עבור לתוכן

מסך מוות כחול- עזרה עם בעיות BOOT במחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הנה סרטון שצילמתי, שמראה את הבעיה שהיתה לי עם העלאה של המחשב.

http://youtu.be/2-N-TtSNNXs

עשיתי בסוף RESTORE והצלחתי להעלות את המחשב, אבל זה מחשב של עבודה ואני חייב אותו עובד כמו שצריך.

הבעיות האלו עושות לי כאב ראש ואני רוצה להמנע מבעיות כאלו אם אני יכול מבעוד מועד, ולכן אני פונה אליכם לראות אם יש משהו שאני יכול או צריך לבדוק במחשב שאולי בעייתי, ובכך לפתור את הבעיות העתידיות.

זה מחשב שאני בניתי, עם מעבד 3770K, לוח אם אסוס P8Z77-V PRO, זכרונות 16 ג'יגה של קורסאייר2133, כרטיס מסך ATI FIREPRO V5800. ספק 600 של קורסאייר. חלונות יושב על SSD של סמסונג 840 פרו, ויש עוד כמה דיסקים, גם רייד0

.

אני מוטרד בגלל שתמיד היו לי מדי פעם בעיות כשחלונות היה עולה. כשהייתי מדליק את המחשב אז כשהלוגו של חלונות 7 היה עולה לפעמים הוא היה עושה בעצמו ריסט ולא מצליח להמשיך את ההעלאה של החלונות. אבל תמיד כשזה קרה הייתי נכנס לביוס, שם הגדרות ראשוניות (בהגדרות שלי הכנסתי OC קל מאוד של XMP, ומעבד רץ על 4.2) ואז הוא היה מצליח להדלק.

רק הפעם פשוט לא הצלחתי להדליק אותו והוא כל הזמן עשה ריסטים גם עם הגדרות ראשוניות בביוס.

אם אתם שואלים, לא היו שינויים משמעותיים במחשב שגרמו למהפך הזה, אולי רק שהעברתי את המסך הראשי שלי מחיבור DVI לחיבור DISPLAYPORT. ולא נראה לי הגיוני שזה מה שגרם לבעיות.

למרות שהירכבתי את המחשב לבד ואני עושה זאת בעשרים שנה האחרונות אני ממש לא מומחה, ואולי אני צריך לקחת את המחשב לבדיקה רצינית יותר. אם יש לכם מישהו שאתם יכולים להמליץ עליו שהוא בחור רציני (ולא ילד שלא ממש יודע יותר ממני כמו שיש ברוב החנויות) אני אשמח לקבל המלצות. אם יש מקום שבו הם גם מוכנים שהלקוח יכנס ויראה בדיוק מה הם עושים אני אשמח לשבת שם איתו ולראות ביחד מה הוא עושה (ואולי אני אלמד משהו על הדרך).

תודה מראש,

יואל

פורסם

תעלה את קבצי המינידאמפ לפורום.

נערך על-ידי Ivan

פורסם
  • מחבר

לא היה לי קובץ מינידאמפ כשהמסך מוות קרה.

אני מניח שזה שיצרתי עכשיו לא ממש עוזר לכם

פורסם

ממה שקראתי סיכוי טוב שמדובר בבעיית תוכנה (דרייברים/סרביסים) ולא חומרה.. שזו הקלה איפשהו. הפתרון האולטימטיבי לזה די ידוע..

פורסם
  • מחבר

שזה מה? פירמוט והתקנה נקיה?

אני עושה את הדברים האלו בערך פעם בשנה אבל אין לי זמן וכוח לעשות את זה עכשיו. בסופן של דבר זה תהליך שלוקח בערך יום שלם וזה הרבה זמן בשבילי כרגע.

האם אין איזה דרך לדעת מה המצב?

האם יש מישהו מומחה שאני יכול לגשת אליו ושיעבור לי על כל המחשב?

אני חייב לאמר גם שאחרי שהתקנתי את המחשב הייתי די מתוסכל מהביוס של אסוס.

פעם הביוס היה דבר די פשוט, היום זה דבר מורכב מאוד, עם מלא אפשרויות שלא שמעתי עליהם דבר וגם חיפ]וש באינטרנט לא עזר הרבה להסביר עניינים.

כך אני גם לא סגור שכל ההגדרות שלי בביוס הם כמו שצריך

פורסם

ת'אמת שיש לי לוח אם P8Z68 של ASUS עם UEFI וחוץ מלשנות את ה OC PROFILE ל Intel XMP, לא עשיתי דבר..

הבעיה כנראה נובעת מ security issue שקשור לקובץ csrss.exe (מוסבר בסרטון).

אם וכאשר זה קורה שוב, נסה את הפתרון שהוצע שם.. ואם זה לא עוזר אתה יכול לעקוב אחרי הקישור הרשמי של MS (הקישור הראשון) שמציג פתרון מפורט יותר.

זה קורה לך בד"כ גם אם אחרי שאתה מפרמט?

פורסם
  • מחבר

טוב בינתיים טפו טפו אין עוד בעיות מאז שעשיתי את השחזור

אם זה יקרה עוד פעם אני אנסה מה שהצאתם.

האם יש למישהו פה המלצה על איש טכני מצויין שיכול לבוא אלי הביתה (או אני למעבדה שלו אם צריך)?

באמת הייתי מרגיש יותר בטוח אם בעל מקצוע יעבור על כל ההגדרות הביוס ובמערכת הפעלה ויראה שהכל כמו שצריך. לא איכפת לי להוציא קצת כסף בשביל שקט נפשי.

תודה על התגובות,

יואל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים