עבור לתוכן

בעיה בכרטיס מסך AGP שלי מאוור מרעיש כל הזמן

Featured Replies

פורסם

http://www.ebay.com/itm/Replace-for-Computer-VGA-Video-Card-Heatsink-Cooler-Cooling-Fan-55mm-12V-2pin-/270980523557?pt=AU_Components&hash=item3f17b2a625

או משהו בסגנון ,אבל אתה לא יכול להיות בטוח בזה שהוא יתאים מבחינת ברגים..

תבדוק אולי יש לקרוב משפחה איזה מחשב עתיק כמו שלך עם כ.מסך AGP ישן ... למרות שבאופן כללי הגיעה הזמן להשתדרג.. כל Pentium G2020 יעשה את העבודה..

11010010110 , כבר לא פעם ראשונה אני רואה שאתה "מהלל" את הP4 , באמת שאי אפשר להשוות את זה למחשב מודרני ... בטח YouTube בHD זה לא מצליח להריץ (וזה שכ.המסך העתיקים שבאים עם מערכות כאלו לא תומכות בהאצת חומרה לא בדיוק עוזר) .

פורסם

כבדות של תוכנה (מה מותקן על המחשב, דברים שעובדים ברקע) וכמות זיכרון משפיעים על הביצועים הרבה יותר ממעבד. קח למשל את שלי : התקנה נקיה של לינוקס (ולא איזה שהוא דסקטופ box קליל אלא דסקטופ kde בגרסה החדשה ביותר - שיש לו דרישות מערכת דומות ל XP), ערכת נושא אפורה פשוטה, 2GB RAM (כנראה שלא ראית הרבה מחשבים פנטיום 4 אם כמות זיכרןו כזאת) והוא מסתדר אם youtube ב sd וסרטים ששמורים על הדיסק ב hd

אם המשתמש יודע לשמור על המחשב נקי מבחינת תוכנה, יש לו מספיק זיכרון והוא משמש בסך הכול לגלישה באינטרנט, אין סיבה שהמחשב יהיה איטי בתגובתיות שלו

פורסם

בסדר. אבל רוב המשתמשים רוצים להשתמש במחשב מבוסס ווינדוס, בלי לדאוג כל הזמן שיהיה "נקי" ו"קליל" וגם מדי פעם להשתמש בדברים שדורשים חומרה שהיא "חזקה", בלי קשר לתוכנה שמריצה אותם (נניח סרטונים HD ביוטיוב).

האמירה שלך די חסרת טעם. ברור שפנטיום 4 יספיק בתנאים מסויימים. בשנת 2013, להתאים עצמך לתנאים הללו, כאפשר לקנות בגרושים משהו "מודרני", זה פשוט דבילי.

"

כבדות של תוכנה (מה מותקן על המחשב, דברים שעובדים ברקע) וכמות זיכרון משפיעים על הביצועים הרבה יותר ממעבד."

ברור לך שהאמירה הזו מעגלית לחלוטין, אני מניח. המעבד משפיע על הביצועים באופן חד משמעי על דרישה תוכנתית מסויימת. אם אתה מוריד את הדירשות התוכנתיות (עוצמת חישוב שדרושה לתוכנה בפרק זמן נתון) - מן הסתם אפשר להוריד את יכולות החומרה. זה לא אומר שהתוכנה היא זו ש"משפיעה" על הביצועים. היא פשוט דורשת פחות.

סתם לצורך העניין, למה החלטת על פנטיום 4? הרי גם פנטיום 3 מספיק. תשתמש בתוכנה מתאימה - הרי שהתוכנה משפיעה על הביצועים הרבה יותר מהמעבד.

פורסם
  • מחבר

חברה היקרים

תעזבו מנוחה לפנטיום 4 ישן...אני מישתמש רק לגלישה ולא משחקים.לדעתי משחקים היום עכשיו חדשים 2013 מתאימים למחשב חדש.

אבל תחשבו אתם מבזבזים המון כסף להשקיע משחקים וכולל מחשב חדש.אין קשר מחשב ישן או חדש הכל חראטה...

אני אומר זה לא בעיה ליקנות כרטיס מסך חדש AGP קיים כאלו באתרים ישראלים.יש בארץ AGP חדש 2013

אבל לא ממש מתאים משחקים. זה מיועד לגלישה אתרים וגם מעצב גרפיקה תוכנות עסקיות וגם לבית פרטי.רק חוץ מזה

לא מתאים למשחקים כבדים.משחקים דורשים גרפיקה גבוהה מאוד.אני ממליץ לכם מה שבא לכם אם אתם רוצים משחקים כבדים

תיקנו מחשב חדש מתאים לכם.תיקחו בחשבון כל שנה יוצא משחק חדש וכבד ושוב דורשים מחשב חזק יותר .וצריך להחליף חלקים מחשב חדש.

אני ראש שקט מחשב טוב ישן מודרני. מחשב פנטיום 4 ישן נהדר.

תודה על עצות שנתתם לי תשובות.

כל כבוד.

מצויין.

זה נעול...

ביי

פורסם

שמירה על המחשב נקי היא חלק מתחזוקה נכונה של כל מחשב - היית רוצה לוותר על חלק מהביצועים של מחשב חדש בשביל שהוא יוכל להריץ ברקע דברים שאתה בכל מקרה לא צריך ?

יש לי כמה קופסאות - פנטיום 4, פנטיום dual core ו core 2 duo, הם כולם מריצים התקנה זהה של לינוקס אם אותן תוכנות מותקנות. כשלא מעמיסים אותם הם עפים, וכשמעמיסים מספיק ניתן להרגיש איפה נמצאות המגבלות של כל מחשב. אצלי לפחות, כל מה שפתוח על "המחשב מעל עמדת ההלחמה" (דפדפן אם דברים כמו hwzone ו youtube sd, מסנג'ר, הורדות) פשוט לא מספיק כבד כדיי להגיע לזה. המחשבים האחרים מיועדים לדברים שבאמת צריכים את זה - תוכנות גרפיקה ומדיה סנטר

מתיי כן מרגישים שהמחשב ישן ? כשאין מספיק זיכרון ומערכת ההפעלה לא יכולה לקחת כמה מאות M ל disk cache טוב ויש יותר פניות לדיסק, או כשהמעבד כל הזמן עסוק בתהליכי רקע, מתחיל להיות דיליי בפעולות פשוטות. ונכון שעל המחשבים שלי יש לינוקס אבל אני לא מצפה לאיטיות גם ב XP

מהתגובה של המשתמש (שנשלחה תוך כדיי שכתבתי את זה) רואים שהשימוש שלו במחשב זהה לשימוש שלי במחשב הזה, גלישה קלה וזהו בערך....

פורסם

אבל פנטיום 4 לא הגיע עם 2 גיגה ראם , וגם שלו הוא מהדורות הראשונים עם סוקט 478 ושלך אולי יותר חדש...

וגם לרוב המחשבים האלה יש קשיח קטן , אז אי אפשר להשתמש בקו ץ החלפה.

וזה מחשב שלא כדאי להשקיע עליו כלום .

חוץ מזה שאחרי שאתה מתרגל ל I5 הזמן תגובה של p4 אפילו בדברים פשוטים , מרגיש כמו נצח.

פורסם

Flash חונק את ה-P4

פורסם

יש לי לוח 478 טוב מ 2003-2004. זה הפנטיום 4 "הרגיל" אם FSB800 - לא הדורות הראשונים (שהיו איטיים) ולא 775 (שבו ניתן להחליף מעבד לפנטיום D). הלוח תומך ב 4G זיכרון ויש חיבורי SATA, ניתן לחבר אליהם כל דיסק קשיח מודרני וגם SSD

ה "נצח" שאתה מתאר הוא הרגשה שאני מכיר טוב מאוד, אבל לא מהפנטיום 4 אלא ממחשבים חדשים יותר בהרבה שמריצים וינדוס 7. ושם זה נגרם בגלל חוסר זיכרון (רוב מחשבי ה pentium dual core הגיעו אם 2G RAM, אבל מה שמספיק מעל ומעבר לגרסאות העכשוויות של לינוקס ול XP לא מספיק ל 7), או פשוט בגלל שהמשתמש התקין הרבה יותר מידי שטויות שמעמיסות את המחשב ברקע. אני רגיל לזה שמחשב מגיב מיידית לכל הקשת עכבר או פתיחת חלון, ואני רגיל לזה דווקא מהמחשבים שלי וביניהם הפנטיום 4

פלאש ? הוא טכנולוגיה שהיתה צריכה למות לפניי 10 שנים. הוא תוקע גם מחשבים חדשים. תתקין adblock

פורסם

התגובות שלך מזכירות לי את התגובות של הפאנבויז של סימביאן מהאתר Allaboutsymbian. הייתי נכנס אליו המון כי היה לי עד לא מזמן N8. כשהיה לי את ה N8 התלהבתי מזה. עכשיו כשעברתי למכשיר חדיש - אני מבין עד כמה הם דבילים.

נכון, פלאש זה קקה. אבל אני עדיין ארצה שהמחשב שלי יריץ את זה - כי יש אתרים שפשוט משתמשים בזה. יש אתרים חדשים וכבדים (בלי קשר לפלאש) - כי הם מסתמכים על זה שלמשתמש הממוצע יש משהו "נורמלי" (לפחות כפול ליבה, כנראה בארכיטקטורה חדשה יותר מהנטברסט) והאתר בנוי לפי זה. אז שוב - לבוא ולבטל כל תוכנה כבדה בזה שהיא "לא יעילה" זה בר-ביצוע, אבל זה דבילי למדי.

פורסם

לשים חוסם פרסומות ולמנוע מאנשים להתפרנס?

פורסם

תפנים, P4 לעולם לא יהיה טוב כמו פנטיום G

פורסם

עם המערכת שלי , יש אתרים שבהם אין לי ברירה אלא להשתמש בחוסם פרסומות (פלאש) , כי הדפדפן פשוט קורס , ואין לזה שום קשר להכבדה על המעבד , זה משהו דפוק בפרסומות...

זה לא היה תמיד ככה , משהו בפלאש השתבש בצורה קשה , כי בלי הקריסות באמת שלא מפריע לי הפרסומות (במיוחד עם מערכת כמו שלי...).

פורסם

התגובות שלכם נשמעות כמו מי שלא מבין את מה שאומרים לו : יש לי פנטיום 4 ומחשבים כפולי ליבה, ובעומסים נמוכים של שיטוט באינטנט לא מורגש ביניהם הבדל. הפנטיום 4 שלכם לא הגיע להישגים כאלה ? אז לא הגיע. אז החלפתם אותו

אני אישית לא משתמש ב adblock, פשוט לא מותקן אצלי פלאש. כבר הרבה מאוד זמן לא גלשתי באף אתר שצריך פלאש חוץ מלפרסומות. youtube לא צריך פלאש. אם המפרסמים רוצים שאני אראה את הפרסומות שלהם, הם מוזמנים לשים תמונות פשוטות או טקסט (כמו שעושים גוגל, adchoices ורבים וטובים אחרים שלא מפריעים לי), ולא לשים סוכני מכירות שמתחילים לדבר איתי דרך הרמקולים של המחשב. אני לא אתקין פלאש גם על G2020 וגם על i5 - אם אני קונה מעבד כזה, הוא בשבילי ולא בשביל לחלוק אותו אם סוכני מכירות

פורסם

facebook דורש פלאש...

ואני מבין בדיוק מה שאתה אומר , אבל אני אחד שיצא לי להתקין מערכת הפעלה על פנטיום 4 , ואין מה להשוות , אפילו ישר אחרי שהתקנתי את הווינדוס זה לא קרוב לi5 או לכל מעבד חדש הכי פשוט.

אם תעמיס על המחשב עם כל מיני תוכנות כמו שהרבה נוטים לעשות , אז אפשר להעמיס גם על מעבדים חדשים , אבל פנטיום 4 מוגבל מדי.

אם אני אפתח כרטיסיה אחת של טקסט , אז אין הבדל , אבל אפילו אם תפתח אופיס + אינטרנט בשביל מחקר , אולי קצת שירים , והופ המחשב נתקע...

פורסם

הפעולות עצמן כמו לצייר על המסך חלון, תפריט פתוח וכו' הן פעולות פשוטות מאוד. הן לא לוקחות כוח עיבוד בצורה מורגשת

איך שאני רואה את זה ההשפעה שיש מגיעה מ 2 מקומות עיקריים :

RAM - כשאין מספיק יש פניות לדיסק, והדיסק איטי. וכמובן שיהיה הבדל - קודם כל בפנטיום 4 ממוצע יש 512M RAM ולא 2G, שנית ב i5 כנראה שיש גם דיסק קשיח מהיר יותר, ובחיבור מהיר יותר (ב P4 שלי יש דיסק SATA, אבל זה לא SATA2 אפילו)

תהליכי רקע - כשכל מיני דברים מנסים לקחת כוח עיבוד, למעבד כפול ליבה יש מספיק ליבות לכולם, לפנטיום 4 יש ליבה אחת. אבל במערכת נקיה (המערכת שהתקנת) דיי אין דברים שתופסים מעבד חוץ מהיישום שבו אתה נמצא אז הליבה פנויה לפעולות שלך בכל מקרה

אצלי פתוחים לעיתים קרובות 20+ טאבים ב 2 דפדפנים, ובנוסף לפעמים PDF או עורך טקסט, לפעמים סרט ב dragon או ב video lan. וזה עדיין לא מספיק כדיי שהזיכרון יתחיל להיגמר. ממש לא כמו שאתה מתאר כמה טאבים + עורך טקסט, מה שמראה פשוט על זה שיש לי יותר RAM

והפייסבוק מגיע לנושא של מה השימוש שלך במחשב. ניתן להתכתב בפייסבוק, ועד כמה שידוע לי (אין לי פייסבוק אבל ממה שראיתי) ההתכתבות מבוססת HTML. וניתן לשחק במשחקים, אם המשתמש משחק הוא צריך מעבד חזק יותר. בדיון הזה אני כותב על מחשב לגלישה קלה/עבודה ולא למשחקים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים