עבור לתוכן

שאלה בנוגע לגוף קירור בלוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :)

יש לי שאלה דיי חשובה ,

זה הלוח אם שלי http://www.asus.com/Motherboards/P5KPLCM/

עכשיו אם תשימו לב בתמונה של הלוח מתחת למעבד יש את הגוף קירור הגדול הזה הכתום שרשוםעליו asus. האם זה באמת גוף קירור? ולמה אין עליו מאוורר או משו שיקרר אותו? כי שמתי לב כמה פעמים שכיביתי את המחשב הוא הדבר הראשון שמתחמם הכי מהר והוא הכי חם מכל החלקים של המחשב.

מזה בעצם הדבר הזה ? והאם הוא מצריך גם מריחה של מישחה טרמית כי שיחררתי תתפסנים שלו והוצאתי ושמתי לב שיש ריבוע קטן באמצע ועליו היה מין משחה כזאת זה הרגיש לי כמו מסטיק כזה ולא כמו משחה טרמית רגילה.

ניסיתי להוריד אותה בעזרת אלכוהול וצמר גפן ומקלות וזה לא עזר לא ירד כלום. החזרתי בחזרה כמו שהיה ולא מרחתי מישחה טרמית, מה לעשות?

אגב אם תשימו לב למטה הייכן שנמצא חיבורי הsata יש גם מין גוף קירור קטן מה תפקידו? והאם גם אותו צריך למרוח במישחה טרמית(לא הוצאתי אותו)

נערך על-ידי xxgalxx

פורסם
  • מחבר

מישו ? תגובה?

פורסם

פירקת את הצלעות קירור של הצ'יפסט (הגשר הצפוני). ה"מדבקה" שראית למטה זה הפד התרמי שמשמש להולכת החום לצלעות (תפקיד זהה למישחה תרמית). אני מקווה שלא הרסת את הפד עם האלכוהול ונסיונות הגירוד שלך. קירור פסיבי שכזה מספיק לקרר את הציפסט ולעיתים הוא נהנה גם מאוויר שנזרק עליו מהמאורר של המעבד.

גוף הקירור הקטן יותר בחלק התחתון של הלוח מקרר את הגשר הדרומי. פליטת החום שם נמוכה מהצפוני ולכן הוא גם קטן יותר.

גם אותו אל תפרק.

פורסם
  • מחבר

אוקי.

ומה עכשיו אני מפחד שזה יתחמם יותר מדי.. כשניסיתי להוריד עם האלכוהול זה לא ממש ירד אז יש מקומות קטנים שחסר בהם בגלל שזה דביק כזה כמו מסטיק.. אני יוכל להוציא אותו שוב ולשים שם משחה טרמית? או שחייב את הפד הזה ואם אפשר לקנות אותו בכלל

פורסם
  • מחבר

אפשר בבקשה תשובה האם לשים משחה טרמית?

פורסם

בוודאי שאתה צריך לשים משחה טרמית. אני לא יודע אם מוכרים פד טרמי כזה, אבל בד"כ משחה טרמית תעשה את העבודה, ואולי תהיה אפילו יותר טובה.

תפקיד המשחה הטרמית הוא לגרום להעברה מקסימלית של חום בין הרכיב לגוף הקירור. המשחה הטרמית למעשה נכנסת (או אמורה להיכנס) לכל החריצים המיקרוסקופיים שבמשטחים שבינהם היא מקשרת, ובכך היא מגבירה את מעבר החום בינהם.

כמו ש jungle-man כתב, הקירור הפסיבי לגשר הצפוני והדרומי אמור להספיק לעבודה רגילה. אם אתה מעוניין בביצועי המהרה (overclock), סביר להניח שתרצה להוסיף קירור אקטיבי (מאוורר) לגופי הקירור הנ"ל או/ו להחליפם בגופי קירור יעילים יותר, שכן בהמהרה כל הרכיבים אמורים להתחמם יותר מהרגיל (בפרט אם אתה מגדיל את תדר הבסיס או/ו מוסיף מתחים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים