עבור לתוכן

שאלה בנושא SLI וCROSS FIRE לכרטיסים

Featured Replies

פורסם

ניסיתי למצוא תשובה ולא בדיוק מצאתי ברשת.

ניקח לדוגמא 7970 * 2 עם 3 גיגה זיכרון.

האם המחשב יעבוד עם שתי הכרטיסים, כאשר ה3 גיגה זיכרון יתחלקו בין שניהם (לא יהיה 6) ואם זאת כל שאר המערכות יוכפלו פי 2? לדוגמא במקום 1500 STREAM PROCCESORS יהיה 3000 ובמקום 312 ביט יהיה 624 ביט?

או שזה מכפיל רק משהו מסויים ולא במאה אחוז?

פורסם

לא בדיוק. יש עיבוד משותף של תלת מימד. זה לא אומר הכפלת המשאבים, כי אם זה כן היה אז היינו מקבלים 200% יכולת.

אל תסתבך עם רכיבים. במקום מעבד אחד עם זיכרון X יש לך שני מעבדים עם זיכרון 2X. זהו.

ספציפית לרכיבים ששאלת אז לא. אלה רכיבים ברמת המעבד הגראפי עצמו. לא ברמת ה"עיבוד הגראפי"

פורסם

יש הכפלת משאבים, לא מקבלים 200% יכולת בעיקר בשל הגבלות תוכנתיות, רק מעטן חומרתיות.

פורסם

אני חייב לשאול.. ואין מישהו שעקף את ה"הגבלות התוכנתיות" האלה?

פורסם

יש כמה וכמה מישהו"ים" שמנסים בכל כמה שבועות לשפר את ההגבלות האלה על ידי שחרור דרייבר. המרדף שלהם לא נגמר.

הרי שהתקשורת בין חומרה נעשית על ידי דרייברים. תיאורתית קיימת האופציה שהביצועים במשחקים של כרטיס מסך מסויים יכולים להיות טובים ב-30% אם הדרייבר היה כתוב אחרת או בצורה יעילה יותר.

פורסם

בכלל לא יפה מצידם.. חח

אני קצת אחרוג מהנושא של הפוסט , אפשר לומר גם שקיימת אפשרות שהם "יחלישו" מעט כרטיסים מסויימים כדי לעודד קנייה של כרטיסים חדשים שיוצאים ? (באופן כללי לגמרי , אני מתייחס לשתי החברות ובלי קשר לזמן ההשקה שאנחנו נמצאים בו עכשיו) .

פורסם

אין החלשת ביצועים כי

א' - כולם עוקבים אחרי ביצועים במהלך הזמן

ב' - התחרות תנצל את זה

ג' - יפטרו אנשים

והרשימה רק נמשכת. יש את כל הסיבות שבעולם רק לחזק כרטיסי מסך עם הזמן.

פורסם

תיאורטית כשיוצא משחק חדש אז אף אחד לא יודע איזה ביצועים ייתנו הכרטיסים באותו משחק חוץ מהמפתחת של המשחק והחברות שמייצרות את כרטיסי המסך..

ז"א בנק' הזו אף אחד לא יכול להוכיח שזה קורה (אם בכלל) , לפעמים אתה רואה משחקים חדשים שיוצאים שוויזואלית לא נראים הבדל של שמיים וארץ ממשחקים שהיו שנה קודם לכן אבל אותו כרטיס שהריץ את המשחק שנה קודם לכן נחנק באותו משחק.

פורסם

יכול להגרם גם בגלל שהמשחק לא כתוב טוב או שאתה ספציפית לא שם לב להבדלים(טקסטורות ופילטרים למינייהם).

פורסם

גם יכול להיות..

בכל מקרה על הנק' הזו אף אחד לא יכול באמת לענות כי אי אפשר באמת לדעת מה קורה שם. בכל מקרה אני עוצר את החפירה שלי כאן ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים