עבור לתוכן

בעיה בקירור המערכת, צריך המלצות.

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי מתחמם מאוד במאמץ, הוא נקי מאוד מאבק, המשחה הטרמית הוחלפה לפני כחודש עד חודשיים...

הקטע הוא שלא כל המחשב מתחמם אלא רק האיזור של המעבד והכרטיס מסך...

הדיסקים הקשיחים נגיד נשארים באותה טמפרטורה גם במאמץ במשחק ועיבוד חומרים במחשב...

אז לפרטים:

המארז פרקטל R3

מעבד I7 3770

ראם 16 ג'יגה עם קירור פאסיבי של קינגסטון (גם מתחמם יחסית)

כרטיס מסך HD7870XT

קירור מעבד

ZALMAN CNPS5X SI EDITION

מנוחה:

מעבד 35 בממוצע

כרטיס מסך 36 בממוצע

הארד דיסקים 31 ואחד 36

לוח אם 33 בממוצע

זמן משחק (באטלפילד ברשת):

מעבד 70-80

כרטיס מסך 85-90

הארד דיסקים 32 ו37

לוח אם 62

גם כשהמארז פתוח האיזור של המעבד והכרטיס מתחמם

חשוב לי גם השקט של המארז וכרגע המאווררים הם 2 של 120 בפרונט של המחשב מכניסים אוויר, אחד של 120 מוציא אוויר מאחורה...

מה יכול לסדר את הבעיה אצלי?

יכול להיות שבגלל שיש במארז פתח בתחתית האוויר יוצא ממנו והלחץ יורד וככה האוויר החם פחות יוצא מאחורה?

האם קירור מים למעבד בלבד (בלי הוספה של מאווררים) יכול לעזור ברמה ממשית?

מה אתם ממליצים?

אני אשמח לשמוע דעות על קירור מים למעבד אם זה פתרון יעיל אצלי או סידור שונה של מאווררים במארז.

עכשיו חשבתי על רעיון...

האם זה אפשרי במארז שלי לקנות קירור מים למעבד ולמקם את המשאבה והמאוורר בתחתית המארז במקום מאוורר פשוט שיכניס אוויר?

ככה המעבד יתקרר מהקור של הרצפה וגם יכנס עוד אוויר למערכת...

פורסם

אין שום בעיה תתפלא אבל אלו טמפרטורות הגיוניות. במיוחד במארז שקט עם חומרי בידוד וזרימת אויר נמוכה. אם אתה רוצה להוריד כמה מעלות ולא להוציא מאות שקלים אתה יכול להוסיף מאוורר בצד המארז שיזרוק אויר קר על הכרטיס מסך כי הוא באמת קצת עבר את הטמפרטורות הרגילות שלו.

נערך על-ידי ABL

פורסם

אותו כרטיס מסך במארז ישן של TT לא עובר את ה 70 בFURMARK

להשוואה הGTX590 שהוא כרטיס מאוד חם, במאמץ אצלי מגיע לאזור ה 80

תוסיף מאוור בצד ועוד אחד למעלה וזה אמור להוריד כמה מעלות כלליות

פורסם
  • מחבר
אותו כרטיס מסך במארז ישן של TT לא עובר את ה 70 בFURMARK

להשוואה הGTX590 שהוא כרטיס מאוד חם, במאמץ אצלי מגיע לאזור ה 80

תוסיף מאוור בצד ועוד אחד למעלה וזה אמור להוריד כמה מעלות כלליות

אין שום בעיה תתפלא אבל אלו טמפרטורות הגיוניות. במיוחד במארז שקט עם חומרי בידוד וזרימת אויר נמוכה. אם אתה רוצה להוריד כמה מעלות ולא להוציא מאות שקלים אתה יכול להוסיף מאוורר בצד המארז שיזרוק אויר קר על הכרטיס מסך כי הוא באמת קצת עבר את הטמפרטורות הרגילות שלו.

בכוונה קניתי את המארז הזה, ובכוונה אין בו הרבה מאווררים, אני צריך מערכת שקטה מאוד כי רוב השימוש במחשב הוא שימוש למוזיקה הקלטות וסאונד...

במקום להפוך את המחשב לרועש חשבתי על דמה אפשרויות אבל אני יודע שפה מבינים יותר טוב ממני...

1. קירור מים למעבד, הבעיה פה זה שהאוויר בתוך המארז חם ואם אני ממקם את הקירור ביציאת אוויר מאחורה אז הוא יקבל רק אוויר חם ולא יקרר כמו שצריך, השאלה אם אפשר לקחת קירור מוכן של מעבד ולשים אותו בתחתית של המארז (את המאווררים ואת ברדיאטור) כדי שיינוק אוויר קר מהרצפה.

2. ראיתי שיש מאוורר PCI פנימי, כמו שיש למחשב נייד שמוצא מהצד את האוויר החם, http://www.tms.co.il/product/8172

האם זה יהיה יעיל?

3. להעביר מאוורר אחד מקדמת המארז (שגם ככה חסוף בגלל איזור הדיסקים הקשיחים) לקחת ולהעביר אותו לתחתית המארז...

4. להוסיף 140 מ"מ בתחתית המארז...

פורסם

1. קירור מים לא שקט יותר מאוויר

2. יקר ומיותר אם כבר לצד המארז

3. אם כבר לצד המארז

4. אם כבר לצד המארז

אם אתה רוצה להקשיב לנו אז תשים שני מאווררים 14 ס"מ - למעלה ובצד

נערך על-ידי ABL

פורסם
  • מחבר
1. קירור מים לא שקט יותר מאוויר

2. יקר ומיותר אם כבר לצד המארז

3. אם כבר לצד המארז

4. אם כבר לצד המארז

אם אתה רוצה להקשיב לנו אז תשים שני מאווררים 14 ס"מ - למעלה ובצד

בתכלס להוסיף מאווררים כל אחד יכול אחי...

תחשוב שאני רוצה גם שקט...

למטה גם ככה הקייס פתוח, אז במקום לעשות עוד פתח אני שומר על האטימות ושם מאוורר במקום שלא יוסיף המון רעש...

וברור שקירור מין לא שקט יותר, יש משאבה, ומאווררים...

העניין הוא שקרור מים יגרום למעבד לרוץ בטמפ' נמוכה יותר וככה כל האיזור של המעבד יהיה בטמפ' נמוכה יותר...

זה בתנאי שאני מצליח לשים את הרדיאטור של הקירור מים בתחתית המארז... (אם הכבלים של המים מספיקים, אם לא אז זה פחות יעיל מלהוסיף מאוורר)

אז כמו שאמרתי, להוסיף מאוורר זה הכי פשוט, אני יכול להעיף 3 אטימות במארז ולהוסיף 4 מאווררים ואז המחשב יהפוך למקרר, אבל הוא יהיה רועש מאוד, אני מחפש פתרון יעיל לשקט ולקירור...

פורסם

כל אחד יכול ואתה לא הצעת משהו אחר. המארז לא יהיה רועש יותר אם תשים מאוורים שקטים. אתה יכול גם לשים בקר מאווררים ולשלוט על המהירות וכך גם על הרעש: http://ksp.co.il/?select=.1066..188.&list=1&sort=2&glist=0&uin=13392&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

נערך על-ידי ABL

פורסם
  • מחבר
כל אחד יכול ואתה לא הצעת משהו אחר. המארז לא יהיה רועש יותר אם תשים מאוורים שקטים. אתה יכול גם לשים בקר מאווררים ולשלוט על המהירות וכך גם על כמות הרעש: http://ksp.co.il/?select=.1066..188.&list=1&sort=2&glist=0&uin=13392&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

אתה מכיר את המארז?

בצד, כולו חומר מבודד סאונד, אם אני מוסיף מאוורר בצד אני צריך להוריד מהבידוד + להוסיף מאוורר = יותר רעש...

בתחתית שלו אין את החומר ויש שם פתח עם פילטר למאוורר 140, אז זה פחות הורס מבחינת רעש שם...

אני הצעתי לעשות את זה בצורה חכמה יותר מאשר לזרוק מאווררים פה ושם.

פורסם

בהצלחה

פורסם

לא צריך בשלב זה להוסיף שום מאוורר, תעביר אחד מהמאווררים שמכניסים מקימה לאחורי המארז או לחלק העליון ליצירת לחץ שלילי(זה לא קשור לפתח וללחץ שחשבת שיורד).

דרך אגב הטמפרטורות לא הגיוניות לכרטיס זה באחריות.

החיישן העצלן של AMD מתעצל לעדכן את הטמפ׳ ובכך הכרטיס לא מקבל קירור כמו שצריך.

תעבוד לפי המדריך ויהיה בסדר:

http://hwzone.co.il/community/threads/525675-מדריך-הכן-כרטיסך-לקיץ-(לבעלי-AMD)

לאחר ביצוע המדריך אתה לא אמור לעבור את ה-70 מעלות לכרטיס המסך.

בהצלחה.

נערך על-ידי idanmal

פורסם
  • מחבר
לא צריך בשלב זה להוסיף שום מאוורר, תעביר אחד מהמאווררים שמכניסים מקימה לאחורי המארז או לחלק העליון ליצירת לחץ שלילי(זה לא קשור לפתח וללחץ שחשבת שיורד).

דרך אגב הטמפרטורות לא הגיוניות לכרטיס זה באחריות.

החיישן העצלן של AMD מתעצל לעדכן את הטמפ׳ ובכך הכרטיס לא מקבל קירור כמו שצריך.

תעבוד לפי המדריך ויהיה בסדר:

http://hwzone.co.il/community/threads/525675-מדריך-הכן-כרטיסך-לקיץ-(לבעלי-AMD)

לאחר ביצוע המדריך אתה לא אמור לעבור את ה-70 מעלות לכרטיס המסך.

בהצלחה.

כבר ביצעתי את המדריך, ברגע שהכרטיס ב60 מעלות אני נותן לו לעבוד על 100% מאוורר ועדיין הוא מתחמם...

הבעיה בלהעביר מאוורר אחד למעלה זה שאני רוצה לשמור על האטימות של המארז כמה שאפשר...

אתה אומר שעדיף שהלחץ יהיה כלפי חוץ ולא כלפי פנים? ז"א ש2 מאווררים יוציאו ואחד יכניס? במקום מה שעכשיו?

פורסם

מתחמם לאיזו טמפרטורה?

הייתי אומר, בהתחשב בכרטיס ובתקופה החמה , עד 75 מעלות זה הגיוני.

כרגע אין מספיק נידוף של האוויר החם החוצה, לא יועיל להכניס יותר אוויר קר למערכת, ברגע שהוא נפגש עם הכרטיס וקירור המעבד הוא מתחמם ונלכד באיזור.

נערך על-ידי idanmal

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

גם 80-85 בשיא המאמץ זה עדיין בטווח התקין וגבול הקצה העליון. לגבי המארז ולחץ שלישי תמיד טוב במידה ואין לך מספיק מאווררים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים