עבור לתוכן

מהירות נמוכה בגלישה אלחוטית עם נתב D-LINK 6740U

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אתמול עשיתי תשתית של 40MBPS בבזק. ספק Orange

יש בעיה של מהירות אך הבעיה לא נובעת מהתשתית/ספק מכיוון שבבדיקת מהירות במחשב שמחובר קווית - הכל תקין, מקבל 38-39 מגה .

בגלישה אלחוטית מהמחשב הנייח שלי שנמצא בחדר הסמוך, עם מתאם TP-LINK WN822N - אני מקבל בין 15 ל23 MBPS. כמובן שהרשת מאובטחת עם WPA2-PSK AES ולא עם WEP שמפחיתה מביצועי הרשת.

בשיחה עם נציגה בזק מבזק זרקו אותי מכל המדרגות, לא ניסו לעזור אמרו שזה מה שיש ושזה תקין, ושהם מתחייבים למהירות רק אם אני מחבר עם כבל. שום ניסיון לעזור למרות שהציוד הוא שלהם.

לא ביקשתי שיעזרו לי עם ציוד שלי שלא רכשתי מהם.

ניסיתי לשנות ערוצים אך זה לא עזר.

יש לציין שיש לי ראוטר ישן TP-LINK 941ND שלא בשימוש כי הD-LINK עובד כחייגן+ראוטר לא ניסיתי להשתמש בd-link כמודם בלבד ולראות כמה אני מקבל עם הראוטר השני. (לא יודע כיצד להגדיר אותו כbridge)

אני יודע שראוטר כזה יכול בכיף לשדר גם 70MBPS באלחוטי, אבל משום מה לי זה לא עובד (או שלא?)

יש לציין שבמחשב הוא מראה לי שהחיבור הוא 144MBPS (כנראה שהראוטר הזה תקן N של 150)

עריכה: הצלחתי לפתור את התקלה אבל אחרי רבע שעה זה שוב התחרבש

מצאתי סרטון ביוטיוב

שמראה כיצד להפוך את הראוטר-מודם שלהם למודם בלבד. לאחר מכן כיביתי את הwireless שלו, ואז חיברתי אותו לtp-link הגדרתי בtp-link שם משתמש וסיסמא - יש חיבור (d-link מודם וtp-link ראוטר)

עשיתי כמה speedtest מהמחשב הקווי ומהמחשב שלי שמחובר אלחוטית - מקבל 38.5 - 39 מגה חיבור מראה 300MBPS, עובד כמו גדול.

אחרי רבע שעה פתאום בבדיקות התחלתי לקבל 14, 15, 20,12 ו5 מגה.

עשיתי ריסט וזה הסתדר, אבל אדווח בהמשך.

מה שבטוח זה שאת ה"נתב המשולב" שלהם אני לא צריך, ואני זקוק למודם בלבד.

מקסימום אחרי זה אקדח בקיר אעביר כבל רשת ואחבר ישירות לTP-LINK

פורסם
  • מחבר

טוב לאחר כמה בדיקות המהירות משתנה לצערי למרות שזה החדר הסמוך. לפעמים אני מקבל 30 לפעמים 38 לפעמים 28 ולעיתים גם פחות

בכל מקרה זה הרבה יותר טוב מה "ראוטר" של בזק. בושה שהם משווקים מוצר כזה גרוע

שעשיתי את התשתית גם לא נאמר לי מילה שאני אקבל מהירות פחותה בחיבור אלחוטי ואני מתאר לעצמי ש90% מהאנשים לא יודעים לבצע בדיקות מהירות וחיים באשליה שהם מקבלים 40 כפי שהבטיחו להם.

בושה .

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם בזק

כמו שחשבתי התחמקו בכל מקרה אחרי שיחה מאוד ארוכה סגרתי איתם שיביאו לי שליחות ללא עלות לקחת את הראוטר המשולב ולקבל מודם ב100 ש"ח (אין להם סניף בתל אביב רק ברמת גן ואין לי אפשרות להגיע לשם)

נמשיך לגלוש ככה ואולי נקדח ונעביר כבל רשת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים