עבור לתוכן

מחשב קופא

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי מחשב שקופא (freeze) בצורה אקראית. מערכת הפעלה win 7 x64 מה שקורה זה שהתמונה קופאת

והעכבר והמקלדת לא מגיבים לא מחובר בusb כלום חוץ מדונגל של לוגיטק ודונגל של שלט mce.

רק ריסט פיזי מהכפתור מוציא את המחשב מהקפיאה ואחרי זה הוא יכול לעבוד כרגיל פעם אחרונה הוא עבד 21 יום רצוף בלי לקפוא.

טמפ' תקינות,אין אבק, אין קבלים נפוחים בכל חלקי המחשב,מתחים תקינים בbios הותקן windows נקי על hdd אחר,חיסכון בחשמל מבוטל במערכת הפעלה וגם כיבוי דיסיקים קשיחים. דרייברים מותקנים כמו שצריך.

זיכרון נבדק עם memtest ללא שגיאות,hdd נבדק עם תוכנה של יצרן ,תקין, המחשב עבר גם בדיקת מאמץ.

שמתי גם ספק אחר וגם זה לא עזר אבל זה היה לפני כל הניסויים הבאים.

לאחר מכן נשלח הלוח להחלפה בינתיים שמתי לוח אחר עם זכרונות אחרים ומעבד אחר ,עדיין קפא,כרטיס מסך אחר עדיין קפא,

יש לי גם כרטיס קול xonar essence stx pcie חשדתי בו שמתי במחשב אחר לעשרה ימים והמחשב האחר לא קפא,

אחר כך חזר הלוח מהחלפה הורכב הייתי בטוח נגמר הסיפור שוב פעם קפא,המחשב מחובר למסך טלוויזיה lcd lg בhdmi שמחוברים

למסך גם ממיר הוט hd בhdmi ועוד מחשב גם בhdmi ,ההארקה בחדר תקינה בכל המכשירים אני חושד שמדובר בכרטיס קול או בבעיית

חשמל/זליגה כלשהי בין המכשירים.

הבעיה שהכרטיס קול עובד טוב ואם אני ישלח אותו להחלפה בטח יחזירו לי אותו כי הם הרי לא יבדקו אותו כמה ימים,

המחשב דרך אגב זה q6600 סטוק ,8gb ddr3 ,לוח ga-g41mt-s2 ,כרטיס מסך g210 דיסק קשיח 320 ו500 sata

וכרטיס קול אסוס כמו שרשום למעלה, ספק כח לצורך הבדיקה כרגע של מחשב מותג, 300w real של delta זה אמור להספיק למחשב.

פורסם

בגדול נראה שעשית הכל נכון בכדי לבודד את הבעיה, אך ללא הצלחה - החלפת לוח, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך וספק והבעיה חזרה. כמו כן ביצעת התקנה מחדש של מערכת ההפעלה והבעיה חזרה. אלה בד"כ החשודים העיקריים בבעיות מהסוג הזה.

אם מדובר בבעיית חומרה, הרי שהבעיה היא בהכרח מרכיב אחר - אחד מהדיסקים ההקשיחים, כרטיס הקול או אחד מהתקני ה USB שלך (הדונגלים שציינת). במקרה כזה הפתרון יהיה לנתק כל אחד מהם בנפרד ולראות אם הבעיה חוזרת.

אפשרות אחרת היא שמדובר בבעיית דרייברים - יכול להיות שהתקנת שוב ושוב את אותו הדרייבר הבעייתי וזה מה שגורם לבעייה לחזור. תנסה לעדכן את הדרייברים לכל החומרה שלך (תוריד מאתרי היצרנים את הגירסאות האחרונות לכל פריט חומרה). אם אתה חושד שהבעייה היא דווקא בדרייבר עדכני, נסה גירסה ישנה יותר שלו.

אפשרות נוספת היא שההתקנה של מערכת ההפעלה שלך לא תקינה - תנסה מדיסק התקנה אחר או תנסה מערכת הפעלה אחרת לגמרי.

בקשר לבעייה חשמלית - זה תמיד אפשרי. ייתכן גם ששני הספקים שניסית לא תקינים או שהם פשוט לא עומדים בעומס.

בקשר ל"זליגה" - אני לא בטוח למה אתה מתכוון, אבל אם אתה חושב שיש איזושהי הפרעה בשדה החשמלי בתוך המחשב סביר להניח שזה לא הגורם, שכן מלימודי הפיזיקה ידוע כי השדה החשמלי בתוך מוליך (כמו המארז, שהוא עשוי מתכת) הוא אפס. מצד שני, אני לא יכול לשלול לחלוטין הפרעות כלשהן, אז בזה אני לא יכול לעזור.

פורסם

במצב בטוח מה קורה ?

תוכנה או חומרה ?

מתקינים תוכנה שמגבילה ניצול מעבד ע"י לקוח אחד.

אם מחשב נתקע בגלל תוכנה אפשר לבדוק במנהל המשימות אם ומה גונב זמן מעבד.

למשל PROCESS LASSO

http://bitsum.com/processlasso

נערך על-ידי Ivan

פורסם
  • מחבר

smalul

בקשר לזליגה התכוונתי למתח ac שרץ בין חיבורי הhdmi השונים למשל יש הפרש של 90 וולט ac בין המתכת של חיבור הhdmi ולגוף הממיר של הוט,יותר נכון

לראש של החיבור coax בממיר של הוט וגם אותו הפרש קיים בין הממיר של הוט לגוף של המארז של המחשב. מותקן לפני המפצל של הוט בחדר isolator שמפריד האדמה של תשתית הוט (הארקה צפה אם אני לא טועה) כדי למנוע ground loop וhum. ובבגלל זה נראה לי יש הפרש אדמות.

אני יבדוק מה מה שהצעת ואני יחזור עם תשובה.

פורסם

טוב, אני לא מומחה בחשמל, אבל הנה מה שאני יודע.

• המארז של המחשב אמור להיות מחובר ישירות לאדמה (לספק נכנסים 3 חוטים פלוס, מינוס והארקה, כאשר ההארקה אמורה להיות מחוברת למארז).
  • לממירים של הוט, לפחות לאלו שיש לנו בבית, יש תקעים של 2 חוטים (פלוס ומינוס בלבד), מה שאומר שהם לא ממש מחוברים להארקה. זה לא אומר שצריך להיות הפרש פוטנציאלים (מתח) בין גוף הממיר (המתכת) לההארקה בבית. למעשה, בדקתי את זה אצלי (כאשר הממיר דולק ועובד) כרגע עם רב מודד והפרש הפוטנציאלים בין גוף הממיר של הוט לבין ההארקה בשקע החשמל הוא אפס. כנ"ל גם לגבי הפרש הפוטנציאלים בין גוף הממיר למינוס בשקע החשמל.

אני אציין שלפני מספר שנים הרגשתי זרם כאשר נגעתי במארז שלי. וכאשר בדקתי עם טסטר רגיל (מברג עם מנורה) גיליתי שהמארז לא מוארק. בדקתי מייד את החשמל אצלי ובסוף הסתבר שהבעיה היא ב UPS - הוא העביר רק הארקה חלקית למארז. כמובן שניתקתי אותו וקניתי חדש.

לדעתי משהו לא בסדר בחיווט בממיר שלך, שכן אין שום סיבה בעולם שיהיה עליו מתח של 90V AC. למעשה אתה אמור גם קצת להתחשמל כאשר אתה נוגע בו אם זה אכן המצב... תבדוק את הנושא הזה. זה נשמע לי דיי מסוכן, ואם המחשב מחובר לממיר בצורה כלשהי, יכול להיות שזה הגורם לבעיות במחשב.

נערך על-ידי smalul
עריכה קוסמטית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים