא פועלים על המחשב הזה). הדבר היחיד שנראה עקבי בכל הסיפור הזה הוא שכרטיסי אנוידיה פועלים, וכרטיסי AMD אינם פועלים - יכול להיות גם שמדובר בעובדה שהכרטיסים של אנוידיה ישנים יותר (אין בכוונתי לעבור לכרטיס של אנוידיה - אלא אם זו האפשרות האחרונה כדי שהמחשב הזה יהיה שמיש).

רעיונות יתקבלו בברכה

תודה מראש

פורסם

אכן מוזר.

הדברים הסטנדרטיים (שאני מניח שכבר ניסית) הם לוודא שכל חיבורי המתח שצריך מחוברים (במיוחד אם כרטיס המסך שלך דורש חיבור מתח נוסף) ולאפס את הביוס.

הדבר הבא שיש לבדוק הוא ספק הכח - אולי הוא פשוט חלש מדיי או שיש איתו בעיה (לא מוציא את המתחים הדרושים).

זה הלוח שלך:

http://www.intel.com/content/www/us/en/motherboards/desktop-motherboards/desktop-board-dp55wg.html

ללוח הזה אין יציאות גרפיות (מבוסס על ערכת השבבים P55).

אלה כל מעבדי ה Core i3 שיכולים להתאים ללוח שלך:

http://ark.intel.com/compare/46472,46473,48505,50177

בכולם יש ליבה גרפית מובנית.

אני מציין את זה, כי ראיתי שמישהו ציין (בהקשר לבעיה אחרת עם כרטיס המסך) שיכול להיות שהלוח מנסה להשתמש בליבה הגרפית שבמעבד בכל זאת. זה נשמע לי מוזר, אבל אם יש באפשרותך להשיג מעבד מתאים ללא ליבה גרפית, כמו ה Core i5-750 או Core i5-760 תוכל לנסות אותו ולראות אם הבעיה נפתרת.

דבר נוסף, שאני ממש לא בטוח לגביו, הוא בלוח הזה יש תמיכה במערך SLI ובמערך CrossFire, אבל יש רק חריץ הרחבה אחד מסוג PCI-E X16 ועוד אחד מסוג PCI-E X8, מה שאומר שגם הוא מיועד לכרטיס מסך. אני לא יודע אם ניתן להתקין כרטיס מסך "רגיל" בחריץ ההרחבה הזה (אחרי הכל, הוא קצר יותר מ PCI-E X16), אבל אם כן - מה קורה כאשר אתה משתמש בו?

פורסם
  • מחבר

אחרי קריאה באינטרנט נראה שללוח הזה יש בעיה באופן כללי בתמיכה בכרטיסים מסדרה 5XXX ומעלה של AMD. אני חושב שאני אאלץ לשים שם NVIDIA אחרי הכל... טיפה מבאס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים