עבור לתוכן

האם אפשר להחליף לוח אם למחשב HP נייח ?

Featured Replies

פורסם

היי אני מעוניין להחליף למחשב HP הנייח שלי את המארז המקורי שלו במארז אחר מאוורר יותר

אבל הבנתי שאי אפשר כיוון שחברת HP עושה את המחשבים שלהם עם לוח אם מובנה שמורכז על המארז

השאלה האם למישהו יש מידע כמה זה נכון ? ומעבר לזה אם זה באמת נכון האם אני יכול פשוט לקנות לוח אם

ולהעביר את כל יתר הרכיבים מאבד , כרטיס מסך וכו' שעל המחשב איליו ולחבר למארז חדש ?

לצערי אין לי מידע רב בנושאי לוחות אם ומעבדים לכן אני שואל פה

המפרט של המחשב:

מעבד:

Intel Core i5-2320, 3100 MHz

לוח אם:

Motherboard Name: Foxconn 2ABF

Motherboard Chipset: Intel Cougar Point H61, Intel Sandy Bridge

כרטיס מסך נוכחי:

Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL

מארז:

HP PAVILION p6 series

ספק כוח:

seasonic ss-550rt 550W

זיכרון:

8GB DDR3 1333

תודה לעוזרים .

נערך על-ידי elad_nisim

פורסם

דבר ראשון שאתה יכול לעשות זה לפתוח את המארז ולראות אם הלוח סטנדרטי ומחובר בברגים למארז, תמשיך משם או תחכה לתשובה יותר החלטית משלי.

פורסם

או שתעלה תמונות ,

אני חושב שאת המעבד , כרטיס מסך , ספק זכרונות וכדומה תוכל לפרק .

משמע תצטרך רק מארז חדש ולוח אם . (אם הלוח אם אינו ניתן לניתוק מהמארז , למרות שזה נשמע תמוהה , ואם הלוח אם תקול ? - היו מחליפים מארז ? :cwm24:)

נערך על-ידי Second Edition

פורסם

יש מעבדים מולחמים.

אבל לוח?

לא נראה לי.

וראיתי מחשבים של HP.

פורסם
  • מחבר

אז זה המצב ממה שהבנתי הלוח אם בגלל שהוא של מותג HP מורכב פשוט בחלק השמאלי של המחשב כלומר החלק שנפתח הוא החלק הימני בניגוד לכל יתר המחשבים

שבהם החלק שנפתח במארז הוא השמאלי , מה שאומר שהלוח אם פשוט לא ניתן להרכבה במארז אחר .

אם זה רק לוח האם ההפוך אני אקנה חדש ואעביר למארז חדש את כל היתר , אני פשוט לא יודע אם המעבד מולחם שם ואז אני צריך לקנות גם מעבד כדי להעביר

הכל .

תמונות:

IMG_0920.jpg

IMG_0921.jpg

IMG_0919.jpg

פורסם

הוא סתם הפוך.

תחפש את הדגם המדוייק על הלוח אם עצמו, צריך להיות רשום.

תצלם רגע את החיבורים מאחור.

פורסם

כן, בדיוק זאת גם הדעה שלי הלוח פשוט הפוך והוא סטנדרטי לחלוטין, מה שאי אפשר לומר על HP.

פורסם

הסיבה היחידה שיכולה להיות אי פעם לקנות מחשב מותג היא האחריות על הכל כיחידה אחת מול יבואן\יצרן אחד. ברגע שמעבירים את הכל למארז אחר, הייתרון הזה נעלם, ונשארים עם מחשב שעלה כפול ממחשב דומה בהרכבה "עצמית" (שלך או של החנות) בלי שום הצדקה לכך.

חוץ מזה, "להעביר מחשב למארז אחר" שקול ללפרק מחשב לחלוטין ואז לבנות אותו מחדש.

נערך על-ידי vic07

פורסם

כמה שאלות להכוונה:

מה לא בסדר במארז המקורי?

לפי מה אתה פוסק שהוא לא מספיק מאוורר?

מה יתן לך כל המעבר הזה? איזה בעיות תפתור כך?

פורסם
  • מחבר

את האמת את המחשב הזה קיבלתי שנה שעברה כמתנה ולא כל כך הבנתי בחומרה ( גם עכשיו אני לא ממש מבין ) ככה

שאמרתי תודה וזהו ( גם אני לא מת על מחשבי מותג ובמיוחד לא על HP) עכשיו שאני כבר גיימר דיי רציני והדרישות שלי עלו המחשב כבר לא ממש מספק את הצרכים שלי

לכן הכנסתי לו כרטיס מסך יחסית כבד ועשיתי לו OC

והמארז מתחיל להתחמם באופן דיי רציני ... הסתכלתי וראיתי שיש במארז 2 מאווררים בלבד ולכן רציתי להחליף למארז

מאוורר שרכשתי ב 500 ש"ח

Antec Nine Hundred Two

רק שבגלל הלוח אם ההפוך אי אפשר להכניס אותו למארז ! (לפחות זה מה שאמר לי הטכנאי במעבדה של IVORY בתל אביב )

לכן אני שוקל ברצינות רכישת לוח אם חדש שיתאים למארז ולגיימינג , אבל בתנאי שאני באמת יכול להוציא את המאבד שיש לי שם ואת הארד דיסק

ולהתקין בלוח אם ובמארז חדש .

אני בן 31 עם משכורת לא רעה משל עצמי אין לי בעיה להשקיעה בתחביב שלי לכן קנייה של מארז ולוח אם עכשיו לא אמור להיות משהו רציני כל עוד אפשרי באמת

לעשות את זה .

אגב למי שרצה זה הצילום של החיבורים של המחשב מאחורה אם זה עוזר :

image.jpg

נערך על-ידי elad_nisim

פורסם

אם תמשיך להקשיב לטכנאים של IVORY לא תגיעה רחוק.

פורסם
  • מחבר

תקשיב קניתי אצלהם מארז ב 500 שקל הגעתי עם המארז הזה של HP והוא אומר לי אי אפשר להרכיב את הלוח אם

שלהם על מארז אחר לך תחזיר את מה שקנית ונחזיר לך את הכסף ... זה היה הזוי

מצד אחד הלוח אם באמת ממוקם בצד ההפוך מצד שני הוא טכנאי שאמור לדעת דבר או שתיים לפחות יותר ממני זה בטוח

לומר תאמת התבאסתי מאוד ...

- - - תגובה אוחדה: - - -

אגב אלו הנתונים של הלוח אם :

123.jpg

ושל המחשב :

image.jpgimage.jpg

פורסם

היה לי מקרה שונה אבל דומה בKSP, באתי לקנות מאריך לUSB3 לצורך שימוש בDOK והמוכר אומר לי "יש שזה לא יעבוד", מיד התחלתי להתחמם למרות שידוע שזה לא נכון. בקיצור כל המוכרים מייפים את המציאות והטכנאים עושים לעצמם חיים קלים ואמרים שלא מטפלים בדברים כאלה. תסמוך רק על עצמך, אפילו עצות מיודעי דבר תבדוק.

פורסם

בתור התחלה אתה יכול לנסות להפוך את המאוורר התחתון שיכניס + לכוון אותו בביוס (ב HP יש שליטה מהביוס על מהירות המאווררים) אוליי זה כל מה שאתה צריך

המארזים האלה טובים למשהוא כמו 150-300W (תלוי בקיום של פתחי אוורור בפאנל הקדמי). אם אתה רוצה יותר מזה - אתה נכנס למגבלה נוספת והיא מה שהספק המקורי יכול להחזיק - ההספק שלו דיי נמוך - בדרך כלל לא יותר מ 300W, והחוטים שיוצאים ממנו לפעמים יכולים להעביר אפילו פחות

הלוח אכן נראה לי סתם הפוך אבל תבדוק, תפרק אותו ותשווה את מיקום החורים והפאנל האחורי בהשוואלה ללוח רגיל (תנסה לשים את הלוח במארז אחר או לוח אחר במארז של HP). בעיה שניה אם אתה עובר מארז : ב HP החיבור בין הלוח והספק בדרך כלל לא סטנדרטי אלא חיבור שלהם (חיבור קטן אם חוטים חומים ? זה הוא),כלומר תצתרך להעביר גם את הספק למארז החדש. אבל הספק גדול יותר (בגודל של ספק BTX ? בערך) ולא בטוח שתצליח לסדר אותו (מבחינת מקום, אורך חוטים או התאמת חורים של ברגים) במארז רגיל....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים