עבור לתוכן

עזרה בOC לi5 2500k

Featured Replies

פורסם

שלום ,

עשיתי OC ל 4.5

המערכת שלי זה i5 2500K ,560ti ,ga-z68a-d3-b3 ,8ram,mugen 2

את PCH CORE שמתי על 1.340 ואת cpu pll על 1.9 כל השאר לא התעסקתי אתם השארתי על auto . הפעלתי את הטורבו כבתי את האופציות של צריכת חשמל וכו ..

בבדיקת מאמץ עם OCCT הגעתי ל77 מעלות , בזמן מנוחה המעבד על 45-55 מעלות (אני אעשה עוד אחת בהזדמנות ואעלה את התוצאות)

עכשיו מה שלא מצאתי זה איפה לכבות את הspread spectrum ואני רוצה לקבוע shutdown temperature ל90 ,לא מאצתי גם איפה .

יש לי ביוס F6

פורסם

^

ואחרי שאתה מסיים לעדכן ביוס, רד מיד למתח נורמלי, הייתי מתחיל מ-1.25, זה ה-sweet spot בדרך כלל בשביל 4.5.

משם אתה יכול או להעלות מכפלה או לנקות מתחים ולהתייצב על 4.5 גה"צ.

אני על 1.245V ו-4.6 גה"צ, אבל לא מומלץ להעתיק הגדרות, שכן כל מעבד הוא ייחודי, ויש לי לוח אחר.

פורסם
  • מחבר

למה לעדכן את הביוס ? בכל אופן אני לא יודע איך,וגם אין לי כונן דיסקים/דיסקטים . ואז אחרי זה שוב לעשות OC .. אני לא זוכר בעל פה מה כל אופציה שם עושה .. אני נעזר בגוגל בזמן הOC .מעדיף שלא להתעסק עם זה .

את ה

spread spectrum הצלחתי לכבות(ctrl+f1 אם מישהו מתעניין) קראתי שזה עושה בעיות להרבה אנשים האופציה הזאת .

את הshutdown temperature לא מצאתי .

אגב התבלבלתי אני על 1.340V , זה מגיע במקסימום לסביבות ה1.4-1.425 .ברגיל זה על 1.344 לפיCPU-Z ועל1.385 לפני HWMONITOR .

האופצית הורדה הבאה בביוס שיש לי זה ל1.320.

מזה לנקות מתחים? האופציות האחרון שיש לי שם זה מתחים של הDRAM .

פורסם

זה מאוד גבוה.

תמיד מומלץ לעדכן ביוס בשביל עדכוני תאימות ויציבות.

אתה על מתח אוטומטי?

תתחיל ממתח של 1.25 ומשם תרד \ תעלה (אם יציב, ואתה רוצה לעלות עוד בתדר אז תעלה מכפלה ואם לא יציב תוסיף מתח בקטנה עד שיציב)

פורסם
  • מחבר

לא אני לא על אוטומטי ,רשמתי בתגובה מעל. בVCORE שמתי על 1.340 ואת הCPU PLL על 1.9 . אני יוכל לנסות להוריד 1.320 ,זה האופציה הבאה שיש לי .

ממה שראיתי אצל אנשים אחרים עם אותו מעבד הרוב אמורים שהמתח בסדר ויש כאלה אפילו עם יותר . הממוצע זה 1.350 בערך .

בכל אופן ראיתי עכשיו איך לעדכן את הביוס זה לא מסובך בכלל . לא ידעתי שיש אפשרות עם USB . פשוט להיכנס ללחוץ על Q-flash ושם לעדכן ,ויש גם אופציה דרך הוינדוז אבל הבנתי שהיא פחות מומלצת ..

הקטע שאין לי כוח להתחיל שוב להתעסק עם הOC .. אני לא כל כך מבין בזה דיי חדש בתחום .

יש אפשרות לשמור את הפרופיל אולי ? או שזה יעשה בעיות בביוס חדש ?

עדכון.

הורדתי ל1.3V אבל אני לא רואה שזה משום מה השתנה .

הרצתי בדיקה קטנה ..אני מעלה את התוצאות .

http://imageshack.us/photo/my-images/820/b0em.jpg/

פורסם

למה לעדכן ? כי ביוס חדש מכיל תיקונים ויאפשר לך לרוב לבצע OC בצורה טובה יותר אם זה VDROP קטן יותר וכו.

ולא צריך כונן דיסקים זה שייך לעבר אתה יכול לעדכן ביוס דרך מערכת ההפעלה או הביוס עצמו ישירות, תעיין בדף של הלוח אם בהורדות ותמצא תתכונה ותקובץ המתאים.

פורסם
  • מחבר

כן הבנתי את זה , ועניתי על זה למעלה .. אשמח לתשובה על שאר השאלות לגבי זה .

וגם איך הנתונים בבדיקת מאמץ ?

עכשיו אני על 1.280v אבל משום מה אני לא רואה שזה משתנה .. זה נישאר לא משנה מה על 1.344

פורסם

זה נשמר בביוס בוודאות ? תבדוק את הגדרות החשמל השונות ותנסה פשוט להגדיר ערך קיצוני יותר אם זה 1.25 או 1.35 ותראה אם זה זז.

פורסם

אוי.

ואבוי.

הורדת את מתח הצ'יפסט, ה-PCH (גשר דרומי לשעבר)

תחזיר אותו מהר לאוטומטי.

וגם את ה-PLL גם בו לא נוגעים כרגע.

אתה צריך לשנות את ה-CPU Vcore רק הוא מעניין אותך בינתיים!!

מתח הליבה למעבד נשאר אוטומטי, מה שמסביר למה הלוח מגיע למתחים כל כך גבוהים.

כבה את Load Line Calibration בנוסף, זה מפריע קצת למתחילים ב-OC. (מוריד מתח ככל שעומס עולה)

פורסם
  • מחבר

חחח לא עבדתי לפני מדריכים או משהו כזה ,אני לא מבין אותם כל אחד אומר שם משהו אחר ,לא מסבירים מזה כל דבר .

אוקיי קודם כל פירמטתי את הביוס לF11 זה היה החדש ביותר ,שום הבדל אני לא רואה בינו לבין הקודם אבל שיהיה .

למה לא להוריד את את הPCH ?

בPLL דווקא לפי פורומים והרוב המוחלט אומר שמומלץ לעלות אותו ,תוכל להסביר לי למה לא לגעת בו ? זה לא יגביל את הOC ?

והload line calibration למה לכבות אותו ? זה לא יפגע ביציבות ? זה סהכ מייצב את המתח לא ?

אגב לפני הOC ל4.5 ,עשיתי לו 4.2 ולא היה לי איתו שום בעיות במשך שנה וחצי

פורסם

ברור שלא היו בעיות, אבל זה לא נכון, הלוח מעלה מתחים באופן מטורף שיכול לפגוע במעבד.

PLL כרגע אתה לא נוגע, מתחילים מהליבה.

Load Line Calibration לי אישית מפריע, כי הוא מוריד מתח במאמץ, ככה שאם שמתי מתח של 1.25 במאמץ פתאום זה נופל ל-1.1 והמעבד מתרסק.

פורסם
  • מחבר

לא עדיף שהוא יפול מאשר יגיע למתח גבוהה מידי ?

אז לכבות את האופציות של חיסכון בחשמל ,להפעיל את הטורבו . את clock ratio לשים על 45 .

מה אתה ממליץ לשים ב dynamic vcore ?

וqti/vtt אני משאיר בAUTO .

כנל הsystem agent .

אמממ ואתה ממליץ שלא לגעת בנתיים ב PCH וPLL ?

עדכון עם התוצאות

http://imageshack.us/photo/my-images/202/lups.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/443/cz4l.jpg/

http://imageshack.us/f/42/1wa0.jpg/

זה לא הכי עזר ,המתח רק עלה :/ .

פורסם
  • מחבר

אולי לא הסברתי את עצמי טוב , אבל אין לי אופציה של שליטה ישירה על הVCORE . יש לי את הdynamic vcore שאני לא מצליח בכלל להבין איך הוא עובד . הstock voltage הוא על 1.2 .ובdynamic vcore הוספתי 0.010 ,וזה מעלה לי ל1.322 בביוס ובcpu-z הוא על 1.344 .

ניסיתי לחפש תשובה בגוגל , אבל לא מצאתי מישהו עם פתרון שיחזיק את הOC יציב .

אני כרגע על 4.4 עם 1.344V

http://img823.imageshack.us/img823/9888/l462.png

זה לא יציב :/ .

לא ממש מוצא פתרון שיחזיק את זה יציב , ראיתי שאנשים ממליצים לשנות את הqpi/vtt ו pch ל1.1 בערך .אבל זה לא עזר לי גם לשמור על יציבות

עדכון , ניסיתי בקום להוסיף לdynamic vcore להוריד ממנו ,בנתיים בלי בדיקת מאמץ לפי hwmonitor הvcore המינימלי הוא 1.284 והמקסימלי 1.320 שזה גם הקבוע

שאלה נוספת מזה vid voltages ? למה ככה שהVCORE יורד זה עולה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים