עבור לתוכן

סיפור המעבד והמאוורר במחשב השולחני שלי - איזה הבדל ענקי

Featured Replies

פורסם

good posting ^

פורסם
  • מחבר
good posting ^

תודה.

אתה יודע אולי למה אני לא מקבל עדכונים בדוא"ל על הפוסטים שלי או אל פוסטים בהם הגבתי?

אני מקפיד לסמן את האפשרות המתאימה ועדיין אני לא מקבל עדכונים.

למשל לא קיבלתי בדוא"ל עדכון על התשובה הזו שלך.

איך אפשר לעקוב אחרי פוסטים מסויימים?

אני רוצה לקבל עדכונים על כל תגובה חדשה לפוסט שאני כותב וגם על כל תגובה חדשה בפוסטים שבהם הגבתי.

אני מסמן את האפשרות המתאימה ועדיין כלום לא מתקבל.

מה אני מפספס?

פורסם

אתה לא יכול להשוות בין המצב הקודם למצב הנוכחי (מדבקה wise) כי היו עוד המון גורמים שהשתנו. מלבד גירוד המדבקה אתה החלפת גוף קירור, מאורר, משחה...

פורסם
  • מחבר
אתה לא יכול להשוות בין המצב הקודם למצב הנוכחי (מדבקה wise) כי היו עוד המון גורמים שהשתנו. מלבד גירוד המדבקה אתה החלפת גוף קירור, מאורר, משחה...

נכון, אבל זה היה פחות או יותר המצב מלכתחילה.

אבל אני מסכים שכדי לדעת עד כמה המדבקה משפיעה צריך לעשות בדיקה מסודרת באותם תנאים במסגרת מעבדתית.

פורסם

רק הרענון של המשחה כשלעצמו יכול לגלח עשר מעלות במאמץ, כשמדובר במשחה שיושבת על המעבד כבר שש שנים.

פורסם

קשה לי להבין איך אינטל לא מסוגלים לעשות את מה שיצרן after market פשוט מסוגל.

זה לא עובד ככה... אינטל מציבה סטנדרט כלשהו ועל כל יצרני ה-aftermarket להציע פתרונות טובים יותר (דהיינו קרירים יותר ו\או שקטים יותר).

פורסם
  • מחבר
זה לא עובד ככה... אינטל מציבה סטנדרט כלשהו ועל כל יצרני ה-aftermarket להציע פתרונות טובים יותר (דהיינו קרירים יותר ו\או שקטים יותר).

אוקיי.

אבל הנקודה החשובה היא שהמאוורר שעל המעבד היה תת-תקן. זה לא שהוא לא היה הכי טוב או לא שקט לגמרי.

הוא לא אפשר שימוש סביר, לפחות לדעתי, ואני חושב שאני לא היחיד שסבור כך.

אז או שאינטל לא תציע מאווררים, או שתעשה אותם סבירים.

וזה שוב מחזק את הדעה שלי, שעבור משתמש ביתי רגיל שרוצה ראש שקט עדיף לקנות מחשב ממותג.

המחירים של דל כבר זהים לאלה של אייבורי, ואתה מקבל שם הרבה יותר.

פורסם

אתה בודאות לא מקבל הרבה יותר מבחינת תמורה (חומרה) למחיר. הדבר היחיד שאתה יכול לקבל עם מחשב מותג מכבר זה שירות שיכול להתאים לעסקים וארגונים.

קנה מחשב עם חלקים שאתה בוחר (כולל גוף קירור למעבד) וכזה שתוכל לשדרג בקלות.

פורסם
אוקיי.

...הוא לא אפשר שימוש סביר, לפחות לדעתי, ואני חושב שאני לא היחיד שסבור כך.

אז או שאינטל לא תציע מאווררים, או שתעשה אותם סבירים.

וזה שוב מחזק את הדעה שלי, שעבור משתמש ביתי רגיל שרוצה ראש שקט עדיף לקנות מחשב ממותג.

המחירים של דל כבר זהים לאלה של אייבורי, ואתה מקבל שם הרבה יותר.

1. פתרונות הקירור שמגיעים עם המעבדים של אינטל לא רק שלא "סבירים", אלא הם גם בהחלט "טובים". לא יודע מה היה אצלך, ראיתי מספיק מחשבים שעבדו בסדר גמור וברמת רעש מאוד סבירה (כלומר, בלי רעש) עם מאווררי סטוק של אינטל. אפילו המאוררים הידועים לשמצה של AMD עושים עבודה מספקת בהחלט (מנסיון עם Athlon X3 Rana)

2. במחשב מותג אתה לא מקבל יותר מבמחשב מורכב, זה דבר מוחלט. אתה משלם פרמיה על השם והאחריות ומקבל פחות חומרה.

3. אני מכיר מספיק אנשים שיש להם מחשב מורכב והראש שלהם "שקט". אל תכליל ותטיל את המנגנון הפסיכולוגי שלך על כולם.

נערך על-ידי Ido.G

פורסם
  • מחבר
אתה בודאות לא מקבל הרבה יותר מבחינת תמורה (חומרה) למחיר. הדבר היחיד שאתה יכול לקבל עם מחשב מותג מכבר זה שירות שיכול להתאים לעסקים וארגונים.

קנה מחשב עם חלקים שאתה בוחר (כולל גוף קירור למעבד) וכזה שתוכל לשדרג בקלות.

דעתי אחרת, אבל אולי אני טועה.

יש עדיין הפרש מסויים במחיר כאשר משווים לאייבורי, אבל בתכונה של אחד מול אחד ההפרש קטן מאוד.

הדברים שאתה אומר נכונים מאוד לגבי מי שרוצה לבחור את חלקי המחשב בעצמו.

אבל לרוב האנשים אני חושב שעדיף ללכת עם בחירה בטוחה ולא להתחיל להתרוצץ בין חנויות קנות.

זה הכל תלוי בצרכים.

- - - תגובה אוחדה: - - -

(ובאופי הקונה)

- - - תגובה אוחדה: - - -

(ובאופי הקונה)

פורסם

גם מאווררי צד שלישי יש ויש - עוד לא יצא לי לראות משהוא אחד של deep cool שיתקרב אפילו ליכולות הקירור של האינטל "הנמוך". גם spire והרבה דברים אחרים שדוחפים בחנויות הם דפוקים ולא עושים את העבודה או לא מחזיקים מעמד זמן ארוך

כשמרכיבים מחשב אם חלקים כאלה כמובן שאי אפשר לסמוך עליו....

אבל כשמרכיבים מחשב מחלקים נורמליים ניתן בהחלט והוא יוצא לעיתים קרובות יותר טוב ממחשבי מותג מורכבים - בלי הספקים שחסכו להם קצת באיכות של המאווררים, בלי הלוחות שחסכו להם קצת בקבלים, בלי ה BIOS שלא תומך בזיכרון במהירויות מסוימות (ואני מקווה שלפחות בדסקטופים אין את ה H2O הפאתטי שדוחפים בניידים), וכמה דברים אחרים

וכשהולך לך משהוא אתה לא חייב לקנות של אותה חברה כמו אצל HP

פורסם
  • מחבר
גם מאווררי צד שלישי יש ויש - עוד לא יצא לי לראות משהוא אחד של deep cool שיתקרב אפילו ליכולות הקירור של האינטל "הנמוך". גם spire והרבה דברים אחרים שדוחפים בחנויות הם דפוקים ולא עושים את העבודה או לא מחזיקים מעמד זמן ארוך

כשמרכיבים מחשב אם חלקים כאלה כמובן שאי אפשר לסמוך עליו....

אבל כשמרכיבים מחשב מחלקים נורמליים ניתן בהחלט והוא יוצא לעיתים קרובות יותר טוב ממחשבי מותג מורכבים - בלי הספקים שחסכו להם קצת באיכות של המאווררים, בלי הלוחות שחסכו להם קצת בקבלים, בלי ה BIOS שלא תומך בזיכרון במהירויות מסוימות (ואני מקווה שלפחות בדסקטופים אין את ה H2O הפאתטי שדוחפים בניידים), וכמה דברים אחרים

וכשהולך לך משהוא אתה לא חייב לקנות של אותה חברה כמו אצל HP

אני מסכים איתך.

העניין הוא שלפחות לגבי Dell אני חושב שרוב הרכיבים סטנדרטיים, מה שאומר שאתה לא תקוע איתם במקרה של תקלה. דברים מסויימים אכן אינם סטנדרטיים, כמו המאוורר על המעבד (ומארז?).

לגבי אפשרויות הרחבה: ככל שאני יודע Dell לא מונעת מהלקוחות להרחיב (למשל להוסיף בעצמם זיכרון או כרטיס מסך), וגם לא לבצע את התיקונים בעצמם. בארה"ב הם מוכנים לשלוח לך חלקים במקרה של תקלה ושתרכיב לבד, גם במסגרת האחריות.

אני לא לא יודע מה המצב בארץ, אבל כל המחשבים שלהם מגיעים עם אחריות מלאה בבית הלקוח לשלוש שנים.

כך שעבור אנשים שלא מעוניינים להתעסק עם בחירת חומרה זה הפתרון העדיף.

בו נאמר את זה כך: אם הבחירה היא בין KSP/אייבורי, אתרי אינטרנט ב- YNET ודומיו או חנות פושטית כלשהי, אז עדיף מותג. ההבדל במחיר לא משמעותי ומקבלים הרבה יותר, כולל אחריותו טובה יותר ורכיבים טובים יותר ושקט נפשי.

אם מדובר באדם שמבין בתחום ויודע לבחור את הרכיבים בעצמו ולהרכיב לבד או מכיר חנות טובה שיכולה לעשות עבודה טובה אז הוא יכול לבחור בה.

נערך על-ידי OGonHWZ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים