עבור לתוכן

התלבטות לגבי קירור לOC

Featured Replies

פורסם

אתה טועה ולמה אתה חושב שאי אפשר לעלות את המתח? יש לי אותו והגעתי בקלות ל4.5 והמון אנשים אחרים גם. רוצה הוכחות תסתכל בכל ביקורת שלו. הנה דוגמא שהגיעו ל4.7 עם 3770K: http://www.kitguru.net/components/motherboard/zardon/gigabyte-ga-z77-d3h-motherboard-packs-a-punch-at-80/14/

4 פין מספק מספיק מתח למעבד בשביל להגיע למהירויות הללו ואתה עדיין מסרב לקרוא שרשמתי שבחדשים יש 8 פין.

• תגובות 95
  • צפיות 10.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעבד לוקח הספק שתלוי בקלוק ליניארית ובמתח בריבוע. אם בסטוק המעבד לוקח 77W במאמץ, חישוב קצר מראה כמה הוא ייקח במהירות OC נתונה והעלאת מתח נתונה

מבחינת הלוח, הוא בנוי להחזיק הספק כלשהוא לזמן מתמשך. כשעוברים אותו, מתחיל נזק איטי ומצטבר שיכול לקחת חודשים. אין אף ביקורת שבה בודקים יציבות במאמצים שונים לאורך זמן כזה. תוקעים מעבד ומתחילים להזיז אותו למעלה בתוכנה שמגיעה אם הלוח ומריצים כמה בנצ'מארקים, זה הכול. הבדיקה האמיתית היא אם המשתמש חוזר אחריי הכמה חודשים האלה לפורום בקטע של בעיות יציבות או שהלוח נדפק. למה ? בגלל נזק איטי ומצטבר

לפי מה ניתן להעריך עד כמה הלוח יכול להחזיק ? לתשובה מדוייקת תשאל את מי שתיכנן אותו. להערכה פשוטה יותר, החיבור 12V מחזיק כ 50W על כל פין 12V (כשבחיבור ה 4PIN יש 2 כאלה ובחיבור ה 8PIN יש 4 כאלה בהאמה). את החישוב של כמה פינים צריך בשביל חישובי הצריכה של המעבד תחת OC תעשה בעצמך. זה נותן הגבלה אחת, ואם כבר יש אותה (סוג של צוואר בקבוק) אין סיבה שמה שיש בלוח אחריו יהיה בנוי להרבה יותר מזה

לוחות חדשים יכולים לצאת משופרים, גם בחיבור וגם במה שיש על הלוח. אבל אם לא ידוע מה בדיוק יש שם רצוי לא לרוץ להעמיס לוח כזה אם אוברקלוק כבד וקבוע

פורסם

אם אתה צודק אז תעשה את החישובים בעצמך ותוכיח. לוחות Z77 נועדו לOC והיצרן מייצר אותם שיעמדו בעומסים בהתאם. ואתה רושם "אם" שצריך לרשום "עם" אז תשים לב.

פורסם
מעבד לוקח הספק שתלוי בקלוק ליניארית ובמתח בריבוע.

מאיפה הנתונים האלא ?

פורסם

גם לוחות דסקטופ פשוטים ב 300 שקל מגיעים אם תוכנת אוברקלוק. ואפשר לדפוק לוח על ידיי הגדרות גבוהות מידי לאורך זמן. רוב הנזק מאוברקלוק גבוה מידי על חומרה שלא מספיקה אליו קורה באיטיות ולא בצורה מיידית

מסקנות ? המשתמש צריך לדעת איפה עובר הגבול בשבילו. וזה אומר כמה אוברקלוק, כמה העלאת מתח, וכמה הוא מעמיס את המעבד (אם הוא בטוח שהוא לא הולך להעמיס את המעבד לזמן ממושך בצורה קבועה, ניתן להרשות אוברקלוק/שינוי מתח גבוה יותר והספק גבוה יותר ממה שמחושב. אבל במקרה הכללי מעבד כן יכול להעביר זמנים ממושכים במאמץ מקס' ולכן לא רצוי לעבור את ההספקים

חיבור הפינים מכיל 2 או 4 חוטים של 12V (בשביל חיבור 4 או 8 PIN בהתאמה). לפי היצרן (מולקס) החיבור מיועד להעביר 8A על פין = 192W על חיבור ה 4PIN. במחשבים הנורמות הרבה יותר נמוכות (לא מחפשים לנצל את החיבור עד הסוף) והן בסביבות ה 4A על פין = 96W על חיבור ה 4PIN בנורמה, 5A על פין כשרוצים להוציא מהחיבור יותר

זה לא שהנורמות המונמכות הנל מוגדרות בצורה קשיחה ואני יכול לתת אליה לינק. פשוט הן הופיעו ביחד אם חומרה שלוקחת את ההספקים המתאימים : חיבור ה 8PIN נכנס לשימוש בדסקטופ כשמעבדים התקרבו לקו ה 120W (מעבדי אקסטרים מלפניי כמה שנים) = 5A ומכאן, זה המקס' המקובל לצפות מחיבור 4PIN. כרטיסי מסך שמקבלים חיבור 8PIN מהספק מקבלים את המתח דרך 3 פינים ויכולים לקחת עד 150W שהם 4A לכל פין

בקיצור, 50-60W על פין כש 50 זה הנורמה הרגילה ו 60 זה הציפיות גבוהות. על זה תהיה מבוססת ההערכה של הלוח. זה לא מדע מדוייק, זה תחום שבו מעל מקום מסויים יש סיכוי לדפוק את הלוח אחריי תקופה מסויימת ואנחנו מנסים למצוא איםה התחום הזה מתחיל

וזה נותן לנו הערכה קרובה מספיק של למה ניתן לצפות מהלוח :

לוחות דסקטופ פשוטים ב 300 שקל, מחברה איכותית כמו Gigabyte, מיועדים למעבדים בסטוק. זה שכל לוח סטנדרטי היום מגיע אם תוכנת OC לא הופך אותו ללוח OC. מעבדים בסטוק לוקחים באיזור ה 77w היום, 90-95w לפניי כמה שנים, ו 90-95w זה בערך היכולת של הממיר שיש בהם

לוח ה Z77 שהבאתם הוא לוח OC לא כבד. ההערכה הקצרה : 120W על חיבור ה 4PIN, לפי 60W/פין (תזכורת - רק 2 מתוך ה 4 מעבירים מתח). וזה בהנחה שהוא באמת לוח של 120W

בואו נעשה את החישוב מהסוף. לא נתחיל לנסות מספרי אוברקלוק ולראות מה ההספק שמתקבל, אלא נצא מההנחה של 120W (בלי אף מקדם ביטחון, מה שלא רצוי לעשות), ונמצא מה האובקלוק שניתן לעשות על לוח ה Z77

החישוב עצמו סטנדרטי לגמרי והוא חישוב מוכר למציאת צריכה לש מעבד ב OC

בלי העלאת מתח, יותר פעולות בשינה = יותר צריכה - ליניארית :

120w(max) / 77w(stock) * 3.4GHZ(stock) = 5.3GHZ(max)

לא צפויה בעיה בלי העלאת מתח. אבל כמה רחוק אתה יכול להגיע על מתח סטוק ?

למעבדים האלה אין מתח סטוק יחיד וקבוע, מחיפוש בגוגל נראה שאצל רוב המשתמשים הוא נמצא סביב ה 1.1-1.15v, ניקח את ה 1.15 (הבחירה הזאת תביא תוצאות גבוהות ומתירניות יותר בהעלאת מתחים בהשוואה ל 1.1) - כנראה זה המתח שבו המעבד אמור להגיע ל 77w בתנאי סטוק

כשמעלים את המתח עולה גם הזרם. ההספק הוא מכפלה שלהם ולכן העלייה של ההספק עולה אם המתח בריבוע

ב 4.2GHz :

77w(stock) / 3.4GHZ(stock) * 4.2GHZ(OC) = 95w
sqrt [ 120w(max) / 95w(OC) ] * 1.15v(stock) = 1.29v(max)

משתמשים מדווחים שהם הריצו את מהעבד ב 4.2 על מתח נמוך יותר. אין בעיה

ב 4.5GHz :

77w(stock) / 3.4GHZ(stock) * 4.5GHZ(OC) = 102w
sqrt [ 120w(max) / 102w(OC) ] * 1.15v(stock) = 1.24v(max)

משתמשים שהגיעו ל 4.5 מדווחים גם על מתחים כמו 2.9. נראה לי שאנחנו בחוץ

המסקנות שלי : אם הוא רוצה 4.2 GHZ, שיהיה לו בכיף. אם הוא רוצה יותר מזה, יש מצב שהוא מגיע למגבלות של הלוח. וזה כשלא לקחנו אף מקדם ביטחון

אז, אם 4.5 היא מטרה ולא חלום רחוק בהקיץ, לוח שיש לו נתונים גבוהים יותר - חיבור 8PIN וצלעות קירור על המוספטים רצוי. במיוחד אם ההבדל במחיר בינו ללוח הפשוט יותר הוא לא ענקי

פורסם

הלוח הזה באמת לא מתאים ל-OC כבד, הוא לוח כניסה שאפשר להגיע איתו לתוצאות מספקות.

פורסם

שטויות, עם 4 פין אפשר להגיע לסביבות ה200w וזה מספיק ל4.5. אני על 4.5hz עם 1.28V כמו רבים אחרים. מעבדים אחרים יכולים בלי בעיה להגיע ל4.5 גם עם מתח נמוך יותר על הלוח הזה. לפני שהיה חיבור 8 פין עדיין היו עושים oc לא? אגב אפילו G1.Sniper M3 מגיע עם 4 פין.

פורסם

אין אף לוח אם ממיר שיכול להחזיק 200W וחיבור 4 PIN - אף יצרן לוחות שמכבד את עצמו קצת לא יאפשר לעצמו לתכנן לוח של יותר מ 120W אם חיבור 4PIN. החיבור עצמו לפי נתוני יצרן מיועד ל 192W, וזה הערכה מאוד אופטימית. חיבורים כאלה נשרפים על הרבה פחות

על 4.5 ו 1.28 אתה בדיוק עובר את ה 120W כשהמעבד מתאמץ, ואני חושב שהממיר בלוח לא אוהב את זה. אחריי שתריץ אותו ככה כמה חודשים, שנה או יותר, הוא יכול להחליט שהספיק לו. תלוי כמובן כמה אתה מאמץ את המעבד. אני לא ממליץ לפותח הדיון לבדוק את זה בדרך הקשה

פורסם

אני לא מבין על מה הוויכוח ?!

אם יש לוחות שמיועדים ל oc ויש להם חיבור 4 פין ויש כאלה עם חיבור 8 , אז לא עשו את זה בשביל להשוויץ (יש לי חיבור גדול יותר) אלא מן הסתם יש לזה תועלת.....

פורסם
  • מחבר

אשמח לקבל המלצות ללוחות אם שכן מיועדים לOC באשכול שפתחתי בפורום המיועד לכך.

בבקשה תעזרו לי שם, זה דחוף מאוד.

תודה!

פורסם

איך אפשר לדעת לאיזה זרם/הספק מיועדים החיבורי 12V ?

הרי אנחנו לא יודעים בכל לוח ולוח מהו עובי המוליכים

פורסם
שטויות, עם 4 פין אפשר להגיע לסביבות ה200w וזה מספיק ל4.5. אני על 4.5hz עם 1.28V כמו רבים אחרים. מעבדים אחרים יכולים בלי בעיה להגיע ל4.5 גם עם מתח נמוך יותר על הלוח הזה. לפני שהיה חיבור 8 פין עדיין היו עושים oc לא? אגב אפילו G1.Sniper M3 מגיע עם 4 פין.

זה שיש לך את הלוח והגעת איתו ל-4.5MHz לא אומר שהוא מתאים לאוברקלוק כבד אתה לא יודע הרי כמה אתה קרוב לקצה גבול היכולת שלו,וכמה מושפעת היציבות שלך עם מערכת לא חזקה במיוחד של אספקת כח וסביר להניח שאם ללוח אחר עשו חיבורי 8 פין, מערכת אספקת כח חזקה, מייצב מתח איכותיים וכו׳, אזי שהתאימו אותו ל-OC כבד יותר .

לידיעתך היה לי לוח כזה רק Z77X, בסך הכל אותו לוח אבל לא מתאים ל- OC כבד, הם לוחות ל-OC בינוני.

פורסם

איך אפשר לדעת לאיזה זרם/הספק מיועדים החיבורי 12V ?

התקע עצמו מיועד ל 8A/פין (ולעיתים קרובות לא מחזיק את זה), זה מופיע ב datasheet של התקע. במחשבים (כלל לא כתוב אבל זה מה שמקובל) מנצלים אותם עד 4A/פין בדרך כלל או 5A/פין כשרוצים למתוח קצת (באוברקלוק למשל). תכפיל את ה A ב 12V וכמות החוטים של 12V בחיבור כדיי לקבל W

ממיר המתח בלוח - זה יותר ניחוש. בלוחות דסקטופ פשוטים הוא מיועד בדרך כלל למעבדים בסטוק, בלוחות OC בינוניים אם 4PIN יותר כי הממיר כן רציני יותר מזה של לוח פשוט, אבל אני לא חושב שלוח שמיועד ליותר מ 120W יגיע אם חיבור 4PIN, כלומר אני חושב עד 120W או קצת פחות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים