עבור לתוכן

No Signal על הצג

Featured Replies

פורסם

לקראת החורף פינקתי את המחשב המבוגר שלי בניקיון כולל ומקיף אך הפלא ופתע כשיום הכיף נגמר והגיעה השעה לחזור לתעסוקה מבצעית, המחשב נדלק, כל האורות שצריכים לזהור נדלקים, המאווררים משוויצים בניקיון ובפעולה השקטה שלהם ו... זהו.

אין שום תמונה על הצג.

החשוד הראשון שלי היה כרטיס המסך, לממזר הזה יש תפקיד מפתח בענייני תצוגה ובנוסף גם ניקיתי אותו, אמנם בזהירות, אבל עדיין היתה לי התעסקות איתו. בדקתי אותו במחשב אחר שם עשה את תפקידו נאמנה. באותה הזדמנות לוויתי מהמחשב האחר את כרטיס המסך שלו ובדקתי אצלי. שום שינוי. על הצג שחור כהה.

אחריו נבדק המסך עצמו שהתגלה כתקין ולכן הוכחה חפותו.

חריץ הPCI-e זכה להדרן בצורת נקיון בעזרת לחץ אוויר ומברשת עדינה.

חשבתי שאולי מדובר בספק, שנקנה רק לפני מספר חודשים, אולי קשה לו. ניתקתי כל חיבור שאינו חיבור חשמל ללוח האם והדלקתי את המחשב בעזרת מברג. אין קול ואין signal.

לכן, עברתי להתיעץ איתכם. יש למישהו רעיון מה עשוי לגרום לתקלה המוזרה הזאת?

פורסם

יש איזה צפצופים ?

ניסיתה להדליק את המחשב מהכרטיס מסך הפנימי, כלומר ללא החיצוני ?

פורסם

תוציא ותכניס את הזיכרון, הגיוני שהוא קצת זז במהלך הניקוי.

פורסם
  • מחבר

אין צפצופים בהדלקה,

אין כרטיס מסך מובנה

וניסיתי לשחק עם הזכרונות, להוציא, לנקות ולמקם מחדש.

הבעיה נמשכת.

פורסם

אז מה אם נקנה לפני מספר חודשים, איזה ספק זה?

פורסם

שאלה מפגרת, בדקת שלא חיברת את הכבל לDVI של המובנה בטעות ?

כבר היו פה כמה וכמה שזה קרה להם.

פורסם
  • מחבר

ציינתי קודם לכן שאין כרטיס מסך מובנה.

אולי שווה לציין שהחיבור של המסך הוא VGA ומחובר לכרטיס באמצעות מתאם, ניסיתי להחליף בין שלושה מתאמים שיש לי וזה כמובן לא פתר את הבעיה.

יעזור אולי אם אעלה תמונות? ישנו גורם נוסף שבדיקה חזותית תוכל לאתר?

פורסם

טוב, ברור שהבעיה היא לא בכרטיס המסך לפי הבדיקות שעשית.

מה קורה כאשר אתה מדליק את המחשב בלי זיכרון בכלל? במצב הזה אתה אמור לשמוע צפצופים (בד"כ צפצוף ארוך, הפסקה ושוב צפצוף ארוך). אם זה לא קורה, הבעיה היא בלוח, במעבד או בספק.

ייתכן שהזזת את גוף הקירור של המעבד בזמן הניקוי וכתוצאה מכך המעבד מתחמם יותר מדיי. אני מציע לך לפרק אותו, לנקות את המשטחים היטב עם אלכוהול רפואי, למרוח משחה טרמית חדשה ולהתקין מחדש את גוף הקירור.

ייתכן גם שאחד הכבלים במאז פשוט יצא מהמקום, אז פשוט תוודא שהכל מחובר היטב.

באותה הזדמנות תסתכל טוב על הלוח ותחפש קבלים מפוצצים/מנופחים.

אם כלום לא עוזר - נסה מעבד אחר בלוח שלך או את המעבד שלך בלוח אחר כדי לשלול אותו כגורם לבעיה. כנ"ל לגבי ספק כח.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להפעיל כאשר רק המעבד והספק מחוברים ללוח האם ולא נשמעו צפצופים. אני מסיק מכך שהבעיה היא באחד מהשלושה.

ניסיתי לבדוק עד כמה חזק יושב גוף הקירור על המעבד והוא נראה יציב, אבל החלטתי לפרק בכל זאת כי עדיף פתרון בצורת משחה תרמית על פני לוח/מעבד חדשים.

עושה רושם שהיתה מעט מאוד משחה לפני כן. יחד עם זאת לא נתקלתי בבעיות טמפרטורה ב4 השנים שהוא ברשותי.

זה אפשרי בכלל למעבד להגיע למצב של התחממות יתר כבר בזמן ההדלקה?

5253cbf99ed6d.jpg 5253cbf9a22d4.jpg

פורסם

תתחיל בספק. תיבדוק חיבורים שלו ללוח ותנסה אחר.

פורסם

המעבד נוטה להתחמם מאד מהר, ולכן בד"כ יש הגנות שמכבות אותו (למעשה מאיטות אותו) אם הטמפרטורה שלו גבוהה מדי בכדי להגן עליו.

אגב, לפני שאתה מרכיב את גוף הקירור, תנקה את כל האבק שמסביב רק כדי לוודא שלא ייכנס לך איזה גרגר אבק בין המעבד וגוף הקירור ויפריע לזרימת החום.

כמו שזה נשמע, הבעיה היא אכן בלוח, במעבד או בספק הכח. בשלב הזה פשוט תצטרך להחליף כל חלק בחלק תקין עד שתעלה על הבעיה.

פורסם
  • מחבר

נראה שבזמן הניקיון על אף שנזהרתי גוף הקירור אכן ניתק או זז מעט.

מריחת משחה תרמית חדשה והצמדת גוף הקירור מחדש הביאו לתצוגה על המסך והמחשב פועל כרגיל.

תודה רבה לכם על העזרה באיתור הבעיה ומציאת הפתרון. אין עליכם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים