עבור לתוכן

התייעצות לגבי רובה סלילים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בניתי סוגשל מעיים לרובה סלילים.. זאת אומרת מעגל טעינה קבל וסליל..

קודם כל מי שלא מכיר רובה סלילים זה רובה שעובד ע״י סליל שמסובב על קנה.. הסליל מחובר לקבל שברגע שהוא פורק את המתח שלו הסליל מתמגנט ודוחף את ה״קליע״ החוצה.

הצלחתי לטעון קבל של 400 וולט ( 470uf) ע״י מעגל של מצלמה חד פעמית.

הצלחתי לירות! אבל לא קרוב לעוצמה שאני רוצה בה.. הייתי שמח אם תתנו לי המלצות כמו באיזה קבל ממליצים להשתמש ואיך אני מחזק את המהירות של יציאה של הקליע.. אולי קבלים אחרים? אולי הסליל? אולי בכלל המעגל טעינה הוא זה שמגביל אותי?

צירפתי לכם 2 תמונות.. 1 זה הכל מורכב ועובד עם הסליל הישן והתמונה השניה זה הסליל החדש שהכנתי..

מחכה לתגובות חברים! תודה!

פורסם

אתה צריך קבל של 10.000 מיקרופרד בגודל פיזי קוטר 75 ממ אורך 130 ממ

פורסם
  • מחבר

וזה באמת יצליח לירות יותר חזק? ואני מניח שהוא יהיה ממש גדול פיזית.. אז יש אופציה לחלק את זה לכמה קבלים יותר קטנים ולחבר אותם ביחד? כי זה צריך להיכנס לתוך רובה בסופו של דבר.כמה וולט הם צריכים להיות?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לחבר כמה קבלים והעלתי את המתח ל250 וולט.. משומה הקליע תמיד שואף לעוף לצד שהוא בוחר.. יש למישהו הסבר? אני הבנתי שסליל שואף לקחת את הקליע לאמצע אבל בגלל התנופה שהוא צובר עד האמצע הוא יוצא מהצד השני

פורסם

התנגדות של החוט בסליל אוליי ? מה קורה אם אתה יוצר סליל קצר יותר אם חוט עבה יותר ?

מיקום של הסליל vs מיקום ההתחלתי של הקליע בצינור ?

פיזור של הסליל על חלק ארוך יותר של הצינור ? (שלא יקרה שכשהקליע כבר עבר את הסליל עדיין יש זרם והסליל מושך אותו אחורה)

פורסם
  • מחבר

ברוב הפרוייקטים שמצאתי באינטרנט מסובבים את הסליל סביב חלק ממש קטן.. והפרוייקטים האלה עושים בידיוק מה שאני רוצה.. בכל מקרה אני אנסה לבנות את הסליל לאורך יותר גדול ואנסה עבה וקצר לעומת מה שבניתי שהוא ארוך מאוד ופחות עבה..חבל שלא מתעסקיח בזה בארץ זה נושא ממש מגניב

פורסם

אני מניח שתצתרך הרבה ניסוי וטעיה. סליל קצר ודק יותר מגדיל את זרם הפריקה של הקבל, ומקצר את משך הפריקה. מצד שני ככל שיש פחות לולאטות של חוט בסליל כך השדה המגנטי קטן יותר (עוצמת שדה מגנטי = זרם * כמות לולאות * דברים אחרים)

ההגבלה על הזרם בסופו של דבר (אם אתה מקצר אותו) היא מה ESR של הקבל שהוא משהו כמו 0.5-1 ohm לקבל חדש (ויותר אם אלה קבלים ישנים שה ESR שלהם עלה אם הזמן + הוא יכול לעלות גם כתוצאה מהפריקות החזקות שיש לך במערכת) /כמות הקבלים שחיברת, אז אנחנו רוצים שהסליל לא "יהרוס" לנו את זה יותר מידי אם ההתנגדות שלו (שמתווספת ל ESR) - הייתי מתחיל לשחק אם סלילים באיזור של כמה ohm בערך

נערך על-ידי 11010010110

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים