עבור לתוכן

סמסונג החלה לנעול את המכשירים שלה לפי אזורים

Featured Replies

• תגובות 128
  • צפיות 20.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מבאס מאוד.

מה שכן, HTC כבר הרבה מאוד זמן נועלים טלפונים בדיוק באותה צורה (הקשה, לפי MCC), ואם סמסונג יעשו אותו דבר, אז יש שתי נקודות אור קטנות:

1. עדיין אפשר למצוא מכשירים לא נעולים של HTC לצד המכשירים הנעולים. רק צריך לחפש יותר ולשים לב יותר טוב למה שקונים. נקווה שגם סמסונג ימשיכו לייצר גם וגם.

2. לרוב (אם לא לכל) הטלפונים הנעולים של HTC יש פריצות שפותחות את הנעילה הזו (ועוד הרבה נעילות אחרות). אני מניח שהקהילה המוכשרת של XDA תמצא פתרונות גם לסמסונג.

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי מה זה עושה. זה כמו נעילה שספקיות הסלולר עשו פעם כדי שהמכשיר יעבוד רק על SIM שלהן, אבל במקום לחברה ספציפית זה נעול ל"איזור" מסויים? איזה אינטרס יש להם לעשות נעילה מטומטמת כזאת? זה אומר שאני לא אוכל לטוס עם המכשיר לחו"ל ולהשתמש בו עם SIM מקומי! פשוט מגוחך.

פורסם

לפעמים אני נדהם מהטמטום של החברות הגדולות שוכחות שיש עוד חברות, מזכיר לי את נוקיה שכל ילד ידע שהם צריכים להוציא מכשיר עם אנדרואיד בשביל לא להתרסק

פורסם
האם זה הסוף ליבוא מקביל ?

זה הסוף של סלולרי של סמסונג מבחינתי. אני משער שאני לא היחיד.

פורסם

אני מעריך שזה נועד להגן (לפחות ברמת הרעיון) על היבואנים המקומיים מאחר ויש הבדלי מחירים בין האזורים השונים בעולם.

וגם סמסונג עצמה מוכרת במחירים שונים לאזורים גיאוגרפים שונים.

עבדתי פעם בחברה שהתעסקה במחשבים וביקשו ממני להשאר כי צריך להגיע משלוח מנתב"ג. בערב הגיע מחשב IBM. בבוקר כשחזרתי שאלתי איפה המחשב. אמרו לי שהגיע כבר לגרמניה. להערכתי עשו עליו ארביטרז' של מחירים. דברים כאלה אולי מנסה סמסונג למנוע.

פורסם

נמאס שיצרניות מכשירים סלולרים זורקות את המשתמשי קצה לכלבים.

זה פשוט רוע תאגידי מהסוג הגרוע ביותר.

צריך לצאת בסדרת כתבות אינטרנט נגד העניין הזה.

ליצור פידבק שלילי בקנה מידה גדול.

פורסם
אני מעריך שזה נועד להגן (לפחות ברמת הרעיון) על היבואנים המקומיים מאחר ויש הבדלי מחירים בין האזורים השונים בעולם.

וגם סמסונג עצמה מוכרת במחירים שונים לאזורים גיאוגרפים שונים.

הכל טוב ויפה אבל למנוע מהלקוח הסופי את האפשרות לטייל עם המכשיר שלו ברחבי העולם זה אבסורד שאין כדוגמתו.

פורסם
הכל טוב ויפה אבל למנוע מהלקוח הסופי את האפשרות לטייל עם המכשיר שלו ברחבי העולם זה אבסורד שאין כדוגמתו.

אבל זה לא המצב

פורסם

את ההפעלה הראשונית צריך לעשות עם סים אזורי ואז המכשיר יכול לעבוד בכל העולם עם כל סים. זה לא באמת נעילת סים. הם גם הצהירו שבמידה ותלך למרכז של סמסונג, הם יפתחו לך את זה חינם. לא בדיוק רלוונטי ללקוחות ישראלים "שנהנים" מסאני.

אני בטוח שבסופו של דבר גם לזה תמצא פריצה פשוטה..

מבחינתי יופי שכך, כי זה רק יפגע בהם. לא כל מי שלא יכול לקנות סמסונג בחו"ל מסיבה זו, יקנה בארץ. הוא פשוט יקנה מכשיר של יצרן אחר.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אגב, לחנויות בישראל שמיבאים במקביל יש פיתרון קל. פשוט להחזיק סים של אותו איזור ממנו קנו את המכשיר, ובפעם הראשונה לחבר את הסים של אותו איזור למכשיר מול הלקוח.

הבעיה בהזמנות באינטרנט... אלא אם גם הם יחלו לציין שהם פותחים את המכשיר על מנת לפתור בעיה זו.

פורסם
אבל זה לא המצב

אז מה כן המצב?

לפי מה שקראתי במאמר מהלינק הראשון זה בדיוק המצב.

את ההפעלה הראשונית צריך לעשות עם סים אזורי ואז המכשיר יכול לעבוד בכל העולם עם כל סים.

אה, אוקיי.

פורסם

בקיצור (במיוחד אחרי שהייתי חלק מהדיון הראשוני בXDA ו IANDROID )

עשו הרבה מהומה על שום דבר, פשוט סמסונג לא היו מספיק ברורים

מה שמצחיק הוא שאת הנושא של הנעילה האזורית אני מכיר מה9 לספטמבר... התחילו עם זה בS4 אבל משום מה היה שקט בנושא

בכל מקרה, זה לא בעיה לפתוח את המכשירים הללו

פורסם
  • מחבר

השאלות החשבות שמעניינות הן:

האם זה יפגע ביבוא המקביל בארץ (ולפיכך גם בתחרות) ?

האם אני יכול להזמין מכשיר עכשיו מ- Clove/Handtec/eBay וכו' מבלי להיתקל בבעיה ?

האם אני יכול לקחת מכשיר שקניתי בכל מקום בעולם ולהשתמש בו חופשי בכל מקום אחר (כמובן שעם החומרה המתאימה) ?

פורסם

התשובות ברורות.

השאלות החשבות שמעניינות הן:

האם זה יפגע ביבוא המקביל בארץ (ולפיכך גם בתחרות) ?

לא אמור לפגוע. כל מה שהחנות צריכה לעשות זה להחזיק סים של אותו איזור להפעלה ראשונית.

האם אני יכול להזמין מכשיר עכשיו מ- Clove/Handtec/eBay וכו' מבלי להיתקל בבעיה ?

לא יודע מה הם מוכרים. אבל אם יש במכשיר את החסימה הזו, כדאי לוודא שהם מפעילים את המכשיר עם סים מקומי להגדרה ראשונית.

האם אני יכול לקחת מכשיר שקניתי בכל מקום בעולם ולהשתמש בו חופשי בכל מקום אחר (כמובן שעם החומרה המתאימה) ?

כן. כל עוד בוצע במכשיר הפעלה ראשונית עם סים מאותו איזור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים