עבור לתוכן

התלבטות לגבי קירור לOC

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

היום קיבלתי הצעת מחיר ללוח Gigabite GA-Z77X UD3H ב400 ש"ח בערך.

האם כדאי ללכת על זה:

http://www.tms.co.il/product/11770

ראיתי שיש לו Thunderbolt, יהיה לי שימוש בו ששוה להשקיע בזה עוד 150 שקל?

וקיבלתי הצעה גם למעבד I7 3770K ב1100, מכיוון ואני לא מתכוון לקנות מחשב לשנה אחת וגם לא לשנתיים האם כדאי להוסיף את ה300 שקל האלה עכשיו לטובת טכנולוגיית הHT שכרגע לא הכי מורגשת במשחקים אבל בעתיד אי אפשר לדעת למה לצפות.

• תגובות 95
  • צפיות 10.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עידן :

זה הלוח היקר יותר מבין ה 2 שהלצתי עליהם מקודם, D3H ו UD3H. הוא בדיוק הלוח שאתה צריך. ב 400 שקל תחטוף אותו עכשו

ABL :

הממיר בלוחות שבהם יש חיבור כזה ממש לא תמיד. יצרנים שמים ממירים ברמה שונה בלוחות ששייכים לקטגוריות שונות - לוחות דסקטופ (שלמרות שמגיעים אם תוכנת אוברקלוק, הם לא לוחות אוברקלוק בכלל), לוחות לאוברקלוק נמוך (הלוח שהמלצת לפני כמה עמודים), לאוברקלוק כבד (UD3H למשל) ולוחות אקסטרים (סנייפר)

החיבור בעצמו תיאורטית מחזיק עד 192W, אבל יצרני לוחות יודעים שא רצוי להוציא מהחיבור את מהקס' ומעדיפים לא לשחק איתו מעל 120W. לכן תמצא חיבור כזה בעיקר בלוחות דסקטופ (שלא צריכים יותר מ 95W) ולוחות לאוברקלוק נמוך

ה D3 למשל הוא גרסה זולה יותר של ה UD3H, רק שב ב UD3H יש 8pin. הממיר שם הוא דיי כבד ויכול לעשות עבודה מאומצת, והם שמו אותו גם ב D3H - ויש לוח כבד אם 4pin. אבל הלוח הזה הוא היוצא מהכלל ולא הכלל. במקרה הזה ניתן לזהות שהוא גרסה של לוח ה UD3H. במקרה הכללי לא, ולא רצוי לפתח סתם ציפיות מלוח 4pin כלשהוא

ביקורות שונות לא מתחשבות בכמה פקטורים שקורים במציאות, והעיקרי מביניהם הוא זמן. ממיר לא נשרף מייד כשעברת את המקס' שלו, הוא מתחמם. כשהוא מתחמם לזמנים ממושכים קורה נזק איטי מאוד ומצטבר. בסוף, אחרי תקופה הוא יתחיל לאבד יציבות או יישרף (מה שיכול לקרות ויכול לא לקרות, משתמש אחד מאמץ את המחשב יותר ממשתמש אחר, מעבד אחד צריך יותר מתח ממעבד אחר כדיי להגיע לאותה מהירות). כדיי שהלוח יחזיק בוודאות לוקחים לוח שברור שיכול להחזיק את הצריכה של המעבד לאורך זמן. לא כל לוח שניתן להגדיר בו קלוק ומתח הוא לוח שיכול לעבוד בלי נזק בקלוק ובמתח האלה

פורסם
  • מחבר

http://www.tms.co.il/product/11770

השאלה אם לא כדאי להוסיף 100-150 שקל בשביל טכנולוגיית הThunderbolt?

לאיזה מטרות אני יכול להשתמש בטכנולוגייה הזאת?

פורסם

שיקולים שלך אתה לא חושב שזה יהיה פופלרי ברמה שתהיה חייב להזדקק לזה, כנ"ל לגבי הHT.

פורסם
  • מחבר

אני רואה שכן יש הבדל בביצועים בין I5 לI7 גם אם עכשיו זה בכמה אחוזים בודדים אני מאמין שבמרוצת השנים השימוש יהיה כבר יותר משמעותי.

במה אני כן יכול להשתמש בthunderbolt כרגע?

פורסם

לא הרבה-

מסכים, הוא תואם למיני DP

כוננים קשיחים חיצוניים יקרים.

ואפשר להשיג מעין "קופסאות PCIE" לחיבור כרטיסי הרחבה, אבל זה יותר רלוונטי ללפטופים.

פורסם

אם אתה חושב על שימוש בחיבור כזה בגלל קשיח חיצוני אז תחשוב שוב usb 3 של היום ייתן את אותם הביצועים אם לא יותר ..

פורסם
  • מחבר

^לפי מה שהבנתי הוא מהיר פי 2 מUSB3.

חשבתי יותר על חיבור מסך המחשב, מה זה יתן לי אם אני אחבר אותו כך?יהיה הבדל משמעותי?

פורסם

לא בכל מסך יש כניסה כזו ואין סיבה להשתמש בחיבור כזה למסך כשיש לך dvi , dp ..

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אוותר על זה כרגע.

מה לגבי I7 3770K, כדאי להשקיע?אני משיג ב1100 כך שאני חושב שזה די מציאה וההבדל בין I5 לI7 עומד על כ300 שקלים בלבד

פורסם

לא קראתי את כל התרד אבל אם אתה משתמש בגיימינג וזה הדבר הכבד ביותר שאתה עושה אז מיותר , גם אם זה רק 300 ש"ח , זה 300 ש"ח שלא ישנו שום דבר מבחינתך אם תחליט לשלם אותם ואם לא אתה עדיין תקבל ביצועים דומים ככה שכדאי להשאיר אותם בכיס. בעוד 3 שנים ש i7 יהיה שווה יותר מ i5 כמו שאתה מתאר אולי בכלל תרצה להחליף מחשב או שילוש וזה כבר לא ישנה לך בקיצור נבונים ממני כבר אמרו חבל לבזבז סתם..

פורסם

ב-1100₪ האמת שהייתי הולך על ה-3770K, נכון שיש לו תמורה מזערית במשחקים אך מסתבר שיש תמופרה של כמה FPS ב-BF3 המולטי.

כנראה שבעתיד יהיה לו יותר דימוש במשחקים.

פורסם

כשתגיע לזה, תוכל לקנות מעבדים מיד 2 בזול ולהעיף אותם באוברקלוק על לוח כמו ה UD3H

פורסם

UD3H, ב-400 שקלים?

מתחת למחירון לוי יצחק? לחטוף!

פורסם
  • מחבר
כשתגיע לזה, תוכל לקנות מעבדים מיד 2 בזול ולהעיף אותם באוברקלוק על לוח כמו ה UD3H

אם עכשיו יש את ההבדל הקטן הזה, אני מאמין שבעוד שנה זה כבר יהפוך לקצת יותר מאחוזים בודדים, ואם זה רק ימשיך והטכנולוגיה תדע לנצל את זה אני מאמין ואולי אצליח למשוך עם המעבד הזה קצת יותר משלוש שנים וזה יכול להיות חיסכון די גדול ומשמעותי.

אני אחשוב על איך זה מסתדר לי מבחינת תקציב ואחליט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים