עבור לתוכן

עזרה בהערכת צריכה של פרוייקט והתאמת סוללה

Featured Replies

פורסם

יש לי פרוייקט שמורכב מארדואינו מגה, SHIELD שעליו (יש בו מגבר מתח שנותן פולסים, דימוקס ושני דרייברים), שני מנועים קטנים, ושני בקרי L6470 במעגל של sparkfun,

מתח הכניסה המומלץ לShield זה 9-12, וראיתי שהמנוע מתפקד טוב כשאני מכניס לו 12V,

בהנתן דפי הנתונים של הרכיבים השונים המרכיבים כל מודול במערכת, וביניהם צריכת הזרם, איך אני מעריך את צריכת הזרם של המעגל?

ובשלב הבא, אני רוצה למצוא סוללה בעדיפות ל12 וולט לא גדולה מידי פיזית, אבל בעלת קיבולת שתספיק לעבודה של חמש דקות.

בשלב הנוכחי אין צורך שתהיה בעלת יכולת טעינה, אבל זה יתרון חשוב.

איך אני מתמודד עם האתגר?

תודה רבה

פורסם

תחבר את כל צריכות הזרם ביחד, הצרכנים העקרים שלך יהיו המנועים בהנחה שהם פועלים כל הזמן.

כמה המנועים שלך צורכים ? והאם הם פועלים כל הזמן ?

פורסם
  • מחבר

המנועים הם מנועי צעד, עדיין לא החלטתי אם עדיף לי לקדם אותם בלי קשר לפעולת הרכיב השני שנותן פולסים במתח 20V לפרקי זמן של 20 מיקרו שניות, או לתאם את שתי הפעולות יחד.

בגדול לא אמור להיות מצב ששני המנועים פועלים בו זמנית, כל אחד עובד על ציר אחר.

בהנחה שחיברתי את כל נתוני צריכת הזרם, איך אני מתקדם משם?

ועוד דבר, האם סוללה כזו: http://www.ebay.com/itm/Portable-12V-Li-po-Super-Rechargeable-Battery-Pack-DC-for-CCTV-Camera-1800mAh-/350869285086 יכולה להתאים?

פורסם

נלך על המקרה הגרוע שאתה מנצל את הדוחפים במלוא היכולת ז"א יש לך 3 אמפר מכל אחד, סה"כ 6 אמפר למנועים. אני אזניח את שאר הזרמים כי הם נמוכים בסגר גודל של 0.1 אמפר.

הסוללה ששמת בעלת קיבולת של 1800 מיליאמפר שעה ולכן באופן תיאורטי ומאוד לא מדוייק תחזיק בערך רבע.

אני בספק גדול אם הסוללות האלו מסוגלות לספר זרם שכזה.

אם תוכל למדוד את הזרם שהמנועים צורכים נוכל לדבר על מספרים יותר פרקטים.

פורסם
  • מחבר

מבחינתי עבודה של 5 דקות עד 10 דקות זה מספיק.

אין מצב עבודה של שני מנועים במקביל כפי שאמרתי.

פורסם
  • מחבר

מדידה לוקחת את זה לכיוון של חצי אמפר.

זה לשנייה.

פורסם

אם זה חצי אמפר כדי להפעיל את המנוע + עוד 100 מיליאמפר כדי להפעיל את שאר הרכיבים סה"כ 600 מיליאמפר הסוללה הנ"ל תחזיק בערך 3 שעות(1800/600)

פורסם
  • מחבר

יש את הסוללה שקישרתי למעלה, השאלה אם אפשר לסמוך עליה.

יש סוללה שמוכרים בספארקפאן שמגיעה ללא מטען, ונותנת 11V : https://www.sparkfun.com/products/10470

השאלה בסוללות האלו, מעבר למעגל הגנה שצריך לעשות (אשמח לעזרה בנושא) אני לא יודע איך להתנהג לסוללת ליתיום בסוללה.

אפשרות בטוחה יותר זה חיבור של 10 סוללות AAA נטענות בטור, הבעיה היא מקום, אין לי מקום לכל כך הרבה סוללות, וכן האם הם יעמדו בצריכת הזרם?

כעיקרון חשוב לי לשמור על מתח באזור ה12 כמה שיותר זמן

פורסם

למה זה קריטי לך שהמתח יהיה 12v יציב ? למה מתח של 3 תאי ליתיאום (12.4v-9v) לא יתאים ?

אמרת שמתח הכניסה לshield הוא 12-9.

אם אתה רוצה סוללה אמינה אני מציע לך לבדוק את hobbyking.com, הנה הסולות שמורכבות מ3 תאים בטור.

אני לא יודע אם הסוללות האלה מכילות מעגל הגנה פנימי.

בכל מקרה תצטרך מטען מאוזן מתאים (אמור להיות באתר הנ"ל).

הנה מעגל הגנה שמצאתי באייביי.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה מתח יציב, שהדרייבר ימשיך לעבוד כמו שצריך וגם הSHIELD, ירידת מתח יכולה לגרום לתוצאות לא צפויות

לא חשוב לי 12 יציב כמו שחשוב לי שלא תהיה ירידה מהירה כמו שיש בסוללת אלקליין 9V לדוגמא

אגב, כמה C אני צריך?

יש שם מותג שאתה ממליץ עליו?

פורסם

תראה איך ניראה גרף של המתח בתלות בזמן של סוללת ליתיום:

lipo_discharge_curve_sm.png

זאת הצורה הכללית של הגרף, אתה יכול לראות שבתחילת הפריקה המתח קטן יחסית מהר, מגיע לשלב שהמתח קטן לאט ואז לקראת סוף חיי הסוללה המתח יורד מהר מאוד. כמובן שאסור להגיע למצב שהמתח קטן מ2.75v לכל תא (במקרה שלך 8.25v), אתה יכול לקבוע להפסיק להשתמש בסוללה ולהטעין אותה לפני.

זה לא אמור להוות בעיה.

המושג "C" בסוללות האלה הוא כמה זרם הן יכולות לספק ביחס לקבולת שלהן, נניח שיש לך סוללה של 1000mah והסוללה היא 20C המשמעות שאתה יכול למשוך ממנה 20A.

המינימום שראיתי באתר הוא 20c שכן רוב הסוללות פה מיועדות לטיסנים שיש להם מנועים רעבים, ולכן בטוח יספיקו למנועים שלך.

אני לא מכיר את המותגים, ככה שאני לא יכול להמליץ על משהו. יש לך אפשרות לקרוא ביקורות על המוצרים באותו האתר.

קח בחשבון שיש גם עלות למשלוח לארץ (ניראה לי שזה 5$.

פורסם
  • מחבר

אז על פי זה אחרי חמש דקות יהיה לי 10.5 וולט....ה

שאלה אם זה כדאי לי...

פורסם

מי אמר שאחרי חמש דקות ? זה תלוי בכמה זרם תצרוך (הערכנו אותו בתור 0.6A) ומה קיבולת הסוללה שלך.

גם סוללה "קטנה" של 1000mha תחזיק עומס כזה במשך שעה וחצי.

• 2 שבועות מאוחר יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים