עבור לתוכן

פרויקט שיפוץ אומגה אודיו סאבוופר 10"

Featured Replies

פורסם

כבר המון זמן שאני מחפש לרכוש את הסאב-וופר 10" של אומגה אודיו, אבל כל פעם כשצץ אחד למכירה באזור המרכז, הוא מצליח לחמוק מהידיים שלי.

AudioFidelity (איל פור) הציע למכירה את הסאב במחיר זול מאוד, הקאץ'? ככל הנראה התעסקו בו, וכפי שאפשר לראות, הוופר לא מקורי.

רכשתי אותו.

viXK6w9m.jpg

כל שאר המכלולים (תיבה, מגבר, XO) מקוריים, אבל מצבם לא ידוע.

בדיקה מהירה של הסאב מגלה כי היחידה לא איכותית, בלשון המעטה, וישנם חרחורים, רשרושים וזמזומים משונים, חלקם ככל הנראה בגלל טיב הוופר, וחלקם גם מקורם בהתקנה קלוקלת של היחידה:

1. באמצעות אך ורק 3 ברגים מתוך 8.
  2. הברגים עצמם לא בגודל המתאים.
  3. החורים ב Baffle (השקע שבעץ שמחזיק את הוופר) כבר שחוקים.
  4. אפס ניסיון של אטימה בין הוופר לתיבה.

בנוסף:

1. ישנם גם פגמים קוסמטיים בעץ, כיאה לסאב-וופר בן כמה שנים טובות (הערכה שלי, כ 8-10~ שנים).
  2. רגליות הגומי כבר מתפוררות, ולא מותקנות בצורה טובה.
  3. הגריל כבר ראה ימים טובים יותר.

בתכנון שיפוץ כולל של הסאב, תוך כדי שחזורו למצב מקורי וחדש כפי שיצא מהמפעל, ובנוסף לכך, לשדרג אותו עוד יותר:

• בראש ובראשונה וחשוב מכל, התקנה ואיטום כראוי של יחידת וופר 10" מקורית וחדשה שתרכש ישירות מהמפעל של אומגה אודיו בחולון.
  • הערכת מצבם של שאר המכלולים מלבד לוופר עצמו.
  • שדרוג מערכת החשמל, התקנת שקע IEC ומתג הפעלה \ כיבוי אמיתי.
  • שדרוג הקבלים ורכיבים נוספים במגבר הכח.
  • ניקוי הפוטנציומטרים ורכיבים נוספים ב Preamp - כרגע הם מלוכלכים ומעבירים רעשים למגבר כשמכוונים אותם.
  • העפת רגליות הגומי והתקנת ספייקים מקוריים של אומגה אודיו ממתכת.
  • ניקוי התיבה, ביצוע תיקוני צבע, ושחזור הגריל.

תאחלו לי בהצלחה :)

פורסם

בהצלחה רבה וכל הכבוד!

אני רק שאלה.. אלא אם אתה נהנה משיפוץ\שחזור, לא היה עדיף לחפש אחד שלא התעסקו בו? לחילופין, לא היה כדאי לדבר עם אומגה אודיו ולברר כמה יעלה להחזיר את הסאב למצבו המקורי או אם יש להם משהו מתצוגה\טרייד-אין להציע?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים