עבור לתוכן

מבקש יעוץ לשדרוג מחשב ישן

Featured Replies

פורסם

שלום ותודה על ההתייחסות והעזרה.

לבן דוד שלי יש מחשב ישן מאוד יחסית וזה המפרט שלו:

לוח אם: Gigabyte ga-945gcm-s2l

מעבד: Intel core 2 duo @1.83 Mhz (יכול להיות שהתבלבלתי בדגם אבל הוא עובד ב 1.83 Mhz בטוח..)

כרטיס מסך: Geforce GTX 550 Ti

זכרונות: 2 ג'יגה DDR2 שעובדים ב 800 Mhz למרות שהלוח אם תומך רק ב 667 Mhz.

ספק כוח: Huntkey 600W, צירפתי תמונה.

כפי שאתם רואים המחשב לא ממש מאוזן מכיוון שהוא נקנה לפני 8-9 שנים כאשר עם הזמן שדרגו לו את הזכרון טיפה ואת כרטיס המסך שלא מממש את הפוטצניאל החבוי בו כל כך :)

בכל מקרה, רציתי לקבל יעוץ לגבי החלפת לוח אם, מעבד וזכרונות ולהשאיר את כרטיס המסך וספק הכוח.

כלומר לקנות את שלושת החלקים האלה ע"מ שיתאימו (שיהיו מאוזנים) עם כרטיס המסך הזה.

המחשב משמש בעיקר למשחקים, כמובן שאני לא מצפה שהוא יריץ את המשחקים הכי חדשים על הגדרות גבוהות אבל אני מאמין שהוא יכול לקבל משהו סביר עם שדרוג השילוש הקדוש כי כרגע גם ווינדוס 7 יהיה כבד מאוד על המערכת הזאת.

אין תקציב ספציפי, רציתי לקבל חוות דעת על שלושת חלקים שיתאימו למערכת שלו ברמה סבירה ואז נקבל החלטה אם לשדרג או לא. בכל מקרה אני לא מאמין שזה צריך לעבור את ה 1000-1500 ש"ח (הגזמתי ? לא הגזמתי ? אתם המומחים..)

עוד שאלה קטנה - האם ספק הכוח הזה ג'נרי ? רשום שהוא מספק 600W שזה מעל ומעבר לכרטיס ולמערכת הזאת בכלל לכן זה נראה לי קצת חשוד. בכל מקרה הוא אמור להספיק גם אם משדרגים לא ?

תודה רבה !

פורסם

ספק איכותי של סיסוניק לדוגמה 650W נותן 54 אמפר על מסילת ה-12V שהם 648W, או ספק של סיסוניק מדגמי

הבסיס כמו ה-ECO בהספק 600W נותן 48A שהם 576W.

הספק הזה נותן 36 אמפר מקס שהם 430W ולפני שאתה לוקח בחשבון עבודה תחת עומס והיחלשות כתוצאה התיישנות.

לא יודע אם זה ספק ג'נרי או לא אבל הוא בטוח שהוא לא עומד באותה השורה עם ספקים איכותיים.

במיוחד אם מדובר בספק בין 8~9 שנים לדעתי שווה לשדרג אותו גם כן לאחד חדש ואיכותי יותר.

אם כי 400W זה די והותר להחזיק מערכת משודרגת עם מעבד מרובע ליבות והכרטיס מסך הזה

אישית לא הייתי לוקח את הסיכון עם חומרה חדשה, אלא אם מישהו יתקן אותי לגבי אמינות הספק הזה.

מה עם הקשיח? מה הדגם הקיים? תדע שאחד מיושן ואיטי יכול להיות גורם מהותי לאיטיות, תקיעות ותקלות מעצבנות.

פורסם
  • מחבר

לא בדקתי את הקשיח אבל אני די בטוח ששדרגו אותו עם הזמן ולמען האמת גם את הספק אני חושב ששדרגו כאשר קנו את הכרטיס מסך, אבל אני אשאל את דוד שלי ליתר ביטחון.

בכל מקרה אשמח לקבל הצעה לחלקים מתאימים.

פורסם

אני לא יודע ממש יודע מה לכלול בתוך התקציב, מה התקציב המירבי שלו?

מעבד מרובע ליבות משתלם + לוח בסיסי + 8GB זכרון זה בערך 1500 שקלים.

ספק שלדעתי רצוי לשדרג לטובת השקט והביטחון (ולאחד איכותי שגם יאפשר שידרוג עתידי של כרטיס המסך כמובן)

זה עוד 250~300 שקלים.

קשיח עדכני ומשתלם זה 300 שקלים נוספים בערך.

אופציה נוספת היא ללכת על מעבד דו ליבתי עדכני שיוזיל את העסק בין 250 ל-500 שקלים בערך תלוי במעבד.

מה שציינת לגבי הביצועים הוא נכון, האמנם הוא יראה שיפור ויתכן מאוד שניכר עקב שיחרור צווארי הבקבוק הקשים

של המעבד והזכרון, אבל בסופו של דבר מדובר בכרטיס לא חזק במיוחד כך שהביצועים במשחקים מודרניים כבדים יהיו בהתאם.

פורסם
  • מחבר

התכנון הוא לא לעשות מהמחשב הזה מפלצת ולא נראה לי שיהיה שדרוג רציני לאחר מכן (אלא מחשב חדש לגמרי לאחר השדרוג הזה).

הכוונה שלי היא לקנות לוח אם, מעבד וזכרונות שיהיו פחות או יותר ברמת הכרטיס מסך ויהיו מאוזנים איתו ועם רמת הביצועים שהוא מסוגל לספק.

לא חושב שנשדרג את הקשיח\ספק כוח בקרוב.

אפשר ללכת על 4 ג'יגה זכרון ומעבד מרובע ליבות (אם הוא לא יקר מדי). התקציב לא מוגדר אבל נראה לי שדוד שלי לא מעוניין לעבור את ה 1000-1500 ש"ח. שיהיה כמה שיותר זול.

אם מעבד מרובע ליבות יקר מדי אז אפשר לשים בכיף מעבד כפול ליבה. הוא כבר יתפשר על ההגדרות במשחקים.

פורסם
  • מחבר

הקפצה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים