עבור לתוכן

מטען אמריקאי - מתלבט לגבי השנאי המתאים

Featured Replies

פורסם

קניתי את המקדחה החשמלית הזאת ומצורפת תמונה של המטען. לא ברור לי כל כך מה הכוונה בכניסה של 240W, והאם אני צריך יותר משנאי קומפקטי של 25W בשביל המטען לפי מה שהוא מוציא.

פורסם

אומר שאתה צריך שנאי כבד ורציני באיזור ה 500VA (המטען הזה מכיל ספק אלקטרוני בלי PFC ולכן יש לו מקדם הספק באיזור ה 0.5 במקרה הגרוע, ואם כך, 240W/0.5 = 480VA)

או שתעבור על זה אם בא לך להתחיל להלחים רכיבים בתוכו http://www.schneordesign.com/Avi/Makita/makita_mod1.htm

פורסם
  • מחבר

שים לזה שזה הכניסה בלבד, ומדובר על מקדחה חשמלית ביתית נטענת. היציאה שלו היא רק 7.2V ושוב מדובר רק במטען. איך יכול להיות שצריך כזה שנאי מטורף?

פורסם

על המטען כתוב 240W. בוא נראה מאיםה זה הגיע

זה מטען מהיר אם עוצמה חולנית לגמרי - 9A!

המתח של סוללה של מברגה 18V לקראת סוף הטעינה הוא כ 20.25V. במצב הזה הוא דוחף לתוך הסוללה 9A * 20.25V = 182W

אם תוסיף את ההפסדים של המטען עצמו אכן תקבל באיזור ה 240W.....

ועכשו מגיע קטע דפוק : המטען הזה מכיל ספק כוח אלקטרוני ממותג (switch mode power supply) אם מיישר וקבל ענקי שיושבים ישר על כניסת המתח. ספקים כאלה לוקחים זרם בערך כפול ממה שהם מנצלים, כלומר בשביל הספק של 240W הוא יכול לקחת בסביבות ה 480VA. (אם היה לו Active PFC כמו שמקובל בספקי מחשב, זה היה נשאר 240VA)

אפשר לרדת קצת תחת ההנחה שלא משתמשים איתו ברציפות אז השנאי לא יתחמם יותר מידי לאורך זמן, אבל אני רואה אפשרות לבעיה שניה והיא ששנאים בעומס יתר לא רק מתחממים אלא גם מתחילים לעשות דברים שהם לא אמורים לעשות כמו לתת מתח לא נכון ביציאה, ואם המתח יותר מידי מתרחק מהמתח הנכון (גם אם הוא נמוך מידי ולא רק גבוה מידי) ניתן אוליי לדפוק את המטען

אם אתה מוגבל לסוללה אם מתח נמוך יותר (ולא הולך להטעין בו סוללות של "18V"), המטען לא יקח 240W אלא פחות ואפשר לרדת בדרישות בהתאמה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים