עבור לתוכן

טכנאי/הנדסאי חשמל

Featured Replies

פורסם

אני יכול לברר בשבילך, אם אתה רוצה.

פורסם

תלוי איפה תלמד ותגור.

שכר לימוד באונ' הוא כ-10 בשנה. שכר דירה משתנה ממקום למקום, לדוגמא בבאר-שבע אפשר לגור עם שותפים ב-1000לחודש לכל אחד (יש פחות ויש יותר, תלוי גם מה הסטנדרטים שלך - במעונות אפשר גם ב-700-800 לחודש לדעתי, צריך לבדוק מה המחירים שם בימינו). תוסיף לזה חשבונות ותוסיף לזה מצרכים מהסופר וכו' - וככה תקבל את הסכום פחות או יותר. זו שיחה שהייתה עולה מדיי פעם בין החברה בלימודים, ואני זוכר שדובר על כ-30-40 לשנה כתלות בכמה אתה "מתפנק". כמובן שאם במקרה אתה גר ליד מקום המגורים של ההורים אפשר לגור אצלם ולחסוך הרבה כסף.

ולמקרה שזה לא ברור, הרוב הגדול של הסטודנטים יושבים להורים על הוריד. גם אם אתה עובד במשרה חלקית מאוד בזמן הלימודים (ולפחות בשנתיים הראשונות זה משרה זבלה ולא משהו שקשור ללימודים בדר"כ, אז המשכורת בהתאם), אתה עדיין לא מצליח לכסות הכל. היו לי חברים שגם עבדו המון שעות במקביל ללימודים בכדי לכסות את העלויות, והיו גם כאלה שנעזרו בהלוואה לצורך כך. בשנה ג'-ד' כבר הרבה סטודנטים מוצאים עבודות והמשכורות לסטודנטים הן סבירות ואפשרי לכסות איתן את הסכומים שעולה להתקיים - גם מעבודה של 60-80 שעות בחודש שזה בהחלט אפשרי בשנה-שנתיים האחרונות של התואר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים