עבור לתוכן

צבא ותנאי קבלה לתואר

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי שתי שאלות בנושאים שונים

1.האם יש פה אנשים שלא עשו צבא (מסיבות נפשיות כאלא ואחרות) ויכולים להגיד איך זה השפיע עליהם בראיונות עבודה כו האם יש פה אנשים שמעשיקים עובדים ( בתחום ההי טק כמובן) ויכולים להגיד אם זה ישפיע על בחירתם אם העובד עשה צבא או לא וכמה זה השפיע על ההחלטה

2 . הסתכלתי בכמה אוניברסטאות על תנאי הקבלה לתוא בהנדסת חשמל ואלקטרונירה ובכמה אוניברסיטאות (כמו למשכן המכון הטכנולוגי חולון) לא רשום שממוצע הבגרות משנה אלא רק התוצאות במתמטיקה ופיזיקה

השאלה שלי היא אם למרות שלא רשום יש סיכוי שזה עדיין פקטור כי חלק מהבגרויות שלי ממש גרועות (כמו תנ"ך שיש לי 55) האם לדעתכם זה בכל זאת משפיע למרות שלא רשום על זה כלום באתר?

תודה רבה

פורסם

תנאי הקבלה באתרים של המכללות או אוניברסיטאות הן התנאים, הם לא מחביאים תנאים או משהו כזה.

אם לא רשום שום דבר על ממוצע בגרויות אז הוא לא רלוונטי, העיקר שיש זכאות לבגרות, פסיכומטרי וציונים מספקים במקצועות הבגרות שכן רלוונטים (מתמטיקה ופיזיקה).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

שים לב שישנה מכינה בהרבה מקומות שמאפשרת לך להתקבל למרות ציוני בגרות נמוכים.

וזו גם הכנה טובה לתואר.

פורסם
  • מחבר

כן אני כנראה יעשה מכינה בפיזיקה במכון הטכנולוגי חולון במקום בגרות הם לא אומרים שהממוצע בגרות משנה להם ככה שזה ישאר נמוך (יחסית)

פורסם

1.האם יש פה אנשים שלא עשו צבא (מסיבות נפשיות כאלא ואחרות) ויכולים להגיד איך זה השפיע עליהם בראיונות עבודה כו האם יש פה אנשים שמעשיקים עובדים ( בתחום ההי טק כמובן) ויכולים להגיד אם זה ישפיע על בחירתם אם העובד עשה צבא או לא וכמה זה השפיע על ההחלטה

תודה רבה

ברור שיש מעסיקים שזה ישנה להם. בגדול, גם אנשים שלא עשו צבא משיגים עבודה. זה לא קריטי.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

ואם לא עשיתי צבא מהתאמים נפשיים זה משנה משהו?

פורסם

אין לזה תשובה מוחלטת. כנראה שלא.

פורסם

1 אתה לא צריך לספר לאף אחד שלא עשית צבא זה לא ממש מעניין מישהו ,ואם בכזאת זאת שואלים תגיד שיש לך פטור מסיבות רפואיות מה שנכון .

2 לאוניברסיטאות אתה צריך סכם ציונים כללי+פסיכומטרי , ומתמטיקה ופיזיקה בהתאם תלוי בתואר . מכללות בדרך כלל יסתפקו בבגרות מלא ומתמטיקה ופיזיקה בהתאם ביחד עם ציון פסיכומטרי , למעט תל אביב יפו שדורשים גם ממוצע ציונים .

פורסם
ואם לא עשיתי צבא מהתאמים נפשיים זה משנה משהו?

בין אם זה נפשי/חוסר התאמה או כל סיבה אחרת

כל הסיבות הן אותו דבר.. יראו אותך בתור אחד שלא עשה צבא, הסיבה לא משנה..

אגב, למעסיקים הנורמליים לא אכפת אם עשית צבא, העיקר שתעבוד ותהיה עובד טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים