עבור לתוכן

שגיאה בשלב ה POST

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי לוח אם gama 78 lmt us2h של gigabyte

BIOS של AWARE

בעלייה משמיע צפצופים בהפרשים קבועים ובעלי אורך קבוע. ממה שהבנתי זאת בעיה שקשורה במעבד נכון?

זה לא נראה כאילו המעבד חם אבל אין תצוגה בכלל...

הדבר היחיד שיש לי לעשות זה לשלוח שיחליפו מעבד?

תודה

---

עדכון:

הבעיה לא באמת נפתרה, המחשב עלה וכמה ימים הצלחתי לשחק כרגיל אבל היום פתאום נהיה לי כל המסך עם קווים צבעוניים להלן תמונה:

Untitled_1.jpg

אחרי זה לא הייתה לי ברירה אלא לעשות ריסט. אחרי הריסט לא ראיתי כלום על המסך והיה לי את הצפצופים עם ההפרשים הקבועים כמו מקודם. יכול להיות בעיה בכרטיס מסך? הוא יחסית חדש 6850 של AMD.

אחרי שנתתי למחשב כמה רגעים של מנוחה הוא עלה לי רגיל אבל בחרתי לבטל הפעם את הליבה הרביעית שפתחתי בעבר (עשיתי load optimized defaults) כדי לראות אם זה חוזר על עצמו.

אשמח לעזרתכם.

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

ככה קראתי כאן: http://forum.muonline.co.il/showthread.php?t=283781

תכף אני אעבור על המדריך שלך

רק עדכון קטן:

המעבד הוא AMD Athlon X3 450 שפתחתי את הליבה הרביעית בו (בזמנו עשיתי בדיקות מאמץ וכו' והכל היה תקין, מה גם שאני משתמש בו כבר הרבה זמן ככה)

דבר נוסף, בימים האחרונים התצוגה קפאה לי לשנייה או שתיים בזמן משחק (חשבתי שזה סתם היה איזה לאג אבל כנראה שזה המעבד)

דבר אחרון, ניקיתי אותו והפעלתי שוב ונכנסתי לBIOS תחת "HEALTH" ראיתי שהחום היה 40 מעלות ועד עכשיו זה כבר הגיע ל 45 - מוזר מאוד (אגב עם ווינדוס פועל עד עכשיו ב HWMONITOR היה לי גג 41 מעלות בזמן מנוחה)

עכשיו אני רואה שיש לי ב BIOS אפשרות לעשות LOAD OPTIMIZED DEFAULTS - יכול להיות שכדאי לי לנסות את זה ולראות איך המעבד מתפקד? האם זה ישחזר לי את המעבד ל 3 ליבות? אם לא איך אני עושה את זה?

תודה רבה.

פורסם

בעית חימום ?.

תיבדוק מאווררים במיוחד זה של מעבד.

איך אתה נכהס לביוס אם יש שגיאה בשלב הפוסט ?

אין שגיאה בשלב הפוסט !

פורסם
  • מחבר

הייתה שגיאה כמו שתיארתי שלא איפשרה לי לעבור את ה POST

אבל אחרי שניקיתי את המחשב (מברשת שיניים + פן), אע"פ שלא היה שם יותר מדי מלוכלך, הצלחתי לעבור את ה POST כמו שצריך ולהיכנס לביוס

העליתי גם ווינדוס ועשיתי בדיקה עם PRIME95 והכל נראה תקין , 67-68 מעלות בזמן מאמץ כעשרים דקות

כרגע עובד לי כרגיל, מוזר...

תודה

פורסם
  • מחבר

אני בכוונה מקפיץ כי אני רוצה שיראו את התגובות פה.

הבעיה לא באמת נפתרה. עדכנתי בפוסט הראשון את הפרטים.

פורסם

כרטיס מסך. יש עליו מאוורר ? הוא מסתובב ?

תוציא תכניס הכרטיס מספר פעמים ללוח אם.

פורסם

^ באותה הזדמנות גם לעשות ניקוי טוב מאבק לתושבת כרטיס מסך ולמגעים של הכרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

יש מאוורר על הכרטיס, מסתובב כמו שצריך. טמפ' 43 במנוחה ו 72 במאמץ.

הוצאתי והכנסתי ועשיתי ניקוי כפי שהמלצתם. אני אנסה ככה עוד כמה ימים (זה קורה רק מדי פעם..) ואראה אם הבעיה חוזרת על עצמה ואעדכן.

דרך אגב, אחרי שעשיתי load optimized default בביוס אני מקבל בהפעלה שאלה לגבי הכונן קשיח אני חושב האם להגדיר אותו ב AHCI MODE. מה זה? לעשות שכן?

תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים