עבור לתוכן

וויכוח קטן בנוגע למהירות שנויה במחלוקת של הזיכרון במחשב שלי

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים. עד לפני יום היה לי ויסטה עם דיסק קשיח במחשב יחסית חזק וכמובן שגם הווינדוס וגם הדיסק קשיח היו מפוצצים בזבל...החלפתי אחרי דילאי מטורף לווינדוס 7 (משחק פה ושם במשחקים אז מעדיף להישאר "בונקר" בינתיים עם 7 ). די מרוצה ממנו חוץ מהזיוני שכל שלהעדכונים שתוקעים לי את כל המחשב...

עכשיו במקרה יצא לי לבדוק מהירות זיכרון בתוכנה CPU Z. יש לציין שבגלל שהחלפתי כל ה4 מנוצלים מכיוון שעברתי ל64 ביט מ32 ביט.

היום גם קניתי זיכרון חדש, עכשיו יש לי 6 על ווינדוס 7 64 ביט. תכננתי לקנות עוד סטיק של 2 כדי שיהיה לי 8 בסך הכל אבל היה יקר מדי ולא היה במלאי.

עכשיו לבעיה אחרי שהגברבר חפר לכם...

כשאני נכנס לתוכנה של CPU Z אני רואה שהמהירות של זיכרון היא 667! מיותר לציין שיש לי DDR 3 עם מהירות 1333 שאפילו בחשבונית כתוב ולא קניתי מחנות של "שמוליק והבן שלו".

המחשב בן שנתיים+ קצת.

משיטטוים בפורומים בחול שאין לי מושג איך הגעתי אליהם הוסבר שם שבגלל שיש לי 2 סטיקים אז המהירות מתפלצת, מה שנקרא "DUAL". מצד שני בפורומים אחרים ציינו ואמרו ש"עבדו עליי" והמהירות 667. אני לא מאמין לזה. אני ממש אבל ממש סקרן האם אני צודק או שבאמת יש כאן דפקה רצינית של החנות שמכרה לי את הזכרונות או שמה שיש בעיה מובנית?

תודהו מצטער על החפירות !!!!

פורסם

1. מערכת הפעלה של 32 ביט לא מסוגלת להשתמש ביותר מ 4GB של זיכרון. כדי להשתמש ביותר מ 4GB אתה צריך מערכת הפעלה של 64 ביט.

2. ברוב הלוחות יש 2 או 4 סלוטים לזיכרון. כתבת שאצלך "כל ה-4 מנוצלים" (אני מניח שהתכוונת שכל ארבעת הסלוטים מלאים), ושיש לך 6GB (זה מה שהבנתי ממה שכתבת). לכן אני מניח שבמקרה שלך הזיכרון שלך מורכב מ-2 סטים: 2X1GB ו- 2X2GB (לי יש אותה תצורה). כדי לשדרג ל 8GB, כנראה תצטרך להוציא את שני המודולים של ה 1GB ולהחליפם בזוג מודולי זיכרון של 2GB.

3. לא ציינת איזה מעבד ואיזה לוח יש לך, אז זה קצת בעייתי. אני אניח שמדובר במעבד ממשפחת Core i. במקרה כזה למהירות הזיכרון יש השפעה מעטה על הביצועים, כך שהמהירות היא לא קריטית.

4. זיכרון DDR עובד גם עם עליית השעון וגם עם ירידת השעון, כך שבפועל זיכרון שעובד בתדר של 667MHz בעצם עובד בתדר של 1333MHz. מכאן שאין לך בעיה.

5. כאשר יש לך זוג זיכרונות שמותקן נכון (או 2 זוגות במקרה שלך), הם עובדים בערוץ כפול מה שאומר שניתן לגשת ל-2 מודולים במקביל, כך שרוחב הפס בגישה לזיכרון הוא כפול מזה של גישה למודול זיכרון אחד. זה הכוונה ל dual channel. המהירות לא "מתפלצת" - אין דבר כזה מהירות שמתפצלת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים