עבור לתוכן

ביטול מנוי לחדר כושר

Featured Replies

פורסם

היי חברה,

נרשמתי לפני שבועיים בדיוק לגרייט שייפ, בהתחייבות של שנה 225 ש"ח בחודש. עכשיו אני חושב שזו תאכלס טעות, כי אני מתחיל ללמוד תיכף ואני מעדיף מכון כושר ללא התחייבות - לך תדע מה יהיה עוד חודש, מה תרצה לעשות בקיץ וכו'.

דמי הביטול כוללים 175 ש"ח (חודש אחד שבו התאמנתי) + 200 ש"ח דמי ביטול (WTF?!). נוסיף על כך 225 ש"ח לחודש אימונים.

לצערי הרב לא חשבתי מספיק ולא התייעצתי מספיק לפני שחתמתי, לא שאלתי מספיק שאלות ויצאתי אידיוט שלא קראתי את החוזה כמו שצריך.

איך בתאכלס אני מוריד את הנזק הכספי לרמה מינימלית? אני יודע שע"פ חוק http://www.consumers.org.il/files/2012/aytem-kosher/kalkala2012-07-09a.pdf

הם לא יכולים לקנוס אותי ביותר מ-100 ש"ח או 5% (הנמוך מביניהם), אבל החוזה שחתמתי עליו הוא קצת שונה וע"פ צריך לשלם יותר.

רצוי לציין שעדיין לא שילמתי דמי רישום ועדיין לא הבאתי אישור רפואי, אם זה עוזר איכשהו.

עריכה - אולי אני יכול לבטל את העסקה לגמרי ללא קנס ע"פ חוק ה-14 יום?! הרי ניתן לבטל עסקאות עד 14 יום. האם זה תקף לחדר כושר?

בתודה מראש

נערך על-ידי SharonX

פורסם

1. זה פורום מחשבים.

2. החוזה שלהם לא יכול להתנות על זכויות שיש לך לפי דין.

3. לפי דין, אתה יכול לבטל את העסקה בתוך 14 יום מהיום שבו קיבלת את החוזה בתשלום של מקסימום 100 ש"ח.

4. ראה:

4.1 ס' 14ו לחוק הגנת הצרכן http://www.nevo.co.il/law_html/law01/089_001.htm#Seif61

4.2 ת' 2 לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), ראה ס"ק (17) http://www.nevo.co.il/law_html/law01/500_377.htm

5. זה פורום מחשבים.

פורסם

רק אם לא נעשה בהם שימוש. הוא התאמן במשך שבועיים ולכן המקרה לא חל עליו.

לשלם על החודש בו השתמשת במינוי - הגיוני.

לשלם קנס יציאה נוסף - הגיוני. אחרת המחיר המיוחד בהתחייבות לשנה היה מגיע לכל תקופה אחרת (נעשה מינוי לשלושה חודשים ונבטל)

פורסם

גיל, תקרא את החוק עד הסוף. במקרה של מנוי במכון כושר, תוך 14 יום זכותו לבטל תמורת לא יותר מ100 ש"ח או 5% מהעסקה, גם אם השירות כבר התחיל.

פורסם

גיל אתה טועה ומטעה

קודם כל, הוא לא יכול היה לעשות שימוש במנוי כי הוא לא הביא אישור רפואי.

ויותר מזה, אתה טועה לגופו של עניין, תסתכל על תקנה 2.

פורסם
  • מחבר

סבבה, אז זה 100 ש"ח קנס + תשלום עבור שבועיים (תאכלס שבועיים לא חודש).

אני לא חושב שיהיה אפשר לסבן אותם ולומר שלא התאמנתי בגלל שלא הבאתי אישור רפואי, הרי כולם מכירים אותי וראו אותי נכנס ומתאמן ויוצא. יש לי גם תוכנית אימונים שם. התאמנתי 5-6 פעמים, אני לא מאמין שיוותרו על זה ובצדק.

סבבה אז עשיתי שיעורי בית, מחר יחזרו אליי ונקווה שהכל טוב (ברגע שאומרים להם חוק הגנת הצרכן הם נבהלים וזה טוב).

תודה

נערך על-ידי SharonX

פורסם
  • מחבר

בינתיים - מישהו מכיר אופציה חלופית טובה באיזור רעננה/כפ"ס/הוד השרון/הרצליה?

אני צריך מקום קטן, בסיסי יחסית (אני לא הולך להתאמן יותר מפעמיים-שלוש בשבוע), נטו לאימוני כושר (בלי חוגים, סאונות וגקוזי :cool2:). לא חייב רשת מקצועית, גם מתנס"ים ותיכונים אפשר... העיקר שיהיה ללא התחייבות ועם מדריכים ואווירה סבבה.

מכירים משהו באיזור ה-150 בחודש?

פורסם

איך נתנו לך להתאמן בלי אישור רפואי?

פורסם
  • מחבר

נאמר לי להביא אישור תוך 14 יום... שזה בדיוק היום :-)

פורסם

לא מבין למה אנשים מתחייבים על משהו, חותמים עליו, ואז מחליטים שהם יכולים לשנות את כללי המשחק.

אני די בטוח שעו"ד של החברה עבד על החוזה הזה והוא חוקי לחלוטין.

אם ילכו לקראתך, זכית כנראה מן ההפקר.

תנאי היציאה הגיוניים, ולהבא כשאתה חותם על מסמכים - תקרא אותם קודם.

פורסם

אוי, התמימות... גם אני בטוח שעורך הדין של החברה עבר על החוזה, אבל רק בשביל לוודא שאין בו שום סעיפים שבגינם הלקוח יכול לתבוע את החברה ולקבל יותר ממה שמגיע לו ממילא. קוראים לזה "שיטת מצליח", חמודי. אם הלקוח מודע לזכויותיו על פי חוק, הוא יקבל את שלו. אם לא, והוא חושב שהחוזה הוא הכל (כמוך), הוא ישאר עם חור בכיס והחברה תצא ברווח שכלל אינו מגיע לה - מה, היא הפסידה משהו מכך שהלקוח בחר להפסיק את ההתקשרות עמה (מלבד, כמובן, התשלום מצידו על שירותיה, אלא שאת אותם השירותים היא יכולה לספק למישהו אחר תמורת אותו התשלום), שהיא זכאית לפיצוי מבחינתך?

פורסם

אם הבחור לא הביא אישור רפואי, המכון לא יכול לטעון שהבחור השתמש במינוי.

פורסם

בוודאי שהוא יכול. זה שזו עבירה בפני עצמה (ובאם הלקוח נפצע, זו גם עילה לתביעה שמנה) לא חייב למנוע טענה מצד החברה שהלקוח השתמש במנוי.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לפי מה שאני יודע לא אמורים לדרוש ממך תשלום מלא, אבל מדמי ביטול אתה לא יכול להתחמק. אני מתאמן בספורטן בהוד השרון, אחלה חדר כושר ומדריכים טובים. אני הולך כל השנה אבל תבדוק אולי אפשר לשלם גם פר חודש.

פורסם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים