עבור לתוכן

עזרה | בחירת מעבד ולוח

Featured Replies

פורסם

אתה באמת שוקל להוציא 1300 שקל בשביל הבדל של 6 פריימים?

• תגובות 33
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר
אתה באמת שוקל להוציא 1300 שקל בשביל הבדל של 6 פריימים?

שמע...חפרתי עוד קצת ברשת ולא ניראה לי שמדובר ב6 פריימים בלבד.

אבל הבאת לי פה נקודה למחשבה ואני יתייעץ עם עוד אנשים שמבינים עניין.

יכול להיות שבאמת "סתאם קפץ לי הקוף", אבל אתה יודע....שיש חשק לשדרג, קשה לרדת מהעץ חחחחחח.....

תודה בכל אופן על העזרה והתגובות ;)

פורסם

ASROCK חברה טובה לא פחות מהשאר בתחום לוחות האם אז אין מה לדאוג בקשר לזה.

ABL, אני מזכיר לך:

במשחקים האלה ההפרש בין ה - FX 8350 ל - A10 5700/5800 עומד על: 73%, 66%, 39%, 23%, 25% ו - 24% בהתאמה. ככה שזה הפרש משמעותי בהחלט ורחוק מאד מזניח.

נערך על-ידי dennis14

פורסם

ואני מזכיר לך שאתה מטעה אותו לגמרי ונותן לו השוואה עם כרטיס מסך TITAN שאם היה לו כזה באמת לא הייתה בעיה אבל יש לו 7970 ואתה לא מתיחס לזה בכלל, הצוואר בקבוק קטן לכן לא יהיה הבדל. רק במספר משחקים בודדים כמו נגיד הכי קיצוני SKYRIM יהיה הבדל אבל עדיין המשחק שחיק לגמרי על ההגדרות הכי גבוהות (מעל 60 FPS). אם אתה חייב לראות טבלאות אז השוואה טובה יותר (כמו שכבר אמרתי בדף הקודם ואתה מתעלם) היא זו:

http://www.techspot.com/review/580-amd-a10-5800k/page6.html

http://techreport.com/review/23662/amd-a10-5800k-and-a8-5600k-trinity-apus-reviewed/10

שיחזור לפה עם המעבד החדש ויראה שהשינוי הוא בקושי 10 אחוז אז מה תגיד?

עדיף לחסוך את הכסף ולקנות מחשב שלם עם מעבד וכרטיס מסך חדש בעתיד שבאמת תצטרך.

נערך על-ידי ABL

פורסם

תראה, המעבד שלך לא מגביל אותך כרגע.

חבל להשקיע סכום כזה בשביל שיפור מזערי.

מעבדי ה-FX נחשבים כושלים למדי, בגלל צריכת חשמל, התחממות וביצועי ליבה בודדת מחפירים.

מעבד אינטל לא ייתן לך שיפור מספק, אולי במקרה אידיאלי 8-10 אחוזים.

תישאר עם מה שיש לך עכשיו ותחסוך למשהו יותר משפיע כמו SSD שייגרום למחשב שלך לטוס.

המשחקים שאתה מצפה אליהם, לא ירוויחו ממעבד חדש ביצועים רבים, כי הם אינטנסיביים על כרטיס המסך דווקא.

פורסם
ואני מזכיר לך שאתה מטעה אותו לגמרי ונותן לו השוואה עם כרטיס מסך TITAN שאם היה לו כזה באמת לא הייתה בעיה אבל יש לו 7970 ואתה לא מתיחס לזה בכלל, הצוואר בקבוק קטן לכן לא יהיה הבדל. רק במספר משחקים בודדים כמו נגיד הכי קיצוני SKYRIM יהיה הבדל אבל עדיין המשחק שחיק לגמרי על ההגדרות הכי גבוהות (מעל 60 FPS). אם אתה חייב לראות טבלאות אז השוואה טובה יותר (כמו שכבר אמרתי בדף הקודם ואתה מתעלם) היא זו:

http://www.techspot.com/review/580-amd-a10-5800k/page6.html

http://techreport.com/review/23662/amd-a10-5800k-and-a8-5600k-trinity-apus-reviewed/10

שיחזור לפה עם המעבד החדש ויראה שהשינוי הוא בקושי 10 אחוז אז נראה מה תגיד.

עדיף לך לחסוך את הכסף לתושבת הבאה שתגיע.

אמרתי כבר שהמשחקים שהבאת לא מאמצים את המעבד בכלל אז הם לא מתאימים להשוואה בין מעבדים בכלל.

גם מתוך מה שקישרתי רק 3 מתוך 6 המשחקים נבדקו עם TITAN, השאר עם GTX 680/HD7970.

וגם אם תחליף את הטיטאן לכרטיס אחר ההבדל עדיין יהיה משמעותי, נגיד במקום 73%, 66% ו - 23% ב - SC, METRO ו - COH 2 זה אולי יירד ל - 50%, 45% ו - 17% שזה עדיין לא מעט.

נערך על-ידי dennis14

פורסם

מעבדי ה-FX נחשבים כושלים למדי, בגלל צריכת חשמל, התחממות וביצועי ליבה בודדת מחפירים.

מאיפה השטות הזאת?

מעבדי FX מצויינים למרות שלאינטלים החדשים פרופיל צריכת הספק עדיף

המעבדים עצמם לא מתחממים, להיפך טמפרטורת העבודה המומלצת ע"פ AMD נמוכה מאשר באינטלים

ביצועי ליבה בודדת סבירים וטובים אבל הם מושגים בתדר גבוה יותר. אני מקווה שאתה לא מסתמך על CINEBENCH על מנת לקבוע ביצועי ליבה בודדת

במתומנים כוח עיבוד כולל (כל הליבות על 100%) שווה פחות או יותר לi7 (למשל 3770K או 4770K)

כמי שיש לו FX אני יכול להעיד ממקור ראשון שהטקסט שכתבת שגוי מהיסוד.

פורסם

הבעיה היא, שאין כמעט אפליקציות שיודעות לנצל ביעילות שמונה ליבות, וביצועי ליבה בודדת \ שתי ליבות הם אלה שקובעים לרוב האנשים.

אם אתה משתמש במעבד לעיבוד מתקדם התומך בריבוי ליבות, אז ל-FX יש יתרון.

פורסם
  • מחבר
הבעיה היא, שאין כמעט אפליקציות שיודעות לנצל ביעילות שמונה ליבות, וביצועי ליבה בודדת \ שתי ליבות הם אלה שקובעים לרוב האנשים.

אם אתה משתמש במעבד לעיבוד מתקדם התומך בריבוי ליבות, אז ל-FX יש יתרון.

השאלה היא, אם יש פרסומים שבדור הבא של המשחקים יהיה שימוש בריבוי ליבות?

כי ישנם מבחנים שמציגים יתרון במעבדים בעלי ריבוי ליבות, ומעניין אם זה יבוא לביטוי בעתיד הקרוב גם במשחקים??..

פורסם

יש שימוש בריבוי ליבות, אבל בינתיים רק קרייסיס 3 מדגים שימוש יעיל יחסית ביותר מ-4 ליבות, שאר המשחקים לא יודעים מה לעשות עם יותר מ-4.

פורסם
  • מחבר

במידה ואני יחליט לבצע שדרוג למעבד והלוח......

מבוסס intel

מעבד - Intel Core i5 4670K

לוח - MSI Z87-G45 GAMING LGA1150

מבוסס AMD

מעבד - AMD FX-8350 Eight Core

לוח - Asus SABERTOOTH 990FX R2 AM3 990F

מה השיפור באחוזים ביחס למה שיש לי כרגע?

תודה לעונים!

נערך על-ידי YoniDahan

פורסם

אתה הולך על דברים יקרים מדי...במיוחד לוחות אם (הצעתי לך באנדל זול ומשתלם ל - 8350 אז בשביל מה לוח האסוס היקר ?)

ה - 4670K חזק מה - FX 8350 אבל לא משתלם לעומת משהו זול יותר כמו 3470 (וגם לא אמרת שאתה מתכנן OC).

שיפור במה בדיוק ? אין תשובה כללית שתכסה את הכל.

פורסם
  • מחבר
אתה הולך על דברים יקרים מדי...במיוחד לוחות אם (הצעתי לך באנדל זול ומשתלם ל - 8350 אז בשביל מה לוח האסוס היקר ?)

ה - 4670K חזק מה - FX 8350 אבל לא משתלם לעומת משהו זול יותר כמו 3470 (וגם לא אמרת שאתה מתכנן OC).

שיפור במה בדיוק ? אין תשובה כללית שתכסה את הכל.

אני מבין שיש כמה משתנים, ויכול להיות שיפור במקום אחד ולא במקום אחר.

השיקול שלי בלוח טוב ואיכותי, כי הוא בעצם "האם" של המערכת ובמידה ואני ירצה לשדרג שוב בעתיד, הלוח ישרת אותי בשדרוג הבא.

ולשאלה שלי בעניין השיפור....

כמו שכתבתי בתחילת הטופיק, במשחקים...כי זה מה שחשוב לי.

פורסם
ה - 4670K חזק מה - FX 8350

סליחה???

האם ראית בנצ'ים של קידוד, הצפנה, קומפילציה, דחיסה, רינדור וכו' שבהם יש השוואה של שני המעבדים? בכל היישומים האלה ה-FX חזק יותר והוא שווה פחות או יותר לi7

- - - תגובה אוחדה: - - -

כמו שכתבתי בתחילת הטופיק, במשחקים...כי זה מה שחשוב לי.

למשחקים אין הבדל. מי שיקבע הוא הכרטיס הגרפי שברשותך.

למשל בקרייסיס 3 יש סצנות שבהן מעבד אחד עדיף ויש סצנות שבהן השני עדיף. תכלס, ההבדלים זניחים והעיניים שלך לא ירגישו שם הבדל. מה שיקבע את החוויה שלך הוא לא המעבד אלא הכרטיס הגרפי.

פורסם

מי דיבר פה על השימושים האלה בכלל ? (מי בכלל מישתמש בהצפנה במחשב בייתי...)

בקידוד ודחיסה יש ל - 8350 יתרון כמובן אבל ברנדור הם די שווים ולאינטל יש עדיפות גדולה בפוטושופ למשל.

yonidahan, אין לך מה לבנות על שדרוג עם הלוחות האלה כי רוב הסיכויים שהדור הבא של המעבדים לא יתאים להם גם ככה (לפחות לגבי אינטל זה ככה, לגבי AMD גם ככל הנראה). למשחקים הכי משתלם יהיה לקחת את ה - I5 (כי הם הכי יעילים שם) ההכי זול שזה ה - 3470.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים