עבור לתוכן

מעוניין לקנות מחשב חדש - סוקט 1150 או 1155 ?

Featured Replies

פורסם

על איזה סוקט ללכת ומה היתרונות חסרונות של כל אחד מהשניים ?

תודה.

פורסם

סוקט 1155 מתאים למעבדי Sandy Bridge ו Ivy Bridge בעוד שסוקט 1150 מתאים למעבדי Haswell, שהם חדשים יותר.

ההבדלים בין המעבדים הם קטנים, וכוללים שיפור לליבה הגרפית המובנית, תמיכה ב PCI-Express 3.0* וכל מיני תוספות קטנות ושיפורים למעבד (כמו תמיכה בסט הפקודות AVX 2.0).

עריכה: * רוב הלוחות לסוקט 1155 כן תומכים ב PCI-Express 3.0, בהנחה שיש מעבד מתאים, מכיוון שיצרני הלוחות דאגו מראש שתהיה תמיכה כזו.

מבחינת לוחות האם, הלוחות למעשי ה Haswell מתבססים על ערכות שבבים חדשות יותר, שבד"כ נותנות יותר חיבורי USB 3.0 ו SATA III מהלוחות למעבדי ה Sandy Bridge וה Ivy Bridge.

מבחינת הביצועים - אין הבדל גדול, אבל תמיד רצוי לבדוק השוואות בין המעבדים בהם אתה מעוניין.

מבחינת שידרוג עתידי - אפשר לומר שסוקט 1155 הגיע לסוף דרכו, אבל עדיין מייצרים מעבדים שמתאימים לו וכנראה שימשיכו גם בשנים הקרובות, אבל לא סביר שיפתחו מעבדים חדשים יותר עבורו. מבחינת סוקט 1150, שהוא דיי חדש - גם כאן העתיד לא בטוח, כי למרות שרק בתחילת החודש אינטל שיחררה מעבדים חדשים עבורו, יש טענות/שמועות שאומרות שהמעבדים הבאים יידרשו סוקט אחר או לפחות ערכת שבבים אחרת, כך שהלוחות הקיימים היום לא יתאימו להם. זאת אומר שאם עוד כמה שנים תרצה להחליף מעבד, סביר להניח שלא תמצא מעבד שייתן שיפור ביצועים משמעותי בלי קשר לסוקט שתבחר.

אז מה לעשות? לחפש מבחני ביצועים עבור המעבדים בהם אתה מעוניין ולראות מה הכי טוב, לבדוק את התכונות של הלוחות המתאימים (בעיקר מספר חיבורי ה USB 3.0 וה SATA III) וכמובן להשוות מחירים, ולפי זה להחליט מה הכי מתאים לך. אם אני הייתי צריך לקנות מחשב חדש היום, סביר להניח שהייתי הולך על מעבד Haswell, אבל כל אחד והשיקולים שלו.

נערך על-ידי smalul

פורסם

ישנם עוד דברים שצריך לקחת בחשבון, אם אתה הולך לעשות אוברקלוק כנראה שמעבדי האסוול לא מתאימים לך(חמימים יותר+משחה על הפנים בתוך המעבד).

חוץ מזה הלוחות שמתאימים להאסוול מפוצ'רים פחות ועולים יותר.

אני למשל הייתי הולך על מעבד Ivy Bridge.

פורסם

לוחות מבוססי H87 לסוקט 1150 עולים בערך כמו לוחות H77 לסוקט 1155, וכוללים לפחות את אותם הפיצ'רים (בעיקר חיבורי USB 3.0 ו SATA III).

לוחות המבוססים על ערכות השבבים מסדרות ה Zxx מיועדים למי שרוצה לבצעה המהרה (overclock) ו/או לחבר מספר כרטיסי מסך ביחד במערך, ובד"כ כוללים יותר פיצ'רים (תכונות). אם זה לא מה שאתה צריך, סביר להניח שכמעט כל לוח יתאים לך (שוב - תלוי בדרישות המדוייקות שלך).

מה שבאמת חשוב הוא שמעבדי ה Ivy Bridge (הדור השלישי) כבר הוכיחו את עצמם בשוק, בעוד שמעבדי ה Haswell (הדור הרביעי) עדיין חדשים.

אגב, אין בכלל טעם להסתכל על מעבדי Sandy Bridge היום (הדור השני של מעבדי ה Core i, שגם הם לסוקט 1155), אלא אם כן אתה מצליח למצוא מעבד טוב במחיר מציאה.

פורסם

ה1155 גם תומך בpci-e3

פורסם

לא כל ערכות השבבים לסוקט 1155 תומכות ב PCI-E 3.0. למשל - H67, P67, Q67, B65, Z68 ו X79 (לקחתי את המידע הזה מתרשימי הבלוקים של ערכות השבבים הנ"ל). אלו ערכות שבבים שהושקו עם מעבדי ה Sandy Bridge, אבל חלקן עדיין נמכרות, כך שייתכן שזהו גם שיקול, בפרט אם מישהו רוצה לקבל את הביצועים המקסימליים מכרטיס המסך שלו (בעיקר גיימרים).

פורסם

הן תומכות בדיוק כמו ערכות השבבים מדור 7...

רק צריך מעבד ib.

פורסם

טוב, אני יודע שהתמיכה ב PCI-E 3 תלויה במעבד, אבל לפי דיאגרמות הבלוקים של ערכות השבבים הנ"ל, הן תומכות ב PCI-E 2. לא כתוב כלום לגבי PCI-E 3. תאימות אחורה דיי בטוח שקיימת. תאימות קדימה - אני לא בטוח. אני מניח שיש הבדל כלשהו בין חריץ הרחבה PCI-E 2 לחריץ הרחבה PCI-E 3 (אולי מבחינת החיווט של המעגלים), כך שצריך לבדוק את הלוח עצמו - ייתכן שהיצרן דאג מראש שחריצי ההרחבה יתאימו לתקן PCI-E 3, למרות שבאופן רשמי ערכת השבבים של הלוח לא מוגדרת כתומכת ב PCI-E 3.

פורסם

כל הלוחות שיצאו במקור לib תומכים בpci-e3, צריך גם שהמעבד יתמוך

http://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1155

כל הi5 ומעלה תומכים

http://en.wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_%28microarchitecture%29

בhasfail כולם תומכים

http://en.wikipedia.org/wiki/Haswell_%28microarchitecture%29

נערך על-ידי none77

פורסם

נכון, אבל עדיין מוכרים לוחות שיועדו במקור ל Sandy Bridge, שבאופן רשמי לא תומכים ב PCI-E 3.0. באופן מעשי ייתכן שהם כן תומכים, כי יצרן הלוח דאג מראש שתהיה תאימות לתקן. האם זה אומר שכל הלוחות לסוקט 1155 תומכים ב PCI-E 3.0 בהנחה שיש מעבד מתאים? אני לא יודע, אבל אני מניח שלא, כיוון שאז תקן ה PCI--E 3.0 היה דורש רק מעבד מתאים וזהו, אבל כדי לעבוד עם PCI-E 3.0 יש צורך גם במעבד מתאים וגם בלוח מתאים.

כדי שלא להיסחף פה עם התגובות, אני פשוט אתקן את התשובה המקורית שלי וארשום שרוב הלוחות לסוקט 1155 תומכים בתקן PCI-E 3.0, בדיוק כמו כל הלוחות לסוקט 1150.

פורסם

היצרנים התאימו את הלוחות, כך שהלוח תומך, עכשיו צריך רק מעבד תומך, אותו הסיפור גם בלוח 7x עם מעבד SB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים