עבור לתוכן

שאלות לגבי תכונות של סמארטפונים ודברים שיש להיזהר מהם

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום

אני לא ממש מבין בתחום הזה, אז רציתי לשאול מהם הפרמטרים לפיהם יש לבחון מכשיר סמארטפון, ומאילו דברים יש להיזהר.

אני ארשום כמה דברים שאני מכיר מעולם המחשבים, ואשמח אם תוסיפו עוד דברים ותסבירו לגביהם:

• מסך - ברור שהגודל חשוב, אבל האם יש עוד דברים צריך לקחת בחשבון? האם יש מסכים שרצוי להתרחק מהם?
  • זיכרון - ברור שזה פרמטר חשוב וככל שיש יותר זה עדיף, אבל מהי הכמות המינימלית המומלצת היום? האם ניתן להוסיף זיכרון למכשירי סמארפון היום או שלכל מכשיר יש נפח זיכרון קבוע שנקבע במפעל? האם יש סוגי זיכרון שונים?
  • מעבד - אני מניח שיש הרבה סוגי מעבדים למכשירים כאלה, אז איך בוחרים? הבנתי שיש היום גם מעבדים כפולי ליבה ואפילו מרובעי ליבה - האם באמת צריך ריבוי ליבות למכשיר כזה? האם יש מעבד שרצוי להתרחק ממנו?
  • מערכת הפעלה - האם יש מערכת הפעלה בעייתית שרצוי לא לעבוד איתה? האם יש מערכות הפעלה שמגבילות את המשתמש בהוספת תוכנות וכד' ורצוי לא להשתמש בהן?
  • עמידות - האם עמידות של מכשיר היא פרמטר? הם יש מכשירים שיש להם "נטייה להישבר" או להתקלקל ויש להיזהר מהם?

ברור לי שלכל משתמש יש דרישות אחרות ולכן לכל אחד מתאים מכשיר אחר, אבל רציתי לדעת איך בכלל מסתכלים על מכשיר סמארטפון וקובעים אם הוא טוב או לא.

תודה על התגובות.

פורסם

כמו מחשב נייד אתה קונה חבילה ולא מרכיב מפרט כרצונך.

קודם כל אתה צריך להגדיר את השימושים שלך ולהבין מה אתה צריך.

מסך - גדול יותר = מכשיר גדול יותר. שיקול. כמו במסכי מחשב גם כאן יש רזולוציות שונות.

זיכרון - אתה מדבר על אחסון. יש מכשירים בעלי אפשרות הרחבה (כרטיס זיכרון) ויש כאלה שלא. אם אתה הולך לאחסן המון מוזיקה (ולא בענן) או סרטים (די טיפשי לטלפון קטן) אז אולי אתה צריך את זה. במכשירים בלי אפשרות הרחבה, כדאי לבחור את זה עם מספיק נפח שלא יגביל אותך אח"כ. למשל גרסת ה-8GB של הנקסוס 4 די מגבילה לעומת ה-16GB.

מעבד - גם כאן כמו במחשבים - פחות חשוב כמה ליבות או מאיזו חברה, יותר חשוב מבחני הביצועים. לא כ"כ בנצ'מרקים כמו חוויית שימוש אמיתי. כל מכשיר מודרני היום כולל מעבד מרובע ליבות או כפול ליבה למכשירים זולים.

מערכת הפעלה - iOS לעומת אנדרואיד ולעומת WP8. אלה העיקריות - לכל אחד היתרונות והחסרונות. כל מכשיר מגיע עם מערכת הפעלה שמותאמת לו, אי אפשר להחליף (בגדול...)

עמידות - פרמטר שחשוב לכל אחד במידה אחרת. מכשירים לא נשברים לך ביד סתם ככה ובכלל, מכשירי טלפון הם די אמינים ולא נוטים להתקלקל בכלל. יש מכשירים שעמידים יותר לנפילות ויש כאלה שפחות, עדיין מכשיר שנחשב "עמיד" יותר עשוי להישבר מנפילה מגובה של חצי מטר לעומת מכשיר פחות עמיד שיכול לשרוד צניחה מגובה 2 מטר.

ישנם טלפונים בעלי עמידות מיוחדת לאבק ומים (תקני IP57, IP67 וכולי).

פורסם

תזהר מסמסונג. הש** עלה להם לראש והם עושים צרות.

באשר לעמידות / נטיה לשבירות - כל עוד ההתנהגות שלך סבירה כנראה מספיק שתקנה מגן מסך ונרתיק רציני שישמור לך על המכשיר ואתה מכוסה. אני למשל מרוצה מ- Otterbox וזאת למרות שהעיצוב שלהם אינו אופנתי או מלהיב או עדין במיוחד. אפשר גם ללכת על Incipio או אחרים המעוצבים עדין יותר ועדיין בעלי שכבה כפולה הממולצת לשמירה על המכשיר. אגב, חלק מהנרתיקים (Otterbox,Incipio) מגיעים עם מגן מסך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

1. ראיתי שיש במכשירים זיכרון RAM וזיכרון ROM, שאני מניח שהוא זיכרון לאחסון. ממה ש Gil28 כתב אני מניח ש 8GB של זיכרון אחסון הוא המינימום. מהי כמות זיכרון ה RAM המינימלי המומלצת היום?

2. איפה אפשר לראות השוואות בין הביצועים של מכשירים שונים?

3. האם יש מכשירים שהם עמידים מספיק בלי שיהיה צורך לקנות להם כל מיני תוספות כמו כל המגינים הנ"ל (זה נראה כאילו צריך לעטוף כל מכשיר היום בספוג מכל הכיוונים ולחבר לו מצנח בכדי לשמור עליו)?

4. האם צריך להיזהר ממודעות שמפרסמים (למשל בעיתונים) כמו בתחום המחשבים? לדוגמא, ראיתי Optimus L5 II E450 של LG ב - 999 ש"ח, אבל כשמסתכלים על התכונות שלו לא רואים דגם של מעבד (מה שכנראה מעיד על מעבד חד ליבתי) וכמות הזיכרון שלו היא דיי קטנה (4GB לאחסון ו 512MB ל RAM). אני לא יודע לקבוע אם המכשיר הזה שווה משהו או שמנסים למכור פה מכשיר מיושן ביוקר.

פורסם

1. כמות זיכרון ה-RAM המינימלית היא 1GB כאשר לכל מכשיר מתקדם יש היום 2GB (נקסוס 4, גלקסי S4, ה-ONE של HTC וכדומה)

2. פשוט חפש reviews בגוגל של המכשירים השונים (או ביוטיוב).

3. כן, הנוקיות הישנים :) וברצינות, יש לי נקסוס 4 שלא נחשב עמיד במיוחד ויש לו כיסוי סיליקון דקיק. הטלפון נשמר בצורה מעולה ועדיין מרגיש דק בכיס.

4. צריך להיזהר מאוד. המודעות הללו פונות מלכתחילה ללקוחות פוטנציאלים שלא מבינים כלום.

כמו במחשבים גם בטלפונים - כשתהיה יותר בקיא במכשירים וכשיהיה לך אחד ביד, תדע טוב יותר מה טוב ומה פחות.

יש מכשירים ממותגים סיניים שמציעים מעבדים מרובעי ליבות, 1-2GB של RAM ומסכים גדולים במחירים שמתחילים ב-180$ כולל משלוח לארץ. רובם המוחלט מריצים אנדרואיד בגרסאות מעודכנות יחסית (עדיף לחפש 4.2 ומעלה) וכמובן כוללים תמיכה מלאה בעברית.

פורסם
  • מחבר

טוב, סיכום ביניים - אני מבין שאין מה לחשוב על מכשיר בלי פחות מ 1GB של RAM, זיכרון אחסון של 8GB ומעבד כפול ליבה. כמו כן רצוי מכשיר בעל מערכת הפעלה אנדרואיד בגירסה 4.2 ומעלה. האם זה מסכם בערך סמטארפון מומלץ?

אגב, האם אפשר לשדרג מערכת הפעלה? האם אני יכול להתקין תוכנות כרצוני (כמו במחשב רגיל) או שמה אני מוגבל לאיזו חנות אפליקציות או משהו כזה? אני מעדיף מערכת הפעלה שתהיה כמה שיותר גמישה - שאני אוכל להוסיף ולהסיר תוכנות כרצוני ובמקרה הצורך - לכתוב בעצמי תוכנה שתעבוד במכשיר.

בקשר לעמידות - אני לא רוצה מכשיר שישבר בכיס או אם הוא ייפול קצת או יופעל עליו קצת לחץ. לי כרגע יש מכשיר נוקיה ישן - 3510i כזה מ 2005 (אני חושב), רק שאצלי כל המקשים מחוקים, יש שבר בפלסטיק לאורך המסך (לא ממש נוראי), הסוללה לא מחזיקה הרבה זמן, ויש בעיה בהטענה (אני חושב שהמגעים בטלפון לא טובים), אבל חוץ מזה הטלפון הוא דיי טוב והוא נחשב עמיד בעיניי. לפניו היה לי 5110 של נוקיה (מ 1999) שהיה אפילו יותר עמיד. יש סיכוי שקיים מכשיר עמיד ברמה המתקרבת לטלפון הנ"ל? ממה שראיתי במשפחה הוא שהטלפונים מהשנים האחרונות נוטים להתקלקל, מקבלים קורוזיה ומפסיקים לעבוד אם הם נחשפים לטיפת זיעה וכד'. פשוט נראה שבונים את הטלפונים היום במטרה שהם יתקלקלו, וזה לא משהו שאני מעוניין בו.

פורסם

מכשירים לא נשברים בכיס סתם ככה.

מערכת הפעלה ניתן לשדרג בהתאם למה שהיצרניות משחררות. מכשירי הנקסוס למשל לא תלויים באף אחד - ביום שגוגל משחררת עדכון לאנדרואיד, אתה יכול לעדכן מיידית.

אצל סמסונג למשל אתה צריך לחכות שסמסונג ישחררו עדכון וזה לוקח בד"כ כמה חודשים טובים אם בכלל (מכשירים ישנים לא מקבלים עדכונים יותר).

מערכת אנדרואיד היא הגמישה ביותר. אתה יכול להוריד אפליקציות מהחנות של גוגל או להתקין בעצמך קובץ APK. אתה יכול גם לפתח בעצמך אפליקציה ולהפעיל מיד במכשיר שלך.

פורסם
  • מחבר

כשכתבתי מכשיר שנשבר בכיס התכוונתי למצב שבו המכשיר בכיס (של המכנסיים) ואז מתיישבים או נשכבים ומפעילים לחץ על המכשיר. טוב עכשו כשאני כותב את זה אני מבין שסביר להניח שכמעט כל מכשיר יישבר, אבל עדיין הייתי מעדיף מכשיר בעל כושר עמידות גדול יותר.

אגב, חיפשתי ב ZAP מכשירים בעלי לפחות 2 ליבות, מערכת הפעלה אנדרואיד, לפחות 1GB של RAM ולפחות 4GB של ROM, וקיבלתי 2 מכשירים: ThL W100 ו-Zopo ZP300. מעולם לא שמעתי על החברות האלו, איך אני יכול לדעת אם מדובר במכשירים טובים או בסתם מכשירים שלא שווה להסתכל עליהם?

עוד שאלה - האם כמו במסכי טלויזיה ומחשב גודל המסך באינץ' הוא אורך האלכסון מפינה אחת לפינה מקבילה או שבתחום זה הוא נמדד בצורה אחרת?

פורסם

אורך האלכסון.

מכשירים סיניים לא כדאי לקנות בארץ. חפש במקומות כמו aliexpress או http://www.geekbuying.com/ למשל.

מכשירים מרובעי ליבות די זולים והם עדיפים על כפולי הליבה. חפש אתה המעבד MTK6589 (לעומת MTK6577 הכפולים)

פורסם
  • מחבר

OK, תודה. לא היה לי מושג שמדובר במכשירים סיניים.

אגב, אין בעיה עם עברית במכשירים כאלו, בפרט בדגמים שמזמינים מחו"ל? ומה לגבי אחריות? בקיצור - האם מומלץ להזמין מכשירים כאלו באופן עצמאי או לשלם מחיר כפול או אפילו משולש על מכשירים פחות טובים מחנויות בארץ?

פורסם

אין בעיה עם עברית בכל מכשיר שמריץ אנדרואיד בגרסה 4.1 ומעלה כי זה בא מובנה מגוגל.

האחריות לא מכסה נזקים פיזיים כך שהיא כמעט ולא שווה כלום.

אתה מחפש מכשיר מן הסתם. אולי נוכל לעזור לך לכוון למכשיר מסויים :)

פורסם

אני הזמנתי מ pandawill.com

ZOPO 980 המשודרג עם 32GB ו 2GB RAM עובד אחלה , הזמנתי 2 לי ולאחי. 349.99$

עם 4.2.1 עובד בסדר גמור, ועבר במכס בלי לשלם.

פורסם
  • מחבר
אין בעיה עם עברית בכל מכשיר שמריץ אנדרואיד בגרסה 4.1 ומעלה כי זה בא מובנה מגוגל.

האחריות לא מכסה נזקים פיזיים כך שהיא כמעט ולא שווה כלום.

OK, תודה. אז לפי זה אין שום סיבה לא לקנות מכשיר מחו"ל דרך האינטרנט (מאתר אמין כמובן), שכן האחריות לא ממש עוזרת.

אתה מחפש מכשיר מן הסתם. אולי נוכל לעזור לך לכוון למכשיר מסויים :)

כבר כתבתי איזה מכשיר יש לי עכשו, אז ברור לי שבקרוב אצטרך להחליף מכשיר. מכיוון שאני לא יודע כלום על סמארטפונים פתחתי את הדיון הזה במטרה לשאול שאלות ולהתחיל ללמוד את הנושא. ברגע שאני אוכל להתמקד בקבוצת מכשירים מסויימת (אחרי שאני אדע מה הן התכונות החשובות במכשיר ואדע לתת עדיפות לכל אחת מהן) ובהתאם לתקציב מסויים, אני כנראה אפתח דיון בפורום המתאים בכדי שיעזרו לי להחליט.

ממה שלמדתי עד עכשו, הדרישות המינימליות ממכשיר סמטרטפון כיום הן:

1. מעבד עם 2 ליבות. הטלפונים הזולים הטובים מגיעים עם מעבד ה MTK6589, שהוא מרובע ליבות.

2. גודל זיכרון RAM של 1GB.

3. זיכרון אחסון של 8GB.

4. מערכת הפעלה אנדרואיד 4.1 לפחות (בשביל התאימות לשפה העברית).

עכשו בקשר לתכונות אחרות:

גודל מסך - האם 4.5 אינץ' הוא הגודל המינימלי המומלץ? כן, ברור לי שלכל אחד מתאים משהו אחר, אבל באופן כללי האם שווה להסתכל על מכשירים בעל מסך קטן יותר?

מצלמה - אני מניח שאין טעם לחפש מכשיר בעל מצלמה בעלת רזולוציה של פחות מ 5 מגה פיקסלים.

קישוריות - אני מניח שכל המכשירים תומכים ב WiFi ובחיבור למחשב בעזרת USB. האם יש תקן נוסף שיש לדרוש ממכשיר סמארטפון היום?

חיבור לרשת הסלולרית - אני לא מבין בזה כלום. אני לא יודע באיזה תקן עובדת כל חברה סלולרית היום, אז מה בדיוק צריך לדרוש מהמכשיר בכדי שלא תהיה בעיה לעבוד איתו בכל רשת (החברות הסלולריות היום שאני מכיר/שמעתי עליהן הן פלאפון, סלקום, אורנג', מירס וגולן-טלקום)?

מה עוד צריך לעניין אותי או בעצם - אילו תכונות חשובות לכם במכשיר הסמארטפון?

פורסם

בטלפונים הזולים לפעמים הgps לא מתפקד טוב, רצוי תמיכה בכל התדרים

פורסם
OK, תודה. אז לפי זה אין שום סיבה לא לקנות מכשיר מחו"ל דרך האינטרנט (מאתר אמין כמובן), שכן האחריות לא ממש עוזרת.

כבר כתבתי איזה מכשיר יש לי עכשו, אז ברור לי שבקרוב אצטרך להחליף מכשיר. מכיוון שאני לא יודע כלום על סמארטפונים פתחתי את הדיון הזה במטרה לשאול שאלות ולהתחיל ללמוד את הנושא. ברגע שאני אוכל להתמקד בקבוצת מכשירים מסויימת (אחרי שאני אדע מה הן התכונות החשובות במכשיר ואדע לתת עדיפות לכל אחת מהן) ובהתאם לתקציב מסויים, אני כנראה אפתח דיון בפורום המתאים בכדי שיעזרו לי להחליט.

ממה שלמדתי עד עכשו, הדרישות המינימליות ממכשיר סמטרטפון כיום הן:

1. מעבד עם 2 ליבות. הטלפונים הזולים הטובים מגיעים עם מעבד ה MTK6589, שהוא מרובע ליבות.

2. גודל זיכרון RAM של 1GB.

3. זיכרון אחסון של 8GB.

4. מערכת הפעלה אנדרואיד 4.1 לפחות (בשביל התאימות לשפה העברית).

עכשו בקשר לתכונות אחרות:

גודל מסך - האם 4.5 אינץ' הוא הגודל המינימלי המומלץ? כן, ברור לי שלכל אחד מתאים משהו אחר, אבל באופן כללי האם שווה להסתכל על מכשירים בעל מסך קטן יותר?

לגבי הגודל, זה כמו בכל מסך, כמה שיותר גדול יותר טוב. אבל כאן יש חשיבו שלא יפריע בכיס. אגב, רוב המכשירים מהדור האחרון הם לא יותר גדולים מהדור הקודם, למרות שגודל המסך בפועל גדל. לטעמי, 4.7 זה המינימום כיום.

לגבי הרזולוציה, מינימום 768 על 1280. יש גם הבדלים בין מסכי LCD למסכי AMOLED, אבל זה כבר יותר עניין של טעם אישי.

מצלמה - אני מניח שאין טעם לחפש מכשיר בעל מצלמה בעלת רזולוציה של פחות מ 5 מגה פיקסלים.

תלוי כמה חשובה לך איכות המצלמה. לכל מכשירי המותג מהדור האחרון והקודם יש מצלמה לפחות סבירה. יש מכשירים עם מצלמות יותר טובות, אך עדיין לא טובות כמו מצלמה יעודית. אגב, נתון ה MP הוא לא זה שקובע את איכותה של המצלמה.

קישוריות - אני מניח שכל המכשירים תומכים ב WiFi ובחיבור למחשב בעזרת USB. האם יש תקן נוסף שיש לדרוש ממכשיר סמארטפון היום?

לא יודע. אתה צריך עוד משהו ?

חיבור לרשת הסלולרית - אני לא מבין בזה כלום. אני לא יודע באיזה תקן עובדת כל חברה סלולרית היום, אז מה בדיוק צריך לדרוש מהמכשיר בכדי שלא תהיה בעיה לעבוד איתו בכל רשת (החברות הסלולריות היום שאני מכיר/שמעתי עליהן הן פלאפון, סלקום, אורנג', מירס וגולן-טלקום)?

המכשירים הממותגים מהדור האחרון או מהדור הקודם, תומכים בכל הרשתות תמיכה מלאה.

מה עוד צריך לעניין אותי או בעצם - אילו תכונות חשובות לכם במכשיר הסמארטפון?

לי מאוד חשוב כמה מהירה וחלקה התגובה של המכשיר ומערכת ההפעלה. אם זה מגמגם, אז מבחינתי זה פוגע בשימוש. את זה אפשר למצוא בראש ובראשונה במכשירי נקסוס. לסלולר אגב מדובר במכשיר הנקסוס 4, שעלותו בישראל פחות מ 1600 שח לגרסת 16GB, ועדיף על מכשירים רבים שיקרים ממנו.

יש מכשירים המגיעים עם משדר IR שבעזרת תוכנה ניתן לתכנתו במקום שלט IR רגיל. נחמד כאשר נעלם השלט, או אם אתה רוצה ליצור בלאגן בטלוויזיות בבר בזמן משחק חשוב.

כמה חשוב לך נפח האכסון ?

התקציב

אני רוצה להוסיף לגבי עמידות המכשיר. זה לא מה שאתה רגיל אליו מהנוקיות הישנות. אם אתה לא יודע ממש לשמור על המכשיר ובעיקר למנוע לחלוטין נפילות, קנה נרתיק. אפילו הזולים מסוג TPU GEL שעולה 10 שח מספק הגנה שתעזור ב 95% מהמקרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים