עבור לתוכן

תאורת לדים מבוססת מפסק מגנטי

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין להוסיף תאורה לארון בגדים גדול, עמוק וחשוך של אשתי.

לא מסובך מדי, רצועת לדים של איזה 4-5מ', לארגן מקור מתח של 12וולט וקצת נגרות קלה.

אני רוצה לעשות אתזה טיפה חכם, כלומר חישה של ארון פתוח - סגור

יש לי 2 שאלות עיקריות:

1. אילו סוגי תאורה אתם מכירים שתהיה חזקה מספיק? חיפשתי קצת סרטונים והלדים לא נראים ככ חזקים. מכירים משהו מסוים? אשמח לשמוע אם כן.

2. אני מתלבט לגבי המפסק שאשים. אני מניח שהכי הגיוני זה מפסק מגנטי. אבל יש לי 3 דלתות, אז מה הכי יעיל? לפצל את התאורה ל-3 עם 3 מפסקים, או שישנה דרך להצליב בניהם איכשהו? יש משהו מסוים מומלץ?

אני יודע שאין פה ארדואינו, מקווה שתסלחו לי :cheesy:

פורסם

סרט לדים פגיע, שלוקח כמה A (כלומר הספק שלו יכול לתת כמה A לפחות), בתוך ארון בגדים צפוף. רק אני לא אוהב את זה ?

נניח שהולכים אם הרעיון הזה, יש כמה מגבלות שהייתי שם משיקולי בטיחות והן דיי קובעות כבר מה ואיך להרכיב

אפשרות התאורה היחידה שגם לא תתפוס חלק משמעותי מנפח הארון היא פס לדים (חוץ מלדים האפשרות האחרת היא פלורסצנט). הם מספיק חזקים בשביל למצוא משהוא בתוך ארון

כדיי שכל הדבר הזה יהיה בטיחותי צריך להגן על פס הלדים - שלא יגע בו איזה קולב מתכתי ויקצר אותו, שלא ייתלש מהמקום כשדוחפים משהוא לארון - תעלה שקופה שתגן עליו, ושלא יתחמם משמעותית אם הדלת של הארון נשארה קצת פתוחה/מפסק נדפק והוא נשאר לדלוק במשך ימים וחודשים - כלומר להוריד לו קצת את המתח / שהפס מהתחלה לא יהיה בהספק גבוה - לא לדים בהירים וכו

חוצמזה הייתי מוריד לפס לדים את ההספק ומפצל את הפס לקטעים קצרים, שכל אחד לוקח לא יותר מ 200-300mA ומגן על כל קטע כזה אם פיוז בסדר גודל של 200-300mA. זה זרם נמוך מספיק כדיי שיהיה כמעט בלתי אפשרי שהוא יגרום להתחממות חוטים וכדומה גם במקרה של מגע לא טוב או קצר וכו. גם מהמפסקים לא הייתי מנסה להוציא יותר מ 1A/מפסק ככה

מפסקים מגנטיים בדרך כלל לא מיועדים לזרמים כאלה, הייתי מציע שתשים microswitch אבל מצאתי את זה -

http://www.ebay.com/itm/5-Switch-Light-Alert-Door-Closet-Jamb-Pantry-Pressing-Button-15A-230V-AC-DC-/190914342678

אין לי שמץ של מי הרעיון לחבר דברים שצריכים 240v 15A בתוך ארון בגדים, אבל יש מי שמוכר את המפסקים בשביל זה והוא מישראל O_o כנראה שהמפסקים האלה יסתדרו אם 12V 1A

ספק הכוח יכול להיות סתם ספק 12V כלשהוא, וגם איתו יש כמה שיקולי בטיחות (איכות הספק, שלא יעמוד בתוך הארון, החוט שהולך ממנו לארון וכו)

פורסם

אני משתמש בפסי לד בהירים כאלו:

http://www.ebay.com/itm/Waterproof-5M-Cool-White-5050-SMD-LED-Flexible-Strip-300-LEDs-12V-tracking-/161108484528?pt=US_Car_Lighting&hash=item2582d061b0

הם מאירים מצויין אבל לוקחים בערך 3.5 אמפר לפס של 5 מטר. אז כמו שהומלץ מעלי, תחתוך את הפס לאורכים המתאימים ותמצא דרך לספק להם מתח של נניח 11 וולט במקום 12 כדי להחליש מעט את עוצמת האור ולהוריד את הזרם. באיביי מדובר בעיניין של מזל אבל הפסים שאני קניתי עובדים ברצף כבר די הרבה זמן.

אם אתה רוצה משהו מוגן אז יש פסים מוגני מים שמגיעים בתוך צינורית מלבנית שקופה, הם עולים פי שלש או ארבע.

פורסם

להוריד את המתח (ולסדר את זה בצורה בטיחותית מספיק בשביל להיות בתוך ארון בגדים) יותר מסובך מלבחור פס לדים שיש לו הספק נמוך....

פורסם

אני בניתי משהו כזה עם בקר msp430 שאחראי על הדלקת פסי הלדים באמצעות טרנזיסטור. את פס הלדים מסוג 3258 מוגן מים אני מדליק עם שנאי 9v 5A, זה מספיק בהחלט.

הבקר שולט על ההדלקה ב fade in/out על כל חלק בארון כשהדלת נפתחת ומכבה את התאורה כ 30 דקות אחרי במקרה ונשכח.

באיזור הבקר שמתי חיישן טמפרטורה ובמידה ומאיזושהי סיבה הוא מתחמם (ליד הטרנזיסטור), הזרם מנותק מיידית.

פסי הלדים כשהם מוגני מים הם דיי חזקים, ולא היתה לי בעיה של התחממות איתם. רצוי רק לקבע אותם עם תפסנים מיוחדים לפסי לדים מכיוון שהדבק שלהם לא מחזיק יותר מידי טוב.

פורסם
להוריד את המתח (ולסדר את זה בצורה בטיחותית מספיק בשביל להיות בתוך ארון בגדים) יותר מסובך מלבחור פס לדים שיש לו הספק נמוך....

צודק לחלוטין, פשוט פסי הלדים שמצאתי הם או בהירים מאד או חלשים מאד.

נתקלת במקרה בקישור לפס לדים "ביניים" כלומר יותר מקישוט אבל שלא צורך אמפרים שלמים להפעלתו?

פורסם

יש "פסים לקישוט" לא כל כך חלשים, בסך הכול אתה לא צריך תאורה חזקה במדפים של ארון... תשווה אותם לפי ואט/מטר בהנחה שכמות האור שהם נותנים פרופורציונית להספק (התעלמות מהבדלים בין הסוגים השונים של הלדים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים