עבור לתוכן

כיצד להחליף מתג TACT SMD?

Featured Replies

פורסם

שכן שלי הביא אלי את הגלקסי S3 שלו שסבל מבעיית ריסטים חמורה, כשהוכנסה סוללה הוא הדליק את עצמו, הראה את סמל סמסונג והפעיל מחדש, כשחובר למטען, הראה סמל של חיבור למחשב, סוללה, ושוב הופעל מחדש

כנ"ל בריקוברי.

התסמינים האלו שונים מSDS כך ששללתי זאת, חשדתי שכפתור הPOWER נדפק והוא מקצר כל הזמן, בדיקה פשוטה במולטימטר איששה את הטענה הזו.

הוא הזמין מאיביי מפסק חדש כזה, השאלה היא איך כדאי להלחים את המפסק חזרה, מנסיון שיש לי עם נגן MP3, זה מאוד מסוכן לעשות את זה עם מלחם, כי המפסק יכול להנמס, וגם חשוב שהוא יהיה מקובע, כי הוא נדחף מכיוון שיכול להוריד אותו מהלוח, באינטרנט ראיתי מישהו שממליץ לעשות את זה עם בלואר.

השאלה שלי זה איך לעשות את זה נכון, מלחם (ואם כן, איזו טמפ' לכוון) או בלואר.

פורסם

תעלה תמונה של המפסק וגם תמונה של המעגל.

עם בלאור פשוט אתה עלול לפגוע ברכיבים אחרים במעגל או להעיף את המפסק. אם יש לך אפשרות להשיג תחנת עבודה לפירוק/הרכבה של רכיבי SMD זה מצויין.

פורסם

עשיתי החלפת מתג כזה בנוקיה שגם ה-Power נהרס שם, צריך להיות מאד מאד עדינים עם ההלחמה, זה לא פשוט וצריך לדייק מאד. הכי קשה היה לייצב את המתג כך שכשאגע בו עם המלחם הוא לא יזוז וכל זה בגודל מאד קטן, בעייתי אך אפשרי. צריך הרבה סבלנות.

פורסם
  • מחבר

אפשר לרמות ולהשתמש בקצת דבק... לא?

פורסם

ישנם כמה אפשרויות להחזיק את הרכיב במקומו.

1. פיצנטה ארוכה ודקה.

2. טיפת דבק מהיר על קיסם ומריחה קטנטונת על הרכיב ולא על הרגלים ואז להצמיד את הרכיב למעגל ולאחר כמה דקות להלחים.

שים לב ! טיפת דבק מהיר אני מתכוון לטיפה בגודל שערה מהראש.

פורסם

להעיף את המפסק הישן אם מלחם - לא בעיה

לספוג את השאריות של הבדיל אם סרט - לא בעיה

את המפסק החדש ניתן להצמיד למקום אם תנין קטן וכו' - מפיק שתהיה נקודה אחת שניתן להגיע אליה ולהלחים, אחריי זה ניתן להוריד את התנין ולהלחים את כל היתר.....

והמלחם חשוב אבל זה רק חצי מהסיפור, יש בדיל איכותי שיוצר הלחמות טובות ונקיות ויש בדיל דפוק שיוצר הלחמות אפורות ולא מקבל את הצורה שצריך (גם כשעובדים איתו בטמפ' הנכונה). לדברים האלה חשוב ביותר בדיל איכותי

פורסם
  • מחבר

המלצה על בדיל איכותי? לדוגמא מ4project?

פורסם

לא מכיר ספציפית לפי שמות/מותגים. אם יש לך בדיל כלשהוא תנסה להלחים איתו סתם לניסיון (על דברים לא קשורים) ותראה אם הוא יוצר הלחמה שנראית טוב או מכוערת (כך שרואים שתהיה בעיה להלחים איתו דברים קטנים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים