עבור לתוכן

סיפור המעבד והמאוורר במחשב השולחני שלי - איזה הבדל ענקי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש בפורום. אני לא איש חומרה - יש לי ידיים שמאליות ואובססייה לפרטים - שילוב שלא עושה את החיים קלים. כל שינוי לוקח אצלי פי עשרה יותר זמן ממה שאמור לקחת (בעיקר בגלל הידים השמאליות).

יש לי סיפור מעניין לדעתי, ואני אשמח לשמוע מה דעתם.

אני משתמש במחשב שולחני ישן - מחשב פּושט שנקנה לפני כשבע שנים.

לוח האם: אינטל D945GNT.

המעבד: אינטל פנטיום 4 541 (פרסקוט למי שזוכר). קחו בחשבון שפליטת החום שלו היא 84 וואט.

המחשב פושט, ופעל בצורה שלא היסבה לי נחת ובכל השנים לא עשיתי בו שימוש אינטנסטיבי.

הדבר שהכי הפריע לי שם הוא הרעש. *רעש חזק*. כל פעם שהמעבד היה מגיע לשלושים אחוזים ומעלה והמאוורר של המעבד היה מרעיש.

הותקן עליו גוף הקירור והמאוורר המקוריים של אינטל.

מהירות המעבד במנוחה הייתה 59 מעלות, ובעבודה של מאה אחוזים וברצף זה הגיע לשמונים מעלות.

זה היה ככה כל הזמן, ותענוג גדול זה לא היה. לא בגלל שהוא היה מתחמם (הוא לא עבר את המקסימום) אלא בגלל הרעש. ממש מעצבן שכל פעם שעובדים מול המחשב צריך לסבול מרעש. גם פרסומות פלאש באתרי אינטרנט לא תורמות לזה.

סוף סוף החלטתי לעשות מעשה - מתוך ידיעה שגם אם אני אזיק במשהו תמיד אוכל לקנות מחשב חדש - את המחשב הזה אני משדרג כי זו גם הזדמנות ללמוד וגם להמשיך להשתמש בו.

אז החלפתי את המאוורר וגוף הקרור המקוריים ב

של Arctic Cooling.

וואו! ציפית שהוא יהיה יותר שקט אבל להבדל כזה לא האמתי שיהיה כזה הבדל. מהירות הסיבוב המקסימלית שלו היא חצי מזה של המקורי, וגם במלא המהירות כמעט לא שומעים אותו.

אין הבדל בטמפרטורה בזמן מנוחה (עדיין 59 מעלות), אבל בזמן עבודה רצופה וארוכה של מאה אחוזי מעבד (אני מריץ לולאות דוס כדי לבדוק את זה - לאלה מבינכם שמכירים), הטמפרטורה מגיעה עד 75 מעלות, כמה מעלות פחות ממה שהיה עם המאוורר הקודם.

תענוג. חבל שלא עשיתי את זה קודם, זה היה חוסך לי הרבה עוגמת נפש.

ועוד דבר: בזמן שהחלפתי ציפתה לי ההפתעה הזו - היכנסו לקישור והסתכלו על המעבד.

ראיתם דבר כזה בחיים שלכם? הזוי. וזה עוד היבואן הרשמי של המעבד!

אני טועה או שמה שהם עשו חמור מאוד?

גירדתי את המדבקה במברג (מאוד בעדינות), וכפי שציינתי אין הבדל גדול בטמפרטורה בזמן מנוחה כך שאני לא יודע עד כמה היא הפריעה קודם. נתקלתם בזה קודם?

ועוד שאלה: איך יתכן שחברה כמו אינטל, שבלא ספק יש לה מהנדסים שאמורים לתכנן עבורה את אמצעי הקירור מייצרת גוף קירור + מאוורר כזה גרוע? הרי לא יתכן שהם לא חשבו שהרעש האיום הזה מפריע.

אם Arctic יכולים לתת פיתרון הרבה יותר טוב אין ספק שגם אינטל יכלה.

מה דעתכם?

תודה לכל מי שעונה :-)

פורסם

חח, טוב עבר הרבה זמן מאז שהקירור למעבד שלך (והמעבד) היו עדכניים. המאווררים של אינטל כיום הרבה יותר טובים לדעתי. הם עדיין לא ברמה של מאוורר שאתה קונה בנפרד, אבל זה כל הקטע, מאוורר שעולה לך כסף בנוסף למעבד, אמור להיות יותר טוב מהמאוורר שבא עם המעבד, לא כך?

אגב, יש לי גם את הALPINE 11 והאמת שהוא ממש לא ברמה גבוהה (לעומת הFREEZER 7 שהיה לי לפני כן)...

נתקלתי בעבר במדבקה שכזו על המעבד שלי גם כן, אני בטוח ב100% שזה פוגם בטמפרטורות של המעבד. לפעמים זה מפתיע אותי איזו עבודה גרועה עושים הטכנאים ה"מקצועיים" של חברות המחשבים הגדולות.

פורסם

דבר ראשון הסטנדרטים של פעם היו פחות טובים.

גם של אינטל וגם של שאר התעשיה.

דבר שני אינטל מחפשים לתת את המינימום הנחוץ בהתאם לצורך הבסיסי לקרר את המעבד בטווח הטמפרטורות התקין ללא OC.

אם אני זוכר נכון הפרסקוטים היו ידועים כחמים במיוחד, וזה לא עזר שאינטל צרפו להם קירורים חלשים לעומת מה שהיה צריך. :kopfpatsch:

זאת היתה פאשלה הסיטורית.

אין מה לעשות על איכות צריך לשלם קצת יותר.

אתה צריך לראות את הקירורים הטובים יותר בסביבות ה180+ שקל, גם שקטים וגם מקררים חזק.

ושוקלים גם לא מעט, מ800g עד קילו ויותר

פורסם
  • מחבר

קאוס וארט:

העניין הוא שלא הפריע שהמעבד מתחמם אלא עוצמת הרעש.

זה כל כך מרעיש שקשה לי להבין: פעם אנשים הסכימו לעבוד מול מחשב כזה? זה רעש חזק מאוד. טרוף שאינטל הוציאה דבר כזה אל השוק.

איך אנשים השלימו עם זה?

אני יודע שארקטיק לא נחשבים הכי טובים. האתר של החברה שלהם פושטי לגמרי עם שגיאות באנגלית וכל הקשור בזה, וזו עוד אמורה להיות חברה שוויצרית.

אבל העובדה היא שהמאוורר שלהם (שעלה לי שישים ש"ח אם אני זוכר נכון) בלתי נשמע ונותן תפוקת קירור קצת יותר מהמקורי שהרעש שהוא הפיק זוועתי (וכך היה גם כשהיה חדש - לא מדובר תקלה).

שימו לב שתפוקת החום המוצהרת במעבדים האלה היא 84 וואט. יש מעבדים מהירים של אינטל שמוציאים יותר חום מזה. כך שאני יודע על בעיית ההתחממות, אבל יש מעבדים מודרניים שמתחממים עוד יותר.

אני לא יודע מי הדביק את המדבקה הזו - היבואן, שאז זה חמור מאוד כי זה אומר שהם פיזרו את המדבקה שלהם על כל המעבדים, או הטכנאי, שזו חצי צרה.

אגב, כיום אני ממליץ למי שצריך מחשב לשימוש רגיל - דהיינו לא גיימינג קיצוני או עריכת וידאו או משהו דומה לקנות את מחשבי המותג של דל. כיום כבר אין הבדל במחיר בינם לבין הפושטים (נניח אייבורי ו- KSP), ואתה מקבל מחשב מותג איכותי, עם אחריות טובה יותר, הרכבה טובה יותר וסטנדרטים גבוהים שאי אפשר לקבל כשקונים נו ניים.

אני גם יודע שמחשבי המותג לא היו משתמשים במאווררים של אינטל גם בתקופה של המחשב שלי. רק שחשבתי שהם היו מחליפים לגופי קירור של יצרנים אחרים כדי לחסוך כסף. מסתבר שאינטל הייתה ז*ל.

פורסם

1. כל חברה מסחרית שואפת למקסם את הרווחים שלה. במקרה הזה - לתת את הקירור האפקטיבי המינימלי למעבד שניתן. אם אתה רוצה משהו יותר טוב - תשלם יותר. ככה (לצערנו) עובד הקפיטליזם והכלכלה העולמית - אתה לא מקבל את הטוב ביותר כשאתה קונה משהו, וזה משאיר פתח לכל מיני חברות אחרות להציע את המוצרים שלהם. ככה כולם מרוויחים (חוץ ממי שצריך לשלם...) - החברה המקורית ממקסמת את הרווחים שלה, חברות צד שלישי מרוויחות ממכירת המוצרים שלהן, הציבור (ברמה העולמית) מרוויח כי יש יותר משרות, והמדינות מרוויחות כי יותר חברות ויותר משרות פירושו יותר מיסים.

2. אתה לא חייב לקנות מעבד עם הקירור המקורי שלו - אתה יכול לקנות מעבד שהוא tray (מעבד בלבד) במקום מעבד שהוא box (מעבד + קירור מקורי) ואז לקנות מההתחלה קירור טוב יותר.

3. יש חנויות שמתנות את האחריות בזה שהמדבקה תהיה על המעבד (או לפחות היו כאלה). מכיוון שהמעבד שלך ישן ולא סביר שהחנות הייתה מסכימה להחליפו במקרה של תקלה בכל מקרה, אז אין לך מה לדאוג.

4. אני מקווה שעשית ניקיון יסודי עם אלכוהול גם למשטח על המעבד וגם לגוף הקירור, ולאחר מכן מרחת משחה טרמית חדשה לפני שהתקנת את גוף הקירור על המעבד.

5. רוב האנשים שמבינים בתחום לא יקנו מחשב מותג פשוט כי מחשב כזה הוא דיי מגביל - אתה לא יכול לבחור באיזו חומרה להשתמש בדיוק (דגם ספציפי של לוח אם, מעבד, כרטיס מסך וכד'), לעיתים החברות האלו משתמשות בחומרה שהיא יעודית ולא מתאימה לאף מחשב אחר (למשל - ספק כח בגודל לא סטנדרטי) כך שבמקרה של תקלה אתה חייב לחזור לחברה הרשמית, בד"כ האחריות מותנית בזה שלא תפתח את המארז שלך אף פעם (יש מדבקה שאם היא נקרעת אז האחריות שלך מתבטלת), וכמובן הדבר הכי חשוב - בד"כ המחיר גבוה יותר ממחיר של קניית אותה חומרה בחלקים, כך שזה לא ממש משתלם.

פורסם

לאינטל היו 2 גרסאות של הקירור לסוקט הזה - קירור "נמוך" למעבדים כמו Pentium Dual Core ו "גבוה" למעבדים כמו Prescott. חנויות מחשבים לעיתים קרובות היו שמות למשתמשים את הקירור ה "נמוך" (והזול יותר) על כל המעבדים, כשקירר כזה מנסה להתמודד אם מעבד מעבר ליכולות שלו הוא כמובן יעשה רעש ועדיין לא יצלחי לקרר את המעבד כמו שצריך

חוצמזה, אינטל לא ייצרו את מאווררים אלא קנו אותם מחברות כמו nidec, sanyo, fujikura, foxconn ואחרות. היו חברות שייצרו מאווררים איכותיים יותר ופחות, והיו חברות שהיו מרמות בגוף הקירר - אם תוריד ממנו את המאוורר, אמור להיות בו חלק אמצעי מנחושת או אלומיניום. החלק אמור להיות בצורה של גליל מלא או גליל אם חור פרבולי באמצע. אבל היו חברות שהיו שמות רק פלאטה קטנה שטוחה בצד שנצמד למעבד, כלומר מבחוץ הגוף נראה בסדר, אבל אם מפרקים ממנו את המאוורר אתה רואה שהחור פשוט ריק ואין שם מה שיעביר חום. קירור כזה כנל לא בדיוק מתמודד אם המעבד כמו שצריך (כמו הקיררו הנמוך, הוא יכול להתמודד רק אם מעבדים מסוימים) ויגרום לזה שהמאוורר יתאמץ יותר

פורסם
  • מחבר

שלום סמלול,

אני אענה על הסעיפים. יש לי דעה בעניין הזה :-)

1. אני מסכים איתך. עם זאת כל חברה צריכה לספק מוצר שפועל היטב במסגרת השימוש היעודי. לכן כאשר אינטל מספקת גוף קירור ומאוורר שרועשים כל כך בזמן הפעולה אני לא חושב שהם עונים על הקריטריון הזה. בגלל זה זה תמוה.

יש מקום למוצרי after market כאשר הם נועדו להרחיב את השימוש הרגיל (למשל אוברקלוקינג) או כאשר הם נועדו לספק תכונות יחודיות, למשל פעולה שקטנה מאוד. אבל מה שסיפקו אינטל לא מאפשר, לעניות דעתי, שימוש נורמאלי במחשב.

2. תודה על המידע.

3. ממ, זה מוזר. כי השאלה היא אם זה פוגע בפעולת הקירור או לא. מצד שני, אני נזכר עכשיו שמשטח המגע בגוף הקרור של אינטל עגול, ומכאן שלא מכסה את כל שטח מכסה המעבד. כך שיתכן שהמדבקה, במיקום בו היא נמצאת לא מפריעה.

4. הסתפקתי בניקוי במטלית נייר ובפאד להסרת איפור. אני מכיר את הגרסה של שימוש באלכוהול, אבל זה אובר קיל לדעתי במקרה הזה. השימוש שלי במחשב הוא שימוש רגיל ואין המהרה (אובר קלוקינג). אשר לגוף הקרור: אין צורך. זה מאוורר + גוף קירור חדשים וכבר יש עליו משחה.

5. אם השימוש סטנדרטי (אינטרנט + סרטים + אימייל + תוכנות רגילות ואולי גם משחקים רגילים), אני חושב שמחשבי מותג עדיפים. זו הדעה האישית שלי. מבחינת מחיר כבר אין הבדל משמעותי היום, והאחריות והשרות טובים יותר. במחשבים של דל אין מדבקה עד כמה שאני יודע, וגם ספק הכוח סטנדרטי, כמו גם החלקים האחרים. אתה מקבל איכות הרכבה וחומרים טובים באותו המחיר.

אני מסכים שאם אתה חובב מחשבים שיודע לשדרג ולתקן ולהתאים את החלקים לבד אז יש היגיון בקנייה מחנות מתמחה. אבל רוב האנשים שצריכים מחשב אינם כאלה, ואני חושב שעבורם עדיף לקנות מותג. בעבר היה הפרש של כמה עשרות (!) אחוזים בין מותג לבין מחשבים בסיסיים של KSP ואייבורי, היום אין הפרש גדול כזה, לדעתי אין הבדל במחיר בכלל. נכון שבעבר אייבורי ו- KSP נחשבו לגרועים מאוד ואני לא יודע מה המצב כיום, אבל אם אין כל הפרש במחיר למה לא לקנות משהו איכותי שמקונפג כמו שצריך?

רוצה דוגמא? הדיסק הקשיח במחשב שלי היה רועש. ברור שזה מאוד הפריע לי. אחרי תחקיר התברר שיש אופצייה בדיסק הקשיח שנקראית AAM (http://bit.ly/3VQoo4). אז יתכן שהפעלה שלה הורידה את הביצועית התאורטיים באופן בלתי מוחשי, אבל היא השקיטה מאוד את הדיסק הקשיח. חנות רגילה לא תדע על הדברים האלה.

לייצרנים כמו Dell יש אפשרות לקחת את הדברים האלה בחשבון. אפילו מבחינת רעש של מאוורר מהעבד, המחשבים שלהם (וגם של לנובו) היו שקטים בהרבה. הם לא היו משתמשים בגופי הקירור ברירת המחדל כפי שהיה אצלי והיו להם פתרונות אחרים. למה? כי מחשב שמרעיש עד כדי כך לא יתקבל ע"י הצרכנים.

שווה לך לעבור על המחשבים כאן כדי להתרשם:

http://www.pc365.co.il/sub_cat.aspx?cat_id=139.

אלה המחשבים העסקיים שלהם. אתה גם יכול לחפש Dell Vostro 470 Manual בגוגל כדי להוריד מדריך ולהתרשם מהמבנה הפנימי.

יש להם גם מחשבים לשימוש ביתי:

http://www.pc365.co.il/cat.aspx?cat_id=2714

וגם את הקצה העליון למשתמש הביתי, שלפי הבנתי מתאים לגיימרים. זה משהו שאני לא מבין בו ואתה תוכל לשפוט טוב ממני:

http://www.pc365.co.il/cat.aspx?cat_id=3317

- - - תגובה אוחדה: - - -

לאינטל היו 2 גרסאות של הקירור לסוקט הזה - קירור "נמוך" למעבדים כמו Pentium Dual Core ו "גבוה" למעבדים כמו Prescott. חנויות מחשבים לעיתים קרובות היו שמות למשתמשים את הקירור ה "נמוך" (והזול יותר) על כל המעבדים, כשקירר כזה מנסה להתמודד אם מעבד מעבר ליכולות שלו הוא כמובן יעשה רעש ועדיין לא יצלחי לקרר את המעבד כמו שצריך

חוצמזה, אינטל לא ייצרו את מאווררים אלא קנו אותם מחברות כמו nidec, sanyo, fujikura, foxconn ואחרות. היו חברות שייצרו מאווררים איכותיים יותר ופחות, והיו חברות שהיו מרמות בגוף הקירר - אם תוריד ממנו את המאוורר, אמור להיות בו חלק אמצעי מנחושת או אלומיניום. החלק אמור להיות בצורה של גליל מלא או גליל אם חור פרבולי באמצע. אבל היו חברות שהיו שמות רק פלאטה קטנה שטוחה בצד שנצמד למעבד, כלומר מבחוץ הגוף נראה בסדר, אבל אם מפרקים ממנו את המאוורר אתה רואה שהחור פשוט ריק ואין שם מה שיעביר חום. קירור כזה כנל לא בדיוק מתמודד אם המעבד כמו שצריך (כמו הקיררו הנמוך, הוא יכול להתמודד רק אם מעבדים מסוימים) ויגרום לזה שהמאוורר יתאמץ יותר

לא חשבתי על זה. יתכן שגוף הקירור והמאוורר שהוא המשתמש בו לא מתאים למעבד הזה. יש אפשרות כזו. הכל יכול להיות.

לגבי אינטל: אני מבין שלא היא מייצרת, אבל הרגע שהיא משווקת את זה אין לי ספק שהם עושים בדיקה נאותה. אני לא מאמין שיצרנים יכולים "לעבוד" עליה כי זו חברה חזקה מאוד, יסודית, מחזיקה במהנדסים ובקרת איכות משלה, ויצרן שירמה אותה יצטרך לשלם לה פיצויים גדולים מאוד וסביר שיפשוט את הרגל. כך שהאפשרות הזו לא סבירה לדעתי. הדברים לא מגיעים לידי כך כאשר מדובר בחברות כאלה.

אינטל היא שקובעת את התקנים, וכאשר היא קונה רכיבים מספקים חיצוניים הספקים חייבים לעמוד בתקנים שהיא קובעת. זה בדיוק מה שקורה עם יצרני מחשבים ממותגים (דל, לנובו, HP). גופי קירור ומאווררים דפוקים אפשר לשווק, אבל לא לחבות בעלות סטנדרטים כמו אינטל או יצרנים ממותגים.

פורסם

ארקטיק נותנים תמורה מצוינת לכסף.

המאווררים של אינטל לא ממש מרעישים ברמות כל כך נמוכות בהתחלה , אלא אם כן מדובר במאוורר לא תקין , ובכל מקרה מדובר במחשב ישן מאד ומאוורר ישן מאד.

פורסם

הי ogonhwz

אופציה שיכולה לעניין אותך שמגיעה מכיוון מחשבי המותג הם מחשבי הreferbuished. בארה"ב חברות בד"כ קונות מחשבים בליסינג, לאחר 3 שנים המחשב חוזר לדל, שם מתקינים מחדש מערכת הפעלה, מנקים והוא עובר עוד פעם בקרת איכות ומגיע לשוק בשנית. ניתן היום למצוא מחשבי מותג עם מעבדי Core 2 Dou כאשר מחירם הוא כמחצית ממחיר של מחשב מותג חדש והיתרון הגדול - קבלת אחריות ושרות ל3 שנים. אופציה בהחלט משתלמת למי שאינו צריך את החומרה העדכנית ביותר ועדיין יוכל להריץ בכבוד ישומי אופיס ואינטרנט.

פורסם
  • מחבר
ארקטיק נותנים תמורה מצוינת לכסף.

המאווררים של אינטל לא ממש מרעישים ברמות כל כך נמוכות בהתחלה , אלא אם כן מדובר במאוורר לא תקין , ובכל מקרה מדובר במחשב ישן מאד ומאוורר ישן מאד.

אני מסכים לגבי ארקטיק, ביחוד לשימוש רגיל.

המאוורר של אינטל הרעיש ככה מהיום הראשון. אני לא חושב שהוא לא תקין. עצם העובדה שהוא מגיע למהירות סיבוב גבוהה מאוד מחייבת רעש.

המאוורר של ארקטיק לא עובר את ה- 2200 סל"ד, מה שמבטיח גם שהוא יהיה שקט יותר. נוסף על כך שהמאוורר גדול יותר (92 מ"מ), וגם גוף הקירור גדול יותר.

אני נתקלתי בזמנו בהרבה מחשבים פושטיים, ונראה שרעש היה דבר נפוץ. מוזר מאוד.

הי ogonhwz

אופציה שיכולה לעניין אותך שמגיעה מכיוון מחשבי המותג הם מחשבי הreferbuished. בארה"ב חברות בד"כ קונות מחשבים בליסינג, לאחר 3 שנים המחשב חוזר לדל, שם מתקינים מחדש מערכת הפעלה, מנקים והוא עובר עוד פעם בקרת איכות ומגיע לשוק בשנית. ניתן היום למצוא מחשבי מותג עם מעבדי Core 2 Dou כאשר מחירם הוא כמחצית ממחיר של מחשב מותג חדש והיתרון הגדול - קבלת אחריות ושרות ל3 שנים. אופציה בהחלט משתלמת למי שאינו צריך את החומרה העדכנית ביותר ועדיין יוכל להריץ בכבוד ישומי אופיס ואינטרנט.

אני רואה מידי פעם מחשבים כאלה באינטרנט. אבל אני לא רואה אחריות לשלוש שנים. אני חושב שמחדשים אותםבארץ.

אגב, גם בארה"ב אני לא רואה אחריות לשלוש שנים על המחשבים האלה באתרי המכירות. אולי זה קיים שם. אני לא מכיר את זה בארץ.

אבל זה לא ממש משנה: מחשבים שולחניים חדשים ממותגים כבר לא יקרים במיוחד.

אגב, מחשבים ניידים כל כך טובים וחזקים וזולים היום שלדעתי מוצר כזה מייתר במידה ניכרת את המחשב השולחני, לפחות עבור משתמש יחיד:

http://www.amazon.com/Plugable-UD-3000-Universal-2048x1152-Ethernet/dp/B008N06I2I

ב- KSP יש מצר דומה של אסוס אבל אין עליו הרבה ביקורות, מה שאומר שהוא לא נמכר בכמויות גדולות.

פורסם

כל מאוורר שמגיע מעל 1600RPM הוא רועש!!

מאוורר שקט מתחיל מ1200RPM ומטה.

לא חוכמה להדביק מאוורר עם RPM גבוה לגוף קירור במשקל נמוך ולטעון לקירור סביר.

החוכמה היא להדביק מאוורר עם RPM נמוך לגוף קירור במשקל כבד ולטעול לקירור מעולה.

גם קירורים זולים כמו הARCTIC למיניהם הם לא ממש טובים מהבחינה הזאת.

כן הם יותר טובים מקירורי BOX, אבל לא בהרבה.

הם עדיין משקל קל בצירוף מאוורר מרעיש או עם טווח רעש במאמץ כי אין דרך אחרת להתמודד עם הקירור של צלעות רזות.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

מחשבים ניידים הם לא תחליף לשולחניים כשרוצים מחשב שעובד ללא הפסקה. גם בהם הקירור מתמלא אבק, נסתם וכו' ומחייב הרבה יותר התעסקות כדיי לנקות אותו,גם להם יש בעיות ותקלות כתוצאה מהתחממות, ואם צריך להחליף מאוורר זה יהיה מאוורר מדגם הרבה יותר ספציפי שצריך להזמין ולחכות ולא מאורר סטנדרטי לסוקט שיש בכל מעבדה מקומית, ואם אתה שולח את המחשב לתיקון במעבדה התיקון יותר יקר ויש יותר הזדמנות לפגוע במחשב בזמן הפירוק שלו

אבל היי, אם המחשב הזה עובד שיהיה לך בכיף. אם תרצה לשדרג אותו, הלוח שלך תומך ב 4G RAM ועד פנטיום D. פרסקוט יכול להגיע להישגים כשיש לו מספיק RAM (אני כותב עכשו מפרסקוט בסוקט 478 אם 2G RAM)

פורסם
  • מחבר
כל מאוורר שמגיע מעל 1600RPM הוא רועש!!

מאוורר שקט מתחיל מ1200RPM ומטה.

לא חוכמה להדביק מאוורר עם RPM גבוה לגוף קירור במשקל נמוך ולטעון לקירור סביר.

החוכמה היא להדביק מאוורר עם RPM נמוך לגוף קירור במשקל כבד ולטעול לקירור מעולה.

גם קירורים זולים כמו הARCTIC למיניהם הם לא ממש טובים מהבחינה הזאת.

כן הם יותר טובים מקירורי BOX, אבל לא בהרבה.

הם עדיין משקל קל בצירוף מאוורר מרעיש או עם טווח רעש במאמץ כי אין דרך אחרת להתמודד עם הקירור של צלעות רזות.

צודק. הנקודה שהעליתי היא השיפור האדיר בין הארקטיק למקורי והעובדה שאינטל משווקת גופי קירור כאלה. אני מתייחס לדברים מבחינה שיווקית לא פחות מהטכנית.

ככל שאני יודע במחשבי מותג, גם בתקופה ההיא לא השתמשו בגופי הקירור של אינטל ועכשיו אני מבין למה.

מחשבים ניידים הם לא תחליף לשולחניים כשרוצים מחשב שעובד ללא הפסקה. גם בהם הקירור מתמלא אבק, נסתם וכו' ומחייב הרבה יותר התעסקות כדיי לנקות אותו,גם להם יש בעיות ותקלות כתוצאה מהתחממות, ואם צריך להחליף מאוורר זה יהיה מאוורר מדגם הרבה יותר ספציפי שצריך להזמין ולחכות ולא מאורר סטנדרטי לסוקט שיש בכל מעבדה מקומית, ואם אתה שולח את המחשב לתיקון במעבדה התיקון יותר יקר ויש יותר הזדמנות לפגוע במחשב בזמן הפירוק שלו

אבל היי, אם המחשב הזה עובד שיהיה לך בכיף. אם תרצה לשדרג אותו, הלוח שלך תומך ב 4G RAM ועד פנטיום D. פרסקוט יכול להגיע להישגים כשיש לו מספיק RAM (אני כותב עכשו מפרסקוט בסוקט 478 אם 2G RAM)

אני מסכים לגבי ההערה של מחשבים ניידים. מחשבים ניידים ותחנת עגינה כמו זו של Plugable שהראיתי יכולים לשמש כקומבינציה של מחשב נייד + מחשב שולחני, מקלדת, עככבר וצג נוחים על שולחן עבודה נוח - אם לא צריך מחשב שיפעל ברצף כל הזמן.

המחשב הנוכחי גבולי מאוד וסביר שאשדרג, אבל לגלישה הוא מספיק. סרטים באיכות HD מלא הוא לא מציג, ובשביל זה אצטרך לקנות כרטיס מסך. זיכרון: כרגע 1.5 GB.

אפשר לקנות זיכרון זול בחו"ל. תראה למשל את זה:

http://www.tinydeal.com/kingston-800mhz-1gb-ddr2-desktop-memory-p-38245.html

כשתהיה לי סבלנות אתעסק עם זה. בארץ מודול עולה מאה שקלי עבור ג'יגה, אבל באיביי אפשר גם למצו מודולים זולים. רובם שם נוניים אז צריך לדבר עם המוכרים ישירות כדי לוודא שהם שולחים מודול של חברה טובה.

בגדול לא משתלם לשדרג מחשב ברמה כזו כי חדש אינו יקר. גם אם אקנה את הזולים ביותר, אפילו את הזול ביותר של אייבורי הוא יהיה טוב בהרבה מזה.

לגבי פנטיום D:

זה מעניין. כי מוכרים גם מעבדים משומשים כאלה מאוד בזול. אפשר לקנות כזה ולהחליף את המעבד.

הכל תלוי בכמה סבלנות יש בלהתעסק בזה.

פורסם
  • מחבר
דבר ראשון הסטנדרטים של פעם היו פחות טובים.

גם של אינטל וגם של שאר התעשיה.

שמתי לב לעוד משהו עכשיו:

אולי המאווררים של אינטל טובים יותר היום, אך הם עדיין רועשים בהרבה מאלה של ארקטיק, וכנראה של המתחרות. יש השוואה בדף המוצר, ועל האריזה יש גם התייחסות למעבד I7 מודרני.

ערכי הרעש של ארקטיק נמוכים פי חמישה (!) מאלה של המאוורר המקורי של אינטל.

אין לי הסבר לזה.

קשה לי להבין איך אינטל לא מסוגלים לעשות את מה שיצרן after market פשוט מסוגל.

אבל ככל הנראה אף אחד מיצרני המותג לא משתמש במאווררים המקוריים של איינטל גם כך.

5. רוב האנשים שמבינים בתחום לא יקנו מחשב מותג פשוט כי מחשב כזה הוא דיי מגביל - אתה לא יכול לבחור באיזו חומרה להשתמש בדיוק (דגם ספציפי של לוח אם, מעבד, כרטיס מסך וכד'), לעיתים החברות האלו משתמשות בחומרה שהיא יעודית ולא מתאימה לאף מחשב אחר (למשל - ספק כח בגודל לא סטנדרטי) כך שבמקרה של תקלה אתה חייב לחזור לחברה הרשמית, בד"כ האחריות מותנית בזה שלא תפתח את המארז שלך אף פעם (יש מדבקה שאם היא נקרעת אז האחריות שלך מתבטלת), וכמובן הדבר הכי חשוב - בד"כ המחיר גבוה יותר ממחיר של קניית אותה חומרה בחלקים, כך שזה לא ממש משתלם.

אני רוצה להוסיף משהו לגבי מה שאמרתי על מחשבי מותג מול מחשבי נו-ניים של KSP, אייבורי או חברות אחרות:

אתה צודק לגבי עניין החומרה היעודית. למשל, בעבר Dell היו משתמשים בספקי כוח שאינם סטנדרטיים גם במחשבים הסטנדרטיים שלהם (מחשבים במארז מיקרו או מידי/מיני).

היום אני חושב שזה השתנה, אבל כשקראתי את המדריך לאחד הדגמים שהתייחסתי אליהם ראיתי שהם משתמשים בגוף קירור ומאוורר שכנראה אינם סטנדרטיים (ברגים במקום קליפסים), ואני לא יודע אם מאווררים שקונים של יצרנים אחרים יהיו תואמים למבנה לוח האם שלהם ויאפשרו הרכבה.

כך שיש בזה משהו. אם כדי להחליף מאוורר למעבד יהיה צורך לשלם הרבה כסף זה בהחלט פוגע באטרקטיביות.

עם זאת החבילה הכוללת עדיין עדיפה לדעתי עבור משתמשים בייתיים (למשל הם נותנים אחריות מלאה לשלוש שנים עד הבית).

אני לא יודע כמה כסף אייבורי ו- KSP מרוויחים ממכירה של מחשבים שולחניים סטנדרטיים וכמה הם אמינים, אבל הם הם היו מבצעים אצלם סנדרנטזיצה היה קל יותר לאנשים כמוני לתמוך בהם ולקנות מהם.

זה היה גם מאפשר להם למכור מחשבי פרמיום אמינים יותר ובמונינטין טוב יותר.

בסטנדרניזציה אני מתכוון למשל להבטיח שלא תהיה מדבקה על המעבד, ואם הם מתעקשים שתהיה מדבקה כזו אז זה רק אחרי שהם בדקו במעבדה רצינית שלהם את ההשלכות מבחינת התחממות.

או הביזיון שהיו עושים פעם ומחברים מאוורר של המארז ישירות אל ספק הכוח במקום אל לוח האם.

דברים כאלה. אני בספק אם אייבורי או KSP מקפידים על זה.

(לאייבורי יש לפחות "מפעל" הרכבה מרכזי, בניגוד ל- KSP שאצלה כל חנות מרכיבה בעצמה).

פורסם
  • מחבר

גירדתי את המדבקה במברג (מאוד בעדינות), וכפי שציינתי אין הבדל גדול בטמפרטורה בזמן מנוחה כך שאני לא יודע עד כמה היא הפריעה קודם. נתקלתם בזה קודם?

הבהרה:

הטמפרטורה בזמן עבודה מאומצת נמוכה בכמה מעלות טובות. בערך עשר מעלות - 75 מול כמעט 85. זה הבדל גדול מאוד.

אני מניח שהמדבקה כן הפריעה: זה טבעי שבזמן מנוחה לא יהיה הרבה הבדל, כי המאוורר מסתובב קצת יותר מהר ממה שהיה מסתובב בלי המדבקה ומקרר את המעבד.

אבל בזמן עבודה מלאה, כאשר הוא מגיע למלוא יכולת הקרור שלו, ההבדל בין המצב הקודם (עם מדבקה) למצב החדש (בלי מדבקה), יכול לקבל ביטוי מוחשי.

בכל המדריכים שראיתי, בוידאו או באתרי אינטרנט לא ראיתי מצב כזה ששמים מדבקה על משטח המעבד.

בהחלט ביטוי לרמה הנמוכה של החנות, של היבואן, או של מי שלא יהיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים