עבור לתוכן

בחירת ארודואינו

Featured Replies

פורסם

שלום רציתי לדעת איזה ארדואינו כדי לי לבחור בשביל לחבר אליו שני מנועי צעד, צג LCD, וחיישן טמפרטורה.

תודה לעוזרים.

פורסם

כל ארדואינו יספיק, קח את מה שהכי זול.

פורסם
  • מחבר

ועוד שאלה קטנה ,האם זה: http://www.4project.co.il/product/1251?sectid=215 רכיב מומלץ לחבר לארדואינו בשביל להפעיל את שני המנועים במקביל בעומסים שצורכים זרמים גבוהים??

פורסם

א. תגדיר עומסים גבוהים.

ב. מה המתחים שאתה עובד בהם? הדרייבר הזה הוא ישן מאוד ומבוסס על BJT ולכן הוא מפיל על עצמו מתח דיי גבוה. מעבר לזה שהוא רק החלק של הזרם הגבוה בדרייבר, בניגוד לדרייברים מודרניים שכוללים את כל הלוגיקה באופן פנימי גם כן.

פורסם
  • מחבר

צריך להפעיל מנועים בנתונים הנומינליים של 1.2A במתח 4V האם יספיק לי רכיב זה או שיש רכיבים שתמליץ לי אבל רק שיפעיל שני מנועים במקביל

פורסם

על איזה מנועים אתה מדבר, מנועי DC או מנועי צעד?

כי אם מדובר על מנועי צעד אז כל דרייבר כזה מסוגל לדחוף מנוע בודד (כיוון שהם בדר"כ בנויים מזוג פאזות לכל מנוע).

פורסם
  • מחבר

דיברתי על מנועי צעד.

אז אני מבין שבעצם אני צריך שני רכיבים כאלה וזה יספיק לי .

אך האם יספיק לי בקר ארדואינו אונו למשל בשביל לחבר ביחד את כל מה שרשמתי בהתחלה ועוד שני הרכיבים האלו (אם הבנתי נכון(?

פורסם

אני מציע לך מאוד לא להשתמש בדרייבר הזה. הוא ידרוש ממך הרבה יותר פינים, הרבה יותר קירור, והרבה יותר מתח ממה שדרייבר מודרני ידרוש. אני מציע שתחפש דרייברים אחרים, יש מגוון ענק כולל דברים של Toshiba, TI, Alegro ועוד ועוד.

וכן, אני לא רואה סיבה למה שתסתבך עם האונו. מצד שני, אם אתה קונה את הלוח לא רק לפרוייקט הזה אלא גם עם קצת מחשבה לעתיד, תקנה את הלוח הכי גדול שיש ותקבל גמישות רבה לעתיד :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה עזרת לי מאוד נלך על דרייבר איכותי יותר.

יש לך משהו מומלץ מנסיון?

פורסם

הכל תלוי בשימושים שלך. יש פה שאלה של מומנט, מהירות, קירור, וכו'.

אני ממליץ לך להיכנס לדיון שבחתימה שלי (על ה-CNC), יש שם מידע על העניין כמו גם קישור לעוד מידע בדיון אחר שפתחתי. הסברתי שם גם על המנועים והדחיפה שלהם. יש שם גם הסברים על עבודה עם מתחים גבוהים יותר ממה שהמנוע מגדיר שהוא מתאים לו, וזה חובה אם רוצים לקבל מהירות הגיונית. כל דרייבר בימינו מאפשר לעשות את זה (אפילו L297/298).

במקרה שלך אתה מכוון למתחים נמוכים, אז אתה בהחלט יכול להשתמש בכל דרייבר כל עוד הוא מסוגל לעמוד בזרמים שאתה צריך באופן רציף ומבלי להתחמם ייתר על המידה (כל זה נמצא בדפי המפרט של הרכיבים).

אני משתמש בדרייברי מבוססי TB6560 עם כמה שינויים שלי למעגל. הם נדרשו בעיקר לעבודה במתח גבוה יותר כך שאתה כנראה תוכל להשתמש באותם הדרייברים בלי שום בעיה ומבלי לעשות שום שינויים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים