עבור לתוכן

הסרת מגבלת OC ל- AMD OverDrive

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם !

יש ברשותי כרטיס מסך מבוסס 6950.

משום מה ה- MSI AFTERBURNER לא עובד יציב ונאלצתי להסיר את התוכנה.

ברצוני להמשיך לבצע OC באמצעות ה- OVERDRIVE שמובנה בקאטאליסט אך יש שם הגבלה לתדר ליבה עד 840 מ"ה.

התדר המקורי הוא 800 מ"ה לכן הכלי מאפשר תוספת של 40 מ"ה בלבד.

כיצד ניתן להסיר מגבלה זו ?

פורסם

ניסית להשתמש ב-TRIXX? תוכנה נוחה ופשוטה...

מה דגם הכרטיס המדוייק ?

פורסם
  • מחבר

ב- TRIXX אני מקבל את אותה המגבלה של ה- OVERDRIVE

הדגם המלא:

sapphire HD6950 2GB GDDR5 DIRT3 EDITION

פורסם

We thought we'd give it a little bump in clock speeds. Using just the inbuilt Overdrive function seen in the Catalyst driver suite, we pushed the core up to 840MHz and the memory to 5300MHz QDR. This is the maximum OC offered in Overdrive, so it's pretty cool that you can just throw the sliders right to the end and be on your way.

Read more at http://www.tweaktown.com/reviews/4155/sapphire_radeon_hd_6950_2gb_dirt_3_edition_video_card_review/index2.html#K0egWpTpow7AxLlF.99

כנראה שהכרטיס מוגבל לתדר הזה, נסה להעביר את המתג לביוס השני ולעלות עוד, אם לא עוזר אז הכרטיס הזה בעל מגבלה.

פורסם
  • מחבר

אם זה המצב אז הכרטיס הזה אכזבה אחת גדולה,

בכרטיס שלי ספציפית הסירו את השיידרים הנוספים ככה שאני לא יכלתי לצרוב ביוס של 6970

אני אגיע הביתה ואנסה לעבור לביוס השני נראה מה יהיה.

פורסם

אמורה להיות דרך לבצע המהרה ללא הגבלות, שכחתי כרגע בע"פ איך עושים זאת, אך חיפוש בגוגל לבטח יעלה את השיטה.

זה טריק קטן בקובץ קונפיגורציה אם אני זוכר נכון, שמרגע שמשנים שם פרמטר כל המגבלות יורדות וניתן להזין איזה ערך שרוצים.

אני שחקתי עם זה פעם ומאז יכול להזין כל ערך שרוצה.

אפשר אפילו לעקוף את המגבלה הקשיחה לעד 20% תוספת מעל ה- TDP, ולהכניס עד 50% מעל.

כמדומני האפשרות לפתיחה נמצאת מובנת בתוכנה msi afterburner.

פורסם

נק ישנם כרטיסים חסומים להעלאת מתחים או תדר, בדרך כלל בגרסאות OC.

כבר ניתקלתי בכרטיסים כאלו וחיפוש ברשת העלה תוצאות של המון אנשים שניסו לשחרר את המגבלה אך לשווא ורק הסרה של רכיב ספציפי על ה-PCB גרמה לשיחרור המגבלה.

פורסם

אני זוכר שבכרטיסים שלי (6970 רפרנס של gygabyte ) גם בmsi af וגם בcatalyst הייתה מגבלה על המתח והתדר , אבל אחרי קינפוג של msi af היה אפשר לפתוח את זה .

פורסם

עידן צודק, יש כרטיסים מוגבלים חומרתית שגם צריבת קשוחה "פתוחה" עליהם לא תעזור. עם זאת לא נראה לי שזה המקרה כאן, ויש דרך להסיר את ההגבלה ב- Catalyst בעזרת עריכת קובץ. אני יודע שזה עבד בעבר (מניסיון), אני כרגע לא זוכר את התהליך, צריך למצוא ע"י גוגל...

אגב,

אם זה כרטיס רפרנס, למה לא לצרוב עליו קשוחה של 6970 ?

פורסם

בכרטיס שלי ספציפית הסירו את השיידרים הנוספים ככה שאני לא יכלתי לצרוב ביוס של 6970

פורסם

אם הסירו את השיידרים הנוספים זה אומר שאין אפשרות "לפתוח" אותו ל 6970 , אבל זה גם אומר שאין אופציה לעשות oc בכלל ?

פורסם

אכן... זה מסביר.

פורסם

אני עדיין לא יודע אם הוא השתמש בביוס הכפול שבו קיים גם מצב ללא הגנות ומגבלות :nixweiss:

פורסם
נק ישנם כרטיסים חסומים להעלאת מתחים או תדר, בדרך כלל בגרסאות OC.

כבר ניתקלתי בכרטיסים כאלו וחיפוש ברשת העלה תוצאות של המון אנשים שניסו לשחרר את המגבלה אך לשווא ורק הסרה של רכיב ספציפי על ה-PCB גרמה לשיחרור המגבלה.

לא של תדר. המגבלה של התדר היא תוכנתית ומגיע ממערכת ההפעלה והדרייבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים