עבור לתוכן

לוח או ספק כוח הלך, מה לדעתכם קרה?

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי בעל לוח GA-P35-DS3L, ביום שישי האחרון במהלך עבודה, המחשב קפא, ולא עזר כלום חוץ מכיבוי מאולץ.

אחרי זה שמעתי צפצוף כמו רוורס שמשמעותו שהזיכרון לא תקין.

ניסיתי להדק מגעים, הצפצוף נעלם, אך המחשב עלה ולא הגיע לPOST.

יש במחשב ארבעה סטיקים, שניים של ג'יגה כל אחד, ושניים של 2 ג'יגה כל אחד.

הערב הוצאתי אחד מאלו של השני ג'יגה, וקיבלתי את מסך ההתחלה של הביוס, התקדמות אמרתי לעצמי, ניסיתי להחזיר, ושוב לא עבד, אז פשוט החלפתי את הסדר של הזכרונות כך שהחלפתי את הערוצים.

חיברתי והפעלתי, ראיתי את מסך הPOST, אך המחשב נתקע שם.

כיביתי, הוצאתי את הזכרונות חוץ מאחד, ומאז המחשב נדלק לכמה שניות ונכבה ונדלק שוב וכו'.

כמובן שניסיתי לנתק הכל, כולל חיבורי יציאות USB, דיסקים קשיחים, והכל, אך לא עזר.

מה לדעתכם הלך? ספק כוח? או לוח אם?

האם יש משהו שכדאי לנסות מעבר לקניית מחשב חדש?

פורסם

תאפס הגדרות ביוס באמצעות ג'אמפר (יש הוראות בחוברת לוח האם).

תיקח סטיק אחד ותנסה אותו כל פעם בסלוט אחר.

אם לא יעזור קח סטיק אחר ותנסה אותו כל פעם בסלוט אחר.

אם יש לך ספק אחר שאתה יכול לחבר במקום שלך גם יכול לעזור.

פורסם
  • מחבר

ביצעתי את כל זה, חוץ מספק אחר, השאלה אם להתאמץ לקחת ספק אחר או שזה נראה אבוד מראש?

פורסם

קשה לדעת. כשמדובר בספק או לוח, חוץ מלחפש קבלים נפוחים קשה מאוד לאבחן בעיות.

פורסם

תנסה גם להוציא ולהכניס את המעבד מהסוקט ותבדוק אם יש פין עקום בסוקט (יכול להיות שהוא היה שם תמיד, ובפעם האחרונה שהמעבד התפשט/התכווץ מהתחממות הוא הפסיק לגעת בו)

וכמובן יכול להיות ספק, איזה יש לך ? יש בפנים קבל מנופח או משהוא ?

תסרוק את הסטיקים על מחשב אחר

פורסם
  • מחבר

אבהיר משהו, בשלב הראשון של התקלה הענסתי כרטיס פוסט שנתן לי תקלה C3 או משהו כזה שזה היה משהו לא ברור לפי ספר הכרטיס, איזה OEM SPESIFIC.

אחרי סידור כרטיסי הזיכרון אחרת זה נתן פוסט תקין.

אחרי התקיעה, בשלב בו הוא מרסטרט את עצמו, אין בכלל חיווי של מספרים על כרטיס הפוסט.

לגבי הספק, זה איזה HEC פז"מניק (יש לו אולי כבל מתח SATA אחד) של 400 כמדומני (אני לא ליד זה כרגע)

פורסם

ממליץ לנסות עם ספק אחר

פורסם
  • מחבר

עדכון: החלפתי ספק, החלפתי מעבד, הוצאתי והכנסתי זכרונות, - אותו דבר, נכבה ונדלק.

כשהוצאתי את כבל ה4 פין של הספק או כשהפעלתי ללא מעבד, הוא פעל ולא נכבה, אבל זה לא אומר כלום.

RIP?

פורסם

יכול להיות בעיה בלוח האם

פורסם

לוח שנופל/לא נופל לפי זה שיש או אין מעבד - כנראה ממיר מתח בלוח דפוק. אם יש שם קבלים מנופחים ויש לך מלחם - בהצלחה, אם לא (ובדקת את האפשרויות האחרות) תחליף לוח

פורסם
  • מחבר

אין קבלים מנופחים ויזואלית (נראה שהשקיעו בקבלים, אלו לא הפשוטים שמתנפחים ממש, אז אין לי אפשרות לדעת אם באמת הלכו)

עצם זה שבהתחלה התקלה הייתה סביב הזיכרון יכולה להעיד על משהו?

על פי כרטיס הפוסט שיש לי הוא בכלל לא מתחיל תהליך פוסט, כשאין מעבד הוא נשאר דולק אבל כמובן שלא עושה כלום, כפי שכתבתי, כנ"ל כשה4 פין של הספק לא מחובר.

איזה אפשרויות נוספות כדאי לבדוק? אגב, אני מופתע שאף אחד לא הציע את זה, אבל לייתר בטחון ניתקתי את ג'אמפר כפתור הRESET מהלוח.

נערך על-ידי kkffiirr

פורסם

עוד משהו שהייתי מנסה זה להוציא את הלוח אם מהמארז, לשים אותו על משטח מבודד ולהדליק מחוץ למארז.

למקרה שאולי יש משהו מקצר במארז.

פורסם

אופציה, למרות שאם הלוח מורכב על התושבות אז האפשרות היחידה לקצר היא דרך החיבורים של ה USB הקדמי וכו' ולא דרך מגע בין הלוח והמארז

אגב, אני חושב (זה לא יותר מניחוש) שלפחות חלק מהלוחות שאוהבים/לא אוהבים להיות במארז עובדים בצורה אחרת - יש בהם מגע דפוק איפה שהוא (הלחמה שבורה, פין שלא נוגע טוב בסוקט של המעבד וכו) שנוגע/לא נוגע לפי מאמצי הכיפוף שיש על הלוח כשהוא מוברג בתוך המארז/כשהוא עומד חופשי בחוץ בהתאמה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים