עבור לתוכן

מעהפ 32 ביט וכמות זיכרון מסך + ראם

Featured Replies

פורסם

שלום

ברשותי מחשב עם חלונות 7 32 ביט. כידוע סה"כ הזכרון שניתן לפנות אליו זה 4 גיגהבייט בגלל זה.

אני כרגע לא הולך לשדרג ל64 ביט.

ברצוני לדעת - האם כמות זכרון שיש על כרטיס מסך מיועד (לא אוןבורד על הלוח אם) משפיעה על החישוב? מהבחינה של למשל אם אני קונה כרטיס מסך שיש עליו 2 גיגה זכרון, המחשב יוכל לגשת רק לשני גיגה מהסטיקים של הראם בשביל התוכניות הרגילות שלו?

(כרטיס מסך X זיכרון, מערכת הפעלה תוכל לגשת רק לכמות הראם של הסטיקים פחות הX?)

או שבכלל אין שום קשר בין השניים? כלומר, עד 4 גיגה מתוך הסטיקים של הראם, וזיכרון של כרטיס המסך לא קשור בכלל?

פורסם

או שבכלל אין שום קשר בין השניים? כלומר, עד 4 גיגה מתוך הסטיקים של הראם, וזיכרון של כרטיס המסך לא קשור בכלל?

:rolleyes:

פורסם

יש סיכוי סביר שכמות הזכרון של הכרטיס מסך תוריד לך מסך הזכרון שאתה רואה. תוכל לבדוק את זה בקלות ע"י לראות כמה זכרון מערכת ההפעלה רואה כזמין לשימוש.

פורסם

אין קשר או השפעה, רק כרטיסים שמשתמשים בזיכרון המערכת (כמו מובנים במעבד ובלוח) מושפעים מזה.

פורסם

למה להטעות אותו, מסכן?

כן, כמות הזיכרון הגרפי של הכרטיס מורידה באופן ישיר מכמות הזיכרון שמערכת וינדוס 32 ביט יכולה לגשת אליו. זה אומר שאם אתה קונה כרטיס מסך עם 2 גיגה זיכרון גרפי, תוכל להשתמש בפועל בפחות מ 2GB של RAM.

פורסם

אני יודע בוודאות שזה לא נכון, יש לי מחשב כזה בבית.

המחשב עם 32bit כרטיס מסך של 1GB והניצול הוא 3.25GB

פורסם

החלטתי לחקור קצת את הנושא, וכרגיל, האמת היא איפשהו באמצע.

מכאן:

http://www.tomshardware.com/forum/329735-33-graphics-card-system-32bit#7199813 :

the truth is actually half way in between. Video card does use up memory addresss space and reduce the amount of ram, however only part of the video memory is duplicated in RAM. So yes 2Gb ram is going to take a greater hit but not as much as it first sounds.

(תשובה דומה מצאתי בעוד מקורות)

ובקיצור: כרטיס מסך נפרד אכן תופס חלק ממרחב הכתובות של הזיכרון, אבל לא כמות שווה בהכרח לכמה זיכרון שיש לו, אלא פחות. כמה פחות? זה יצטרך לבדוק מישהו שיש לו כרטיס עם 2GB ומערכת הפעלה 32ביט, ומשום מה יש לי הרגשה שאין הרבה כאלה..

וכמובן, אם מישהו יודע יותר (באמת יודע, לא "נראה לו"), מוזמן לשתף.

פורסם

אם אתה רוצה אני יכול לבדוק כרטיס עם 3GB.

אבל רק ביום ראשון תהייה לי גישה לכרטיס כזה.

פורסם
וכמובן, אם מישהו יודע יותר (באמת יודע, לא "נראה לו"), מוזמן לשתף.

זה תלוי בכרטיס, למרות שיכול להיות שיש מספרים מקובלים שכל היצרנים משתמשים בהם. יכול להיות גם שזה נתון לקינפוג ומשא ומתן בין הBIOS לדרייבר, כך שייתכן גם שיהיה שונה ממחשב למחשב.

כל מה שצריך לעשות הוא למצוא את הכרטיס במנהל ההתקנים, ללכת ללשונית משאבים/resources, ולחבר את הגדלים של כל טווחי הזכרון השמורים להתקן.

פורסם

מהבלוג פוסט:

The consumption of memory addresses below 4GB can be drastic on high-end gaming systems with large video cards. For example, I purchased one from a boutique gaming rig company that came with 4GB of RAM and two 1GB video cards. I hadn't specified the OS version and assumed that they'd put 64-bit Vista on it, but it came with the 32-bit version and as a result only 2.2GB of the memory was accessible by Windows. You can see a giant memory hole from 8FEF0000 to FFFFFFFF in this Meminfo output from the system after I installed 64-bit Windows:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים