עבור לתוכן

התלבטות לגבי קירור לOC

Featured Replies

פורסם
בשתיהם יש ממיר ברמה גבוהה, מהסוג שמתאים לאוברקלוק רציני. ב D3H יש חיבור 4pin וב UD3H יש חיבור 8pin, אבל הממיר בשתיהם נראה זהה. הוא ממיר טוב שלא הולך להגביל אותך

סליחה שאני מתפרץ, אבל בינארי, איפה אפשר למצוא מידע על הממיר ואיך ניתן לקבוע איזה ממיר מוצלח יותר לאוברקלוקינג?

• תגובות 95
  • צפיות 10.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ניתן להשוות אם ממירים מלוחות אחרים דומים, מאותו יצרן ואותו דור. למשל כאן הממיר של ה D3H דומה לממיר שיש ב UD3H מה שאומר שהם בנויים על אותו תכנון. ה UD3H הוא דיי לוח אקסטרים קטן. (לא האקסטרים כמו sniper אבל הוא כן לוח OC). מה שאומר שהוא דומה ביכולות שלו לממיר של ה UD3H וניתן לצפות ממנו ל OC טוב. בלוח אחר לעומתו רואים ממיר שהגיע מהלוחות התקציביים של החברה, ומכאן ניתן להניח שהיכולות שלו נמוכות יותר

בכל מקרה זה לא מדע מדוייק, וכשמשווים לוחות בין חברות שונות זה אפילו פחות מדוייק. ניתן להשוות קבוצה מול קבוצה, למשל לוחות תקציביים של גיגבייט מול לוחות תקציביים של אסוס, לחפש בגוגל כמה משתמשים שרפו את הלוחות שלהם בנסיונות אוברקלוק (או אם יש לך קשר ישיר אם מחשבים שמגיעים לתיקון או חומרה שרופה, לבדוק איזה סוג של תקלות קורות אצל כל יצרן) ולהשוות לפי זה

פורסם

לא בדיוק כי אתה לא יודע אילו לוחות נשרפו עקב שידוך עם ספק ג'נרי סורר..

איזה שם יצא פה בארץ ל-MSI בגלל שאייבורי היו היבואן שלהם ושידכו לוחות של MSI לספקים ג'נריים במחשבים תקציביים.

פורסם

קפצת כבר מעל הפופיק זה לא נגמר, ה-UD3H מספיק..

פורסם

^ מחזק, היה לי מחשב עם לוח MSI P43T-C51 וספק EZCOOL הידוע לשמצה.

המחשב עוד עובד, אבל עם ספק קורסאיר 600W (שמחזיק GT220 xD) אפילו באוברקלוק של 3.2 גה"צ על Q8300 ובאס של 533 (די נדיר ללוח ומעבד כאלה) ועם זכרונות ה-PI הידועים של G.SKILL על 1066, CL5 ומתח של 2.1 וולט :D

עריכה: הסנייפר נמכר ב-700 ש"ח לחברי פייסבוק. אחלה לוח, אבל הוא Z68 = בעיות עם 3570K

פורסם
  • מחבר

בידיוק עכשיו שמתי לב שיש לו גם את ההגבלה הזאת ל3.9 במקסימום.

אני לא מבין אותם לפעמים..

פורסם

זו בעיה גורפת עם Z68 של גיגהבייט ונובעת מעצלנות בכתיבת ביוסים מעודכנים.

פורסם
  • מחבר

סתם שאלה, האם כדאי לי לבדוק גם אפשרות לI5 4670K עקב בעיית ההתחממות יתר על המידה שיש לסדרה זאת?

פורסם

לאוברקלוק כדאי לך לדבוק בדור IVY, האסוול לא מצטיינים בכך.

פורסם
  • מחבר

קראתי עכשיו קצת באינטרנט כל מיני שירשורים שמדברים על Haswell ו-IB ות'אמת אני לא יכול להגיד שאין לי את הרצון הזהללכת על הדור החדש, משהו כן סחף אותי לשם, אולי זה בגלל שזה חדש ויותר עדכני או אולי כי הוא ישאר עדכני עוד קצת אבל בתכלס אם אני מתכנן להשאיר את המחשב ל3-4 שנים הקרובות אז אחר כך כשארצה לשדרג גם סוקט 1150 יהיה לא עדכני ויצא משהו חדש והרי לא אשדרג למשהו שהוא רק דור אחד קדימה, לא כך?

אני חושב שאלך על IB בכל מקרה.

פורסם
לא בדיוק כי אתה לא יודע אילו לוחות נשרפו עקב שידוך עם ספק ג'נרי סורר..

איזה שם יצא פה בארץ ל-MSI בגלל שאייבורי היו היבואן שלהם ושידכו לוחות של MSI לספקים ג'נריים במחשבים תקציביים.

לפניי שהתחיל כל הקטע של קבלי solid, הרבה לוחות היו נדפקים על קבלים מנופחים. וכאן מגיע מקום שבו ניתן לזהות בסיכוי סביר דברים שקורים לא בגלל ספק גנרי : בממיר יש קבלים לפניי - על ה 12V, ואחריי - על הvcore. הממיר דיי מבודד השפעה של ספק גנרי (הוא צריך לחטוף הרבה כדיי להעביר מתח מהספק - בדרך כלל הוא נשרף לפניי השלב הזה). כשהולכים הקבלים של ה vcore, זה ברוב המקרים לא קשור לספק. וזה אחד מהדברים שכן היו בולטים אצל MSI : היו להם קבלים אלקטרוליטים קטנים (בצבע כחול מבריק) מסביב לסוקט שתמיד היו עפים

מבחינת הספקים של אייבורי, בהתחלה הם היו שמים ספקים של KMEX (ספציפית דגמי Ever Power PL 250 / 350) שהם בסדר אם לא מעמיסים אותם יותר מידי.מאוחר יותר עברו ל EZcool, שמבחינת יציבות לא שונה בהרבה מספק גנרי רגיל (אוליי אפילו קצת יותר טוב), אבל היה לו את הקטע של פיצוצים וקצרים במסילת 5vs שאיתם הוא היה שורף לוחות

מה כן הסיבות לשריפה של הקבלים האלה :

בתקופת ה 775 היה נפוץ לבנות לוח תקציבי אם ממיר שטוב רק ל pentium dual core אם tdp של 65w, כשהלוח לא באמת מיועד ליותר ממחשב משרדי אם מעבד כזה, לצרוב לו BIOS שתומך עד core 2 quad ולצרף תוכנת אוברקלוק ידידותית למשתמש בבאנדל. המשתמש מצידו מצפה שאם הלוח תומך במעבד כלשהוא הוא אמור לעבוד אם המעבד הזה, ואם מגיעה תוכנת אוברקלוק, שניתן לעשות אוברקלוק. בחלומות. הלוחות האלה נשרפו אם מעבדי core 2 ו pentium d בסטוק

חנויות שאין להן שמץ מה זה קירור, שמות קירור סטוק "נמוך" (זה שיש לו צלעות קצרות יותר ומיועד ל 45-65W) על מעבד 90W, ובקירור מארז בהרבה מקרים מנתקים גם את 1 או 2 המאווררי 80mm שמגיעים אם המארז (תפסתי אינסוף טכנאים ממעבדות שונות שמרכיבים מחשב ולא מחברים את המאוורר הזה כי "לא צריך", כלומר מחשבים שבהם אוורור המארז היחיד הוא מהמאוורר של הספק או ספק + מאוורר 80mm יחיד). אחריי זה המארז כולו חם מידי, והאיזור של המעבד חם מספיק כדיי שיישרפו דברים. כיאלו היי, כאיתי לוחות ששינו צבע לכהה יותר באיזור של הממיר מתח או מאחוריי הציפסט.....

איך זה יהיה במידה ולא תהיה אלטרנטיבה אחרת ועדיפה?

http://www.tms.co.il/product/10539

מיותר לגמרי. ה D3H מתאים למה שאתה מחפש, אם אתה רוצה קצת אקסטרה קח את ה UD3H ואתה עדיין ב 1/2 מהמחיר של הסנייפר

פורסם
  • מחבר

^הוא במבצע כרגע לחברי הפייסבוק, 700 שקל אבל הוא גם מוגבל ל3.9GHZ אז אין ממש טעם ללכת עליו.

בכל מקרה אני מחכה להצעת מחיר ונראה איך אני מתקדם אחר כך.

פורסם

פשוט תשכח מהלוחות עם השמות המפוצצים.

אם אתה הולך על GB, אז הדגמים הרלוונטיים הם z77x-d3h או z77x-ud3h.

נראה אילו הצעות תקבל על לוחות ASUS...

פורסם

הנה הוכחה ש4 פין גם מספיק לאוברקלוק-

צריכת החשמל ב4.7GHZ היא 148 וואט: http://hwzone.co.il/hardware/reviews/mb/power_consumption_under_overclocking/2

מToms hardware - ארבע פין נותן 192 וואט ולא 120 כמו שאמרת:[TABLE=class: editorTblTablecenter editorTblSize90 editorTblStyleStyle3, width: 627]

[TR=class: tblEven, bgcolor: #E9E9E9]

[TH=bgcolor: #777777, colspan: 5, align: left]Maximum Power-Handling Capabilities of the Four-Pin +12 V Power Connector[/TH]

[/TR]

[TR=class: tblRow, bgcolor: #F3F3F1]

[TH=bgcolor: #777777, align: left]Volts[/TH]

[TH=bgcolor: #777777, align: left]No. Pins[/TH]

[TH=bgcolor: #777777, align: left]Using Std. Terminals (W)[/TH]

[TH=bgcolor: #777777, align: left]Using HCS Terminals (W)

[/TH]

[TH=bgcolor: #777777, align: left]Using Plus HCS Terminals (W)

[/TH]

[/TR]

[TR=class: tblEven, bgcolor: #E9E9E9]

[TD=align: left]+12 V[/TD]

[TD=align: left]2

[/TD]

[TD=align: left]192

[/TD]

[TD=align: left]264

[/TD]

[TD=align: left]288

[/TD]

[/TR]

[TR=class: tblRow, bgcolor: #F3F3F1]

[TH=bgcolor: #777777, colspan: 5]

Standard terminals are rated eight amps.

HCS terminals are rated 11 amps.

Plus HCS terminals are rated 12 amps.

All ratings assume Mini-Fit Jr. connectors with 4–6 circuits using 18-gauge wire under standard temperature conditions.

[/TH]

[/TR]

[/TABLE]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים