עבור לתוכן

בעית קצב ברשת ג'יגה

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

לאחרונה שידרגתי ה-NAS שלי לדגם של DS1512+ ורציתי להעביר אליו המידע מה-NAS הישן שלי (IOMEGA IX2-200).

כרגע חיברתי את שניהם ישירות לראוטר שלי (Linksys EA4500) וניסיתי להעתיק המידע מאחד לשני בשתי דרכים:

1. פקודת העתקה פשוטה דרך המחשב שלי ממיפוי של הנאס הישן למיפוי של הנאס החדש.

2. כניסה ל-File Manager של הנאס החדש ומתן פקודת Upload לקובץ שנמצא בנאס הישן.

בשיטה הראשונה הצלחתי להגיע לקצב של בערך 9M Bytes.

בשיטה השנייה הגעתי רק לקצב של בערך 3.5MBytes.

עלי לציין שכרטיס הרשת במחשב שלי הינו עדיין של 100MBits ולכן חשבתי שזה ההסבר לקצב הנמוך בשיטה הראשונה (אולי ההעתקה מעבירה הקובץ דרך המחשב מכיוון שדרכו ניתנה פקודת ההעתקה).

מכיוון ששני הנאס-ים תומכים ברשת ג'יגה וכן הראוטר, ציפיתי לקצב שבמקרה הטוב יהיה 125MBytes ובמקרה הרע אפילו חצי מזה, אך בטח לא לקצב שנראה של רשת 100Mbits. מה אני עושה לא נכון ?!

רק אציין שהכבלים הינם של Cat5e עם 8 גידים מחוברים.

המון תודות מראש לכל העונים !

פורסם

למה לעבוד כל כך עקום?

תריץ rsync ביניהם.

פורסם
  • מחבר

עד כה לא ממש ידעתי מה זה rsync, אך לאחר שיטוט וקריאה מהירה באינטרנט הבנתי שזו תוכנה שמשמשת בעיקר לגיבוי חכם של קבצים (יודעת לגבות רק הקבצים שהשתנו ולא כל הקבצים).

מניח שאתה התכוונת להשתמש בתוכנה זו בשביל להעתיק הקבצים מנאס אחד לחברו, אך לדעתי אין הבדל בין הצעתך לבין מה שכבר ניסיתי - פקודת upload שנתתי בנאס החדש לקובץ שנמצא בנאס הישן. (תכלס - סביר להניח שתוכנת rsync משתמשת באותם פרוטוקולים להעתקה, בין אם זה nfs או smb/cif)

בכל מקרה, קניתי אתמול כרטיס רשת ג'יגה למחשב שלי והקצב קפץ מיד לבין 30-40MB. אמנם פחות מהמצופה לרשת ג'יגה, אך טוב לעין שיעור מהקצבים ההתחלתיים. (כרגע אני משער שהקצב הנמוך יחסית לרשת ג'יגה הינו בגלל קצב קריאה נמוך של הנאס הישן. אנסה לקרוא מהנאס החדש ישירות למחשב ואראה אם מקבל קצבים טובים יותר)

פורסם

rsync עובד על גבי SSH/RSH.

היתרונות הן:

1. סנכרון של רק הקבצים החסרים במידה והתקשורת נופלת באמצע.

2. יכולת דחיסה.

3. שום גורם צד ג' לא נחוץ וכל התעבורה עוברת בערוץ מוצפן.

4. עבודה עם כלים טבעיים של המכונות. כל משתמש לינוקס אמור לדעת את זה.

פורסם
  • מחבר

רק שאני לא ממש "משתמש לינוקס"...:-)

בכל מקרה, טוב ללמוד כל יום משהו חדש ולפי התיאור שלך, עושה רושם שאופציית הדחיסה היא זו שיכלה להאיץ לי ההעתקה, אולם מכיוון שרוב החומר הינו סרטים ותמונות שממילא דחוסים, כנראה שלא ממש יצליח לדחוס יותר.

אולם אין ספק שאבחן העניין שהצעת לטובת גיבויים חכמים לחומר שלי - תודה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים