עבור לתוכן

דמי אבטלה

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים.

תהיתי אם תוכלו לחלוק מעט מידע בנושא הנ"ל.

לא מזמן סיימתי לעבוד (תקופה של כמעט 3 שנים משרה חלקית - 6-7 שעות במשמרת). למזלי הגעתי להסכם עם ההנהלה וקיבלתי מכתב פיטורים,זאת מכיוון שאני מתחיל ללמוד שבוע הבא.

השאלה שלי היא כזו:

האם אני יכול לדרוש דמי אבטלה ואם כן מה ההליך הנכון כדי לקבלם?

הבנתי שלומר להם שאני לומד לא בדיוק יקדם את העניין.

תודה לכל מי שעוזר.

פורסם
  • מחבר

אני מודה לך.. אבל עברתי על המלל הזה כבר.

אם יש למישהו משהו להוסיף ,מתוך ניסיון או ידע אישי ,שלא צוין כבר באתר של הביטוח הלאומי אשמח לשמוע.

פורסם

בהצלחה ..

שחזרתי מחו"ל והייתי זכאי לדמי אבטלה ,הלכתי לביטוח לאומי (ששם הלך לי חלק) ואז הפנו אותי ללשכת האבטלה (לחתום) .

את ההמשך אני אחסוך ממך ורק אציין שאני מתחרט ששילמתי את כל המיסים ששילמתי ששהיתי בחו"ל ..

פשוט אנשים ותרבות זוועה ...

מיותר לציין שלא קיבלתי אגורה שחוקה מהמדינה שנהנתה מהמיסים של פירותיי בחו"ל ..

פורסם
  • מחבר

למה? לא אישרו לך את התביעה?

מה השתבש? (פרט למדינה כמובן)

פורסם

שלוש פקידות בלשכת האבטלה , שאיימו לפתוח נגדי "במלחמה" (וזה ציטוט...)

אח"כ חזרתי לביטוח לאומי , ששם לא הבינו למה בלשכה לא חתמו לי ..

אבל תנסה בכל מקרה , אולי ילך לך ..

פורסם

קודם כל אתה צריך ללכת ללשכת התעסוקה כדי להירשם לצורך דמי אבטלה. הפקיד ישאל אותך מעט שאלות, בטח הוא ישאל אותך מה אתה מתכנן לעשות עכשיו, איזו עבודה אתה מחפש וכו'. (אגב, אפשר להירשם לאתר לשכת התעסוקה ולהזין שם פרטים אישיים- ולומר זאת לפקיד. זה מזרז את תהליך הרישום הראשוני אצלו). הוא ייתן לך פנקס ויקבע לך יום בשבוע בו תצטרך להגיע מדי שבוע כדי להחתים אותו. בכל פגישה יאמרו לך אם מצאו לך עבודה שתואמת את המקצוע שלך או תחומי העניין שלך.

לאחר הרישום הראשוני בלשכת התעסוקה אתה צריך להתחיל את התהליך מול ביטוח לאומי לצורך קבלת דמי האבטלה- מילוי טופס תביעת דמי אבטלה (ניתן להורידו מהאתר) וצירוף המסמכים המצויינים על גביו (כולל 12 תלושי שכר אחרונים)- את כל זה אתה צריך לשלוח/להביא לביטוח לאומי.

פורסם

אם אתה מצליח - תעדכן ..

פורסם

נראה לי שאתה קצת מתבלבל - דמי אבטלה זה לא משהו שאתה זכאי לו כש"לא בזין שלך לעבוד", זה משהו שאתה מקבל במידה ואתה רוצה לעבוד אבל לא מוצא מקום עבודה שיקבל אותך.

אתה לא "חותם אבטלה ומקבל כסף", אתה הולך ללשכת התעסוקה ושם הם מוצאים לך עבודה.

אם הם לא מצאו, אתה תקבל דמי אבטלה.

אם הם כן מצאו עבודה שמתאימה לך - אתה תהיה חייב לעבוד בעבודה הנ"ל. או לא, אבל אז גם לא תקבל דמי אבטלה.

זה לא קשור ל"מלחמות", המטרה של הגוף הזה הוא למצוא לך עבודה, לא לשלם לך כסף על זה שאתה יושב בבית. זה רק מוצא אחרון.

נערך על-ידי Milford Cubicle

פורסם

ואגב דמי אבטלה זה במידה ועבדת במקום עבודה מסויים תקופה מינימלית ואז סיימת את עבודתך אז אתה מקבל לפרק זמן מוגבל דמי אבטלה בזמן שאתה מחפש עבודה חדשה.

"הבטחת הכנסה" זה במידה ואתה בכלל לא עובד בלי שום קשר אם עבדת או לא ואתה זכאי לאחד מה םשכמובן עדיף את דמי האבטלה הזמניים כי הסכום גבוה יותר בד"כ ויכול לסייע לך בפרק הזמן שבין העבודות.

בקשר ללשכה לא צריך סיפורי זוועה אם הפקיד משחק אותה קשוח לך למנהל הלשכה והוא יחזיר אותו לתלם כמובן חשוב מאוד שתגיע עם קורות חיים ותראה רצינות למצוא עבודה שאם כבר הגעת ללשכה הם יוכלו לעזור לך.

פורסם
  • מחבר

תודה שוב.

אני מתחיל ללמוד שבוע הבא וחוץ מסופ"שים לא יהיה לי זמן פנוי בכלל. אני לא מנסה להיות פה איזה קומבינטור עשקן , אבל חודש או שניים של דמי אבטלה יעזרו לי מאוד להמשך הדרך. תודה מילפורד על ההסבר היבש והברור לכולם.

ידוע לכם מצב בו הם בכלל מתייחסים לבקשות של סטודנטים? הרי העובדה שמתחילים ללמוד סותרת ישירות את התביעה.

שוב אומר, אני לא עלוקת ביטוח לאומי ולא מהאנשים שבונים עליהם כדי לסגור הכנסה, רובכם מכירים את המציאות הכלכלית הסטודנטיאלית.

פורסם

ככלל סטודנטים שעזבו את עבודתם כדי ללמוד לא זכאים לקבל דמי אבטלה. אתה צריך להביא אישור מהמעסיק שבו הוא מצהיר שעזבת עקב הרעה בתנאים למשל. השאלה היא עד כמה יהיו מוכנים לבוא פה לקראתך.

בהצלחה.

פורסם

הייתי במצבך לפני לימודיי בדיוק, רק שעבדתי משרה מלאה (עבודה מועדפת), סיימתי ורציתי לקבל דמי אבטלה. קיבלתי במשך 3 חודשים (שכבר התחלתי ללמוד בחודש האחרון) וכשמצאו לי עבודה וסרבתי לקבלה (מהיותי סטודנט) הפסיקו לתת לי כי גם ציינתי שאני סטודנט.

בעקרון באמת סטודנט לא זכאי לכך, אם תודיע את זה בראיון קיים סיכוי טוב שלא תקבל את דמי האבטלה.

נערך על-ידי katlani

פורסם

^ מה ? איפה אתה גר ?

פורסם

אשקלון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים