עבור לתוכן

מחשב נייד חזר מקולקל אחרי 'טיפול' מעבדה. תודה רבה לag43 וivan!!! נפתר.

Featured Replies

פורסם

אני מציין שמדובר במעבדה למקרה שמישהו פה יודע באילו תוכנות הם השתמשו ומה עשו לי.

הסיפור הוא כזה:

שלחתי אל מעבדת השירות מכשיר תקין לחלוטין (המוקדנית התעקשה שאם אני רוצה שיחליפו לי התקן חיצוני שהתקלקל (תחת אחריות) אני חייב לשלוח את כל המחשב), עם ווינדוס 7 שהתקנתי עליו, המכשיר חזר במצב כזה שכשאני לוחץ על כפתור ההדלקה מופיע הלוגו של יצרנית המחשב, לאחריו ההודעה STARTING WINDOWS כשכעבור זמן קצר מבזיק לשניה מסך כחול בעל אותיות קידוש לבנה (BSOD) ולבסוף מסך שחור של WINDOWS LAUNCH ERROR שנותן לי 2 אופציות :START WINDOWS NORMALLY, LAUNCH START UP REPAIR.

האופציה הראשונה חוזרת על התהליך, האופציה השניה עושה מעין סריקה המודיעה לי שווינדוס לא מצא טעויות וללחוץ FINISH כדי שיאתחל לי את המחשב.

ניסיתי לבדוק אופציה של ADVANCED SYSTEM RECOVERY OPTIONS (יש לינק כחול בתחתית תיבת הדיאלוג הקודמת) והדבר היחידי שרלוונטי שם הוא "SYSTEM RESTORE", שנותן לי ERROR: 0x8000ffff.

כמו כן, ואני חושד שזה מקור הבעיה, לפני שמסרתי את המחשב לבדיקה הגנתי על הווינדוס בסיסמא (אחרי שהדבקתי מדבקה שמבקשת לא לגעת בכלום כי הכל עובד מצוין ורק להחליף לי את ההתקן החיצוני), אז אני לא יודע מה בדיוק הטכנאים שם בישלו בשבילי.

אם למישהו יש מושג כיצד לפתור את העניין אני מאוד אודה לו!

נ.ב ישנו פרט ששמתי אליו לב ועשוי להיות חסר חשיבות, אבל שמתי לב שבחלון הSYSTEM RECOVERY רשום : Operating system windows 7 on (E:,) local disk. שזה מוזר כי הוינדוס שלי מותקן על C:.

ייתכן שהם חיברו איזה מכשיר משלהם וכיוונו את המחשב לזהות אותו כE ולאתחל ווינדוס ממנו?

בדקתי את הBOOT בביוס והבוט הראשון אומר לו לבדוק את ההארדיסק המקומי שלי במחשב.

תודה רבה!

פורסם

א. מה החליפו?

ב. מה הודעת השגיאה במסך הכחול?

פורסם

אתה יכול להתקשר אליהם ולומר להם שקיבלת בחזרה מחשב לא תקין ושהם ישברו את הראש, או שתרשום כאן את קוד השגיאה במסך הכחול כשהמערכת עולה.

פורסם
  • מחבר

הבעיה המקורית הייתה בכך שנשרף לי המטען. בלי קשר למחשב, פשוט הכנסתי לתקע וכעבור דקה החשמל נפל, המחשב היה בחדר השני.

רק רציתי שיחליפו לי את המטען, לא היו לי שום טענות כלפי המחשב.

קשה לי לומר מה רשום במסך הכחול כיוון שהוא ממש מופיע לחלקיק שניה, הצלחתי רק להגניב מבט לתחתית ולשים לב שהיו רשומים מספר אפסים, כנראה חלק מקוד השגיאה. מיד כשהמסך נעלם מופיע שוב הלוגו של היצרן ואחריו המסך השחור בעל 2 האופציות.

תודה.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אתה יכול להתקשר אליהם ולומר להם שקיבלת בחזרה מחשב לא תקין ושהם ישברו את הראש, או שתרשום כאן את קוד השגיאה במסך הכחול כשהמערכת עולה.

הבעיה היא שהם גם ככה כבר סחבו, הסמסטר מתחיל בעוד יומיים ואני צריך את המחשב די דחוף.

מה גם שאני עכשיו מעדיף להרחיק את הדברים שלי מהם... xD

פורסם

תלחץ על F8 לסירוגין כשהמחשב עולה. במסך שתקבל תבחר "DISABLE AUTOMATIC RESTART ON ERROR" או משהו בסגנון ותרשום את הודעת השגיאה.

פורסם
  • מחבר

חה, לא ידעתי על האופציה הזו.

****STOP: 0x0000007B(0xFFFFF880009A97E8,0xFFFFFFFFC0000034,0x0000000000000000, 0x0000000000000000)

גיגלתי עכשיו את הקוד והחשד שלי מתגבר שהם חיברו משהו למחשב, אבל הBOOT N#1 שלי רשום כ SATA PM: TOSHIBA... וכשאני לוחץ אנטר לבחירה יש לי רק 2 אופציות, דיסק קשיח וקורא הDVD שלי.

ניסיתי עכשיו (ומקודם) להיכנס לSAFE MODE אבל בשלב מסוים המסך הכחול מופיע ונעלם. הפעם הטריק של ביטול הריסטרט לא עובד כיוון שאחרי שבוחרים בו הווינדוס נטען כרגיל ללא אפשרות לSAFE MODE.

פורסם

תכנס לביוס ותשנה את מצב הSATA לAHCI.

פורסם
תכנס לביוס ותשנה את מצב הSATA לAHCI.

או הפוך מ AHCI ל IDE תלוי מה מוגדר עכשיו.

פורסם
  • מחבר

Well I'll be damned!!!!

המחשב עלה כרגע, בלי שום סיסמא ומתנהג קצת מוזר, אבל עלה.

תודה רבה רבה לכם!!!

שיניתי מIDE לAHCI.

זה הטכנאי שינה לי את ההגדרות או שעשיתי כרגע משהו חדש שאני צריך לחקור את ההשפעות שלו?

פורסם

סע לשלום.

פורסם

אני עדיין לא מבין למה הבאת את כל המחשב למעבדה בגלל מטען.

לי היתה בעיה במטען, באתי והחליפו לי במקום (אחרי תור של 10 דק' כי היו אנשים), נתנו לי חדש בשקית ואפילו לא ביקשו שאמסור את התקול ויצאתי משם.

:nixweiss:

פורסם

הם רוצים לוודא שזה המטען שהגיע עם המחשב. דרך שלהם להציק ליבוא מקביל. תנסה לנתק מהחשמל, להוציא את הסוללה של המחשב, לחכות 10 דקות ולחבר חזרה. אם הבעיה חוזרת אז יש בעיה עם הסוללה של הביוס.

פורסם

טוב, ממה שכתבת בהודעה הראשונה דיי ברור שמישהו איפס את הגדרות הביוס או לפחות שיחק שם עם ההגדרות (במקור כנראה האפשרות להציג את הלוגו של יצרנית המחשב כנראה הייתה כבויה בביוס, ולאחר ה"תיקון" היא הייתה מופעלת). זה אכן מסביר למה שינוי מצב ה SATA בביוס פתר את הבעיה.

אני מציע שתבדוק שאכן כל הרכיבים שהיו לך במחשב אכן נמצאים שם ושלא מחקו לך כלום מהדיסק הקשיח.

פורסם
  • מחבר
הם רוצים לוודא שזה המטען שהגיע עם המחשב. דרך שלהם להציק ליבוא מקביל. תנסה לנתק מהחשמל, להוציא את הסוללה של המחשב, לחכות 10 דקות ולחבר חזרה. אם הבעיה חוזרת אז יש בעיה עם הסוללה של הביוס.

הוצאתי, חיכיתי 40 דקות, נראה שהוינדוס עדיין עולה.

טוב, ממה שכתבת בהודעה הראשונה דיי ברור שמישהו איפס את הגדרות הביוס או לפחות שיחק שם עם ההגדרות (במקור כנראה האפשרות להציג את הלוגו של יצרנית המחשב כנראה הייתה כבויה בביוס, ולאחר ה"תיקון" היא הייתה מופעלת). זה אכן מסביר למה שינוי מצב ה SATA בביוס פתר את הבעיה.

אני מציע שתבדוק שאכן כל הרכיבים שהיו לך במחשב אכן נמצאים שם ושלא מחקו לך כלום מהדיסק הקשיח.

תודה, כן קראתי עכשיו עוד על AHCI וIDE ונראה שאכן המחשב פעל בהגדרות מסוימות והם שינו אותן.

לאיזה רכיבים אתה מתכוון? בעיקרון זה מחשב נייד, לא פתחתי אותו אבל הוא עובד אז אני מניח שהמעבד-זיכרונות-לוח אם-HD-כונן דיסקים במקום.P:

את הוינדוס עצמו אני אחקור לעומק, אבל העובדה שהסיסמא ששמתי נעלמה ממקומה היא די מקוממת. שמתי אותה במיוחד כדי שלא יחטטו.

(מצד שני, לפני שאפנה אצבע מאשימה כלפי הטכנאים, יש סיכוי שהיא נעלמה בגלל האופרציות שעשיתי מקודם עם הRestore system files...).

תודה רבה לכם!:)

פורסם
לאיזה רכיבים אתה מתכוון? בעיקרון זה מחשב נייד, לא פתחתי אותו אבל הוא עובד אז אני מניח שהמעבד-זיכרונות-לוח אם-HD-כונן דיסקים במקום.

תוודא שמדובר באותו דיסק קשיח, או לפחות אחד באותו נפח. כנ"ל לגבי הזיכרון - תבדוק שכמות הזיכרון לא קטנה. דברים כאלה. ברור שהטכנאים שם התעסקו עם המחשב למרות שהם לא היו צריכים, אז לך תדע מה עוד הם עשו שם. אני לא מאמין שהם החליפו/הורידו לך חומרה, אבל עדיף שתוודא את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים