עבור לתוכן

שאלה רטורית בנוגע לספק

Featured Replies

פורסם

שלום,קיבלתי הרגע מחשב אבל ללא הכבל שמעביר חשמל לספק..

השאלה שלי היא כזאת,אני יכול לקנות בחנות כל כבל?

אין דבר כזה "מתאים" "ולא מתאים"?

פורסם

פותח הדיון, שאלה רטורית היא שאלה שהתשובה אליה ברורה מאליו.

התשובה לשאלה הלא ברורה מאליו ששאלת, לא לחלק, היא שכל כבל מהסוג הזה יתאים, על עוד הוא בתקן ישראלי כמובן

פורסם

ככל הידוע לי כל הספקי כוח למחשב בכל העולם בעלי אותו חיבור לכבל חשמל.

בצד שמתחבר למערכת החשמל המקומית צריכה להיות תאימות על פי התקן המקובל באותו איזור/מדינה.

בקיצור, כל כבל קומקום יתאים.

616278.jpg

פורסם

הכבל סטנדרטי, רק שיהיה באיכות המתאימה - לא חוט דקיק שהעובי שלו דומה יותר ל USB/כבל רשת ולא לכבל חשמל.....

דרך אגב, התקע של כבל חשמל למחשב נקרא IEC320 C13 (החיבור בספק עצמו הוא C14). התקע של "כבל קומקום" לבן שניתן לקנות בחנות כלי בית הוא C15 - זה לא בדיוק אותו כבל

פורסם

אבל אם שניהם מתחברים טוב לאותו החיבור ועובדים באותה המידה, מה זה משנה?

עריכה: הנה התשובה(מה שהופך את השאלה לשאלה רטורית...)

IEC C14 to C15 power cords are 15 amps, 250 volts, and are available in varying lengths. The C15 female connector has the same pin array as a C13. However the C15 has a notch at the base. The C15 can be plugged into the C14 or C16 inlets while the C13 is limited to the C14 inlet.

על פי זה הC15 מתחבר גם לC14 וגם לC16, מה שהופך אותו לא רק לכבל מתאים לחלוטין לספק מחשב, אלה גם לכבל משופר עם אפשרות להתחבר גם למכשירים אחרים בתקן חדש יותר, בהם הC13 לא יכנס בגלל עיצוב מיושן שאינו תומך בתקן המשופר.

בעצם ההבדל היחידי בין הכבלים הוא בחריץ קטן במעטפת הפלסטיק, שנחוצה ומאפשרת חיבור לכניסת C16.

תקן אותי אם אני טועה.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

זה לא חדש/ישן, ההבדל ביניהם (כלומר לא החריץ שעשו כדיי שהתקע לא יתאים, אלא ההבדל שבגללו מייצרים 2 סוגים של תקעים) הוא שהC13 הוא חיבור יצוק רגיל מפלסטיק גמיש וה C15 מיוצר מפלסטיק קשיח עמיד לחום, בשביל מכשירי חשמל שבהם החום מגיע לתקע כמו קומקום. חוצמה הם אותו דבר

הכבל של הקומקום אכן מתאים ועובד אם המחשב. בעניין המשופר - הייתי אומר שלא ממש. למה שהוא שמתי לב שתקעים של C15 מרגישים יותר "משוחררים" מ C13 ויותר קל למשוך אותם החוצה מהחיבור, למרות שלפי התקן הם צריכים להיות אותו דבר. לדעתי זה ההבדל העיקרי ביניהם בשימוש למחשב....

פורסם

אה, עכשיו הכל מובן.

הC16 מקבל רק C15 ומונע מC13 להיכנס, כי C13 עלול לא להתאים לתנאי הסביבה אליהם הC15 יועד.

בעוד שהC14 מקבל את שניהם כי מבחינתו אין הבדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים